Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικάΣυνέντευξη με την...

Συνέντευξη με την Άρτεμις Διαλυνά

webradiofenomeno.jpg Yποψήφια βουλευτή  της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκη, στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com, και στην εκπομπή “Ραδιοξυπνήματα” (23/9/2009),με τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, θα κάνουμε μια συζήτηση γύρω από την κάθοδο της στον πολιτικό στίβο.

aretemi-dialyna-2.jpgΗ Άρτεμις είναι φοιτήτρια πολιτικών επιστημών, η πιο μικρή σε ηλικία υποψήφια βουλευτής, ένα φρέσκο κορίτσι 24 ετών.

Προέρχεται από οικογένεια διακεκριμένων νομικών. Τόσο ο πατέρας της Νίκος Διαλυνάς είναι ένα εκ των διακεκριμένων ποινικολόγων της Θεσσαλονίκη, όσο και ο αείμνηστος παππούς της Αθανάσιος Διαλυνάς διετέλεσε για 50 χρόνια ποινικολόγος, διαγράφοντας λαμπρή καριέρα ως νομικός , μαχόμενος καθημερινά στον δικαστικό στίβο, αναλαμβάνοντας τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις.

Αγαπητοί μου ακροατές αυτή είναι η Άρτεμις Διαλυνά. Γεια σου Άρτεμις, κατ΄ αρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί ένα τόσο νέο κορίτσι θα κοσμεί τα βουλευτικά έδρανα, εάν ψηφιστείς φυσικά από τους συμπολίτες μας.  Άρτεμις βλέποντας το βιογραφικό σου είσαι φοιτήτρια πολιτικών επιστημών.

Ως πολιτικός λοιπόν εάν εκλεγείς ποιο θα είναι το πρώτο μέλημα σου;;

Άρτεμις Διαλυνά:  Πρώτον θέλω να σας ευχαριστήσω που με καλέσατε στην εκπομπή σας για να καταθέσω τις απόψεις μου ως νέα υποψήφια πολιτικός. Όσο δε γι΄ αυτό που με ρωτήσατε, νομίζω το πρώτο μέλημα θα αφορά σε θέματα παιδείας, και μάλιστα χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά στα Πανεπιστήμια.

Να βρούμε έναν τρόπο ώστε να υπάρχει ποιότητα στην παιδεία εκσυγχρονισμός, να δοθούν χρήματα για την έρευνα, γιατί οι νέοι πλέον δεν μπορούν να αναπτύξουν αυτόν τον τομέα, και φυσικά χρειάζεται να βοηθήσουμε τους νέους, και μετά την παιδεία για την εξασφάλιση της εργασίας τους.

Ν. Βάνης: Αναφέρεσαι στον επαγγελματικό τους τομέα.

Α. Διαλυνά: Ναι, μιλάμε για τον εργασιακό τομέα.

Ν. Βάνης: Απ΄ ότι είδα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είσαι η πιο νέα σε ηλικία υποψήφια Αυτό για μένα είναι πολύ καλό, να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική, και οι μεγαλύτεροι κάποια στιγμή πρέπει να αποχωρούν.

Α. Διαλυνά: Οι μεγαλύτεροι χρειάζονται κύριε Βάνη, χρειάζονται όμως και οι νέοι. Να υπάρξει δηλαδή ένα πάντρεμα εμπειρίας και νεότητας, καταλάβατε;;

Ν. Βάνης: Άρτεμις Θέλω να κάνω μια διαπίστωση, διότι φέρεις βαρύ όνομα, τόσο από τον αείμνηστο παππού σου Αθανάσιο Διαλυνά, όσο και από την πατέρα σου Νίκο Διαλυνά έναν άξιο νομικό της πόλης που δίδει μεγάλο αγώνα καθημερινώς στα δικαστήρια. Νομίζω λοιπόν ότι σύντομα θα σε δούμε βουλευτίνα, φυσικά αυτό θα το κρίνει ο λαός. Εγώ πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά. Εσύ είσαι άφθαρτη και έχει μέλλον στον πολιτικό στίβο.

Α. Διαλυνά: Σας ευχαριστώ πολύ, μακάρι να πάνε όλα καλά.

Ν. Βάνης: Επειδή ασχολείσαι με τα νομικά , όταν θα γίνεις βουλευτής, ποια θα είναι η πρώτη ερώτηση που θα απευθύνεις προς τους συναδέλφους σου βουλευτές, και θα σχετίζεται με την δικαιοσύνη;;

Α. Διαλυνά: Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, όπως η αποσυμφόρηση των φυλακών, διότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις, καθυστερούν πάρα πολύ οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Χρειάζεται επίσης να εκσυγχρονιστούν οι φυλακές, διότι πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη στη Ελλάδα, ο κόσμος της δικαιοσύνης είναι καλός. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε και εμείς λίγο αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουν σωστά το έργο τους.

