Το 22ο Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών

7 Ιουλίου 2007

per_trajan_temple.jpgτο  έτος 2011 για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Παγκόσμια διάκριση στις Η.Π.Α. για τον Έλληνα ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρό ειδικό Παθολόγο από τη Λάρισα. Στα πλαίσια του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι -Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών (World Congress of Poets) διοργανώνεται από το 1969 από την Παγκόσμια Ένωση Τιμημένων Ποιητών U.P.L.I. (United Poets Laureate International), η οποία είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου.

Αποτέλεσμα της ανάδειξης του Λαρισαίου ποιητή ως νέου Προέδρου του Παγκόσμιου Συνεδρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της UPLI είναι η διοργάνωση του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών το 2011 για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Κλείνοντας να τονισθεί ότι στα πλαίσια του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α., ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής «For Excellence in Poetry» για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας».

.