Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΟ Μέγας Αλέξανδρος...

Ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει, όχι όμως στην Ελλάδα

makedonia greccealexandros.GIFΠιο συγκεκριμένα η πολιτική εξουσία , όπου το κράτος και πολιτεία την ιστορία της Μακεδονικής δυναστείας και την φωτεινή προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον Μέγα Στρατηλάτη όλων των εποχών, από τους σπουδαιότερους άνδρες που ανέδειξε η Ελλάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως. τον έχει ως μακρινή ανάμνηση, με πολύ χαλαρή προβολή του στην παγκόσμια κοινότητα.
Ο κατ΄εξοχήν φορέας για την διάσωση και προβολή αρχαιοτήτων του Ελληνικού πολιτισμού είναι το Υπουργείο πολιτισμού , και το Υπουργείο  τουρισμό το οποίο με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει τα προβάλλει στις παγκόσμιες εκθέσεις που γίνονταν πολύ συχνά. Η ιστορία της Μακεδονικής βασιλείας ,ο τόπος με τα περίφημα ευρήματα, είναι η Βεργίνα στην Πέλλα και οι Αιγές, τα οποία προβάλλονται σε μια αφίσα, ή στην καλύτερη περίπτωση σε τουριστικά φυλλάδια σε ελάχιστο χώρο, ίσα – ίσα που χωρά δύο μικρές φωτογραφίες, ούτε καν ολοσέλιδο αφιέρωμα και κανένα ξεχωριστό τηλεοπτικό τρέϊλερ και Σποτ.

Ενώ στις ίδιες εκθέσεις αυτές οι αρχαιότητες της Αθήνας και ελαχίστων νησιών προβάλλονται μεγαλοπρεπώς όπως άλλωστε αξίζει, γι΄αυτό και τραβούν όλα τα βλέμματα των επισκεπτών, με την προβολή οπτικοακουστικών μέσων

,κινηματογραφικά Σποτ, τρέϊλερ, ακόμα και κάποια αρχαία ευρήματα από μουσεία της Ελλάδος. Δίνοντας παράλληλα το μήνυμα και στους ξένους, ότι η Ελλάδα πράγματι είναι μόνο η Αθήνα , και κανείς δεν νοιάζεται για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου όλοι γνωρίζουν, κυρίως οι αρχαιοκάπηλοι. οτί όποια πέτρα και αν σηκώσεις ,αρχαιότητες θα βρεις. Αρχαία ευρήματα από την ένδοξη Μακεδονική δυναστεία, τα οποία σήμερα ακόμα βρίσκονται διάσπαρτα παντού απ΄ όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος , είναι άθικτα ανυπολόγιστης αξίας , μοναδικά κομμάτια έργα τέχνης, όλα με Ελληνικές επιγραφές και σύμβολα, τα οποία η Ελλάδα, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι και σήμερα ουδέποτε τα διεκδίκησε, πόσο μάλλον να τα προστατεύσει .

Για παράδειγμα πρόσφατα βρέθηκε τεράστια ποσότητα χρυσών Μακεδονικών νομισμάτων στο μακρινό Αφγανιστάν από ομάδα αρχαιοκάπηλων οι οποίοι μελετούν σε βάθος την διαδρομή και το πέρασμα από την Ανατολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι δε εξοπλισμένοι με τα ποιο σύγχρονα μηχανήματα υψηλής ανάλυσης ευρημάτων, γι΄ αυτό και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Έτσι βρέθηκαν τα χρυσά Μακεδονικά νομίσματα που τα τσουβάλιασαν και τα μοσχοπούλησαν σε ιδιώτες για να κοσμούν τις ιδιωτικές τους συλλογές, ή ακόμα και μουσεία, αλλά και για να στολίζουν επαύλεις πλουσίων με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας που ανακαλύπτουν και κλέβουν οι αρχαιοκάπηλοι , το Ελληνικό κράτος δε,δείχνει μεγάλη αδιαφορία .