Ν. Βάνης: Άρτεμις πότε θα έχει την πρώτη σου συνάντηση ως πολιτικός με τους πολίτες της πόλης, και τους ψηφοφόρους της ΝΔ;;

Ά. Διαλυνά: Θα είναι στο καφέ μπαρ “Νουβό” στις 9 το βράδυ της Παρασκευής.

Ν. Βάνης: Να ενημερώσουμε λοιπόν τους ακροατές που μας ακούν και είναι πάρα πολλοί αυτήν την στιγμή, ότι το καφέ μπαρ “Νουβό” στην Θεσσαλονίκη  είναι στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους. Ως βουλευτής λοιπόν εάν εκλεγείς, διότι σε γνωρίζω από πολύ μικρή, και νομίζω ότι έχει την πολιτική στόφα, τι θα κάνεις για την μάστιγα των ναρκωτικών;;

Α. Διαλυνά: Να βρούμε λεφτά, επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις, για να βοηθήσουμε τους νέους να βγουν από τα ναρκωτικά. Να τους δώσουμε κίνητρα προς τον αθλητισμό, την μουσική, τις τέχνες , να ασχοληθούν με τέτοιου είδους δραστηριότητες, διότι διαφορετικά δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Οι νέοι θα πρέπει να έχουν διεξόδους, οπωσδήποτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι γι΄ αυτόν τον τομέα, που μαστίζει την νεολαία, την φθείρει και δεν είναι καθόλου καλό αυτό.

Ν. Βάνης: Και η τελευταία ερώτηση Άρτεμις έχει σχέση με τα εθνικά θέματα, και συγκεκριμένα με το Μακεδονικό, διότι αυτό μας ενδιαφέρει εμάς ως Μακεδόνες αυτήν την στιγμή. Εσύ τι θα μπορούσες να κάνεις για το θέμα αυτό μέσα από την βουλή;;

Α. Διαλυνά: Αναφέρεστε στα εθνικά θέματα. Κατ΄ αρχήν πρέπει να λυθεί το Σκοπιανό. Να λυθεί με μια σύνθετη γεωγραφική ονομασία, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τα Σκόπια θα πρέπει να δεχθούν μια σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό ονομασία. Δεν δέχομαι εγώ σαν Μακεδόνισσα να περιπαίζεται κατ΄ αυτόν τον τρόπον το όνομα της Μακεδονίας, και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.

Ν. Βάνης: Μας έδωσες μια σαφή απάντηση.

Άρτεμις, θέλω να σ΄ ευχαριστήσω που ήσουν μαζί μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο, σου εύχομαι καλή επιτυχία και να σε δούμε στα έδρανα της βουλής, να δίδεις τις μάχες σου.

Ά. Διαλυνά: Και εγώ σας ευχαριστώ κύριε Βάνη.

Όλες τις συνεντεύξεις πολιτικών και καλλιτεχνών και όχι μόνο, μπορείτε να τις ακούτε από το ψηφιακό ραδιόφωνο καθημερινά, και καθ΄ όλην την διάρκεια της ημέρας.


Άρτεμις Διαλυνά 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η Άρτεμις Διαλυνά, κόρη του Νικόλαου και Δέσποινας Διαλυνά, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Παράλληλα απασχολείται στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.

Μιλάει άπταιστα την αγγλική και γερμανική γλώσσα.

Διετέλεσε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και είναι μέλος τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ήταν εθελόντρια στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Θεσσαλονίκη.

Άρτεμις Διαλυνά  

Υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 24 Θεσσαλονίκη.
Τηλ: 2310 /271448

2310 /254500

E-mail: artemis.dialyna@gmail.com

spot_img

Τώρα ζωντανά! Web Radio από το Ελληνικό Φαινόμενο!

 

 

Τελευταία νέα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν....

The Parallel Visions of Alexander the Great and Kapodistrias for Greece.

The efforts of Alexander the Great and the first President of modern GREECE Ioannis Kapodistrias to employ Hellenic civilization for the good of humanity reflect the greatness of ancient GREECE/ Hellas. By Evaggelos Vallianatos Alexander accomplished so much so soon and so young...

Έφυγε από τη ζωή,Ο ΦΙΛΟΣ Γιώργος Κασάμπαλης.

Ο πολυμήχανος στην διασκέδαση ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Του Νότη Σφακιανάκη Έφυγε από τη ζωή. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Γιώργος Κασάμπαλης πάντα με χαιρετούσε με το χαμόγελο και να με βάλει να καθίσω μπροστά στον...