Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάSOS!! Πήξαμε από...

SOS!! Πήξαμε από λαθρομετανάστες .

xeri.jpgΟ πρόεδρος του Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ ) Αλέξανδρος Ζαβός , μιλώντας στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε το I.ΜΕ.ΠΟ. με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου, αναδεικνύοντας στο ότι έχουν αυξηθεί κατά 200.000 οι λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να μειώνονται κατά 3% οι μισθοί των Ελλήνων πολιτών, διότι υπάρχει υπερφόρτωση του εργατικού δυναμικού στην χώρα μας, με τους (λάθρο)μετανάστες να καλύπτουν το 10,3 του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει στη διάθεσή του το Ι.ΜΕ.ΠΟ, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο (λάθρο)μετανάστες, από τους οποίους το ¼ έχει εισέλθει παράνομα ή διαμένει στη χώρας μας χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομιμοποίησή του. Εκτιμάται ότι οι μετανάστες καλύπτουν το 10,3% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Αυτά συζητάνε και φιλοσοφούν στα διάφορα φόρουμ που οργανώνονται είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό,  όμως για την προτακτική λύση του βαθύ προβλήματος με την ανεξέλικτη λαθρομετανάστευση στην χώρα μας δεν μας παρουσιάζει κανένας  κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, απλά ανταλλάσουν στοιχεία, μελέτες για τα κονδύλια που θα λάβουν για τις επόμενες έρευνες τους.

lathrometanastesΑκόμα και την λέξη “λαθρομετανάστες” την τυπώνουν σκέτη, ως “μετανάστες” , μπερδεύοντας τις δύο έννοιες και την σημασία των δύο διαφορετικών λέξεων .
Η πραγματικότητα είναι, ότι με τους “λαθρομετανάστες” οι μισθοί και οι θέσεις εργασίες των Ελλήνων πολιτών μειώνονται ραγδαίως, ενώ κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι μένουν άνεργοι .

Γι αυτό θα πρέπει να γίνει αλλαγή του καθεστώτος της συνθήκης του Δουβλίνου, για να υπάρξει αποσυμφόρηση στις χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό μεταναστών, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, πριν η κατάσταση γίνει αναστρέψιμη.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για την περιφρούρηση των συνόρων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ι.ΜΕ.ΠΟ, οι (λάθρο)μετανάστες στην Ελλάδα μόνιμοι και παράνομοι φτάνουν τα 2.000.000.

Βάσει των ανεπίσημων στοιχείων είναι σχεδόν διπλά τα νούμερα. Έτσι μ’ αυτήν την κλιμάκωση είναι λογικό πολλοί Έλληνες να μένουν άνευ εργασίας,

Από την κυβέρνηση λοιπόν θα πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα, ακόμα και αλλαγή της Ελληνικής νομοθεσίας ( προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2004/83/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για τη θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων, για την αναγνώριση και το καθεστώς των υπηκόων τρίτων χωρών, ή των απάτριδων ως προσφύγων, ή ως προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας για άλλους λόγους) που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην λαθρομετανάστευση.

Διαφορετικά θα χάσουμε όλοι τον ύπνο μας αν δεν παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των συνόρων μας και  βρεθούμε (όχι και τόσο ξαφνικά ) σε έκτακτη ανάγκη “S O S!”

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...