Παρά το πρωτοφανές πολιτιστικό πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, υπάρχει τεράστια πηγή ευρημάτων των Μακεδονικών αρχαιοτήτων, μεταξύ άλλων και ένα αρχαίο θέατρο μάλιστα σε καλή κατάσταση, το 2ο μοναδικό στον κόσμο, μετά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, εκεί στη περιοχή της Αφγανιστάν το οποίο με απίστευτη βαρβαρότητα καταστρέφετε σιγά σιγά ολοσχερώς από ομάδες φανατικών πολεμιστών της πειοχής , κατόπιν εντολής  και με το αζημίωτο  φυσικά από τις μυστικές υπηρεσίες , έτσι ώστε να μην μείνει τίποτα αποδεκτό από την Μακεδονική δυναστεία.

Το θέμα γνωρίζει το Ελληνικό Κράτος, που δεν κάνει κανένα, ούτε καν ένα τυπικό διάβημα διαμαρτυρίας στην UNESCO ,που υποτίθεται ως αρμόδιος οργανισμός προστατεύει κάθε πολιτιστικό στοιχείο όλων των αιώνων παγκοσμίως. Μάλλον σε θεωρητικό επίπεδο λειτουργεί, όπως και για το Βυζαντινό πολιτιστικό μνημείο την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης που δεν την προστατεύει από τις εξευτελιστικές επιδείξεις τάγκα εσωρούχων μέσα σε ένα παγκόσμιο μνημείο αρχαιοτήτων. Κανένα διάβημα διαμαρτυρίας δεν απηύθηνε στην Τουρκική κυβέρνηση ,όπως και το Ελληνικό κράτος, που επέτρεψε στο πέρασμα του χρόνου σιγά – σιγά να ξηλωθούν μέσα από την Αγία Σοφία όλα τα στοιχεία της αυτοκρατορίας του Βυζαντίου και οι τοίχοι της να βαφούν με κόκκινο χρώμα σκεπάζοντας εικόνες, αγίων και  αυτοκρατόρων, εξαιρετικά έργα τέχνης.

Η UNESCO επίσης ήταν και πάλι απούσα  κατά την περίοδο της λεηλασίας της Βαγδάτης , όπου χάθηκε άλλη μια πολιτιστική κληρονομιά και ένας τεράστιος θησαυρός .

Όσο για τον Μακεδόνα Βασιλιά ,Στρατηλάτη όλων των εποχών Μέγα Αλέξανδρο αι ο στρατός του, διέδωσαν την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, σε όλα τα έθνη από τα οποία πέρασαν και κατά συνέπεια ο Αλέξανδρος δικαιότατα έχει παραμείνει δια μέσου των αιώνων σαν ένα σύμβολο της Ελληνικής Ιστορίας και πολιτισμού.,αν μη τι άλλο θα έπρεπε να διακοσμεί σήμερα και την πλατεία Συντάγματος και να κόβει την ανάσα σε κάθε ξένο επισκέπτη . Αντί αυτού βρίσκεται χαντακωμένο εν έτη πολλά σε σκοτεινό υπόγειο του Δήμου Αθηναίων και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Αλλιώς σήμερα θα δέσποζε στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπά ο τουρισμός και τις 4 εποχές του χρόνου.

Κάποιος φίλος μου είπε πως αυτή η ιδέα δεν συμφέρει να γίνει και πραγματικότητα, όχι γιατί δεν τιμούν τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά γιατί τα έσοδα από τον τουρισμό στην πόλη των Αθηνών θα μειώθουν αισθητά, καθώς ο τουρίστας βλέποντας τον ανδριάντα του Μακεδόνα βασιλιά, θα τους παρακινούσε  να κατέβουν στην Βεργίνα  και την Πέλλα να δουν το βασίλειο και το θησαυρό .

Αυτό θα σήμαινε λιγότερες ημέρες διανομή στην πόλη, άρα και λιγότερα έσοδα για το Δήμο Αθηναίων. Είναι μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που δεν την σκέφτηκα καν . Ένα είναι βέβαιο πως το Υπουργείο τουρισμού  είναι ευχαριστημένο με τις απλές καταχωρίσεις προβολής της Μακεδονίας ,όταν την ίδια ώρα οι γείτονες μας οι Σλάβοι που προσπαθούν να αποκτήσουν ψεύτικη Μακεδονική ταυτότητα ξοδεύουν εκατομμύρια για να το πετύχουν , προβάλλοντας τον Μέγα Αλέξανδρο στο εξωτερικό  ώς Σλάβο Μακεδόνα, δίνουν ονόματα δε,από την Μακεδονική δυναστεία στους δρόμους της πόλης, το αεροδρόμιο, σε γήπεδα, έστησαν ακόμα και τεράστιο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα κεντρικά της πόλης των Σκοπίων.

Από το Ελληνικό κράτος κανένα ολοκληρωμένο  τρέϊλερ, ούτε σποτ, ούτε μια σοβαρή προβολή ( όπως είχα και την σχετική ενημέρωση απο των τέως υπ.τουρισμού τον Α. Σπηλιωτόπουλου) που να προβάλει  την προσωπικότητα του εκπολιτιστή Μέγα Αλέξανδρο, ούτε ειδικά τουριστικά πακέτα προς τα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Έτσι το έργο του Εβραϊκού λόμπι γίνεται ευκολότερο ως προς τον σκοπό να αλλάξει η ιστορία για να κάνουν την Μακεδονική Δυναστεία Σλαβική ,με ναύαρχο στο τιμόνι τον γνωστό G.Sorro και τα ιδρύματα του ,σε συνεργασία πάντα με τις μυστικές υπηρεσίες και με χέρι βοηθείας ορισμένων δυστυχώς ιμιτασιόν Ελλήνων ,που βολεύονται με τα ψίχουλα του Ούγγρο-Εβραίου ναυάρχου που τους τα προσφέρει απλόχερα ,αρκεί να ολοκληρώσει τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων που είναι αλλαγή του κεφαλαίου της ιστορίας με την Μακεδονική Δυναστεία και όλα τα σχετικά που θα ακολουθήσουν, όσο τα Υπουργεία θα βρίσκονται σε αδράνεια, λόγω της αδιαφορίας του εκάστοτε Υπουργού. ΝΤΡΟΠΗ!!

Η ομογένεια θα πρέπει να ξαγρυπνά και να δράσει δυναμικά, καθώς αυτή μόνο μας έμεινε , ως τελευταίο χαρτί ελπίδας σωτηρίας της πατρίδας μας.

Κανένας αρχαίος δεν διατηρείται τόσο ζωντανός στην ψυχή του λαού  μας όσο ο Αλέξανδρος  “ΜΕΓΆΛΟΥ”

Ζει και βασιλεύει  !
UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)

Η UNESCO είναι ένας διακυβερνητικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945 αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 1999 αριθμούσε στα 188 Κράτη-μέλη. Έχει έδρα το Παρίσι και διαθέτει 73 παραρτήματα σ” όλο τον κόσμο. Σκοπός της UNESCO είναι η συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια με την προώθηση της συνεργασίας των εθνών μέσα από την εκπαίδευση, τις επιστήμες την κουλτούρα και τον πολιτισμό ,με σκοπό να προωθήσει σε παγκόσμιο επίπεδο το σεβασμό για τη δικαιοσύνη, την αίσθηση του Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών που έχουν επιβεβαιωθεί για τους λαούς του κόσμου χωρίς διάκριση φυλής, φύλλου, γλώσσας ή θρησκείας.

«Πέλλης βασίλειον». Εντυπωσιακή ανακάλυψη

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΡΕΚΑΝΩΝ! Ο συγγραφέας των Ξεχασμένων Ελλήνων του κόσμου.

Έφυγε την Κυριακή 7-4-2024, ο "πατέρας" των Ξεχασμένων Ελλήνων του Κόσμου, ο συναρπαστικός Συγγραφέας των Καλάς και των Γκρεκάνων, ο μεγάλος Μακεδόνας, ο οικουμενικός Έλληνας, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου! Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11-4-2024, στις 11.15 το πρωί, στα Κοιμητήρια...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr Έγραφα στις 21 Μαρτίου 2023: Ο υποφαινόμενος, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, μαζί με το νομικό γραφείο του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια κατά του απαράδεκτου διοικητικού...