Γιώργος Φανάρας

11 Σεπτεμβρίου 2007

στο “Ελληνικό Φαινόμενο”με τον Νίκο Βάνη στον Ράδιο Σπορ 98,7 βρέθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, όπου μίλησε για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως για το Ελληνικό τραγούδι που υπηρετεί 11 χρόνια με συνεργασίες καταξιωμένων καλλιτεχνών του Ελληνικού πενταγράμμου, όπως μεταξύ άλλων την μεγάλη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλλα, Γ. Νταλάρα, και πολλούς άλλους.  

Η πιο συγκινητική εποχή που έζησε ως νέος καλλιτέχνης ήταν όταν εμφανιζόταν στην Πάρο και κάθε βράδυ σε κεντρικό τραπέζι του κέντρου πάντα καθόταν ο Γιάννης Πάριος, και όταν του έδινε το μικρόφωνο τραγουδούσαν ντουέτο, παλιές και νέες επιτυχίες του, όπου στο κέντρο γινόταν ο χαμός.

Ενώ μετά το τέλος του προγράμματος μαζεύονταν στο σπίτι του Γιάννη Πάριου, όπου άκουγαν από ντέμο καταπληκτικά τραγούδια που δεν τα έδωσε ποτέ για δισκογραφία. Τραγούδια που θα είχαν γίνει σήμερα μεγάλες επιτυχίες, και είναι λάθος του μεγάλου καλλιτέχνη να μην τα αξιοποιεί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φανάρας.

Μίλησε και για τον Θέμη Αδαμαντίδη για την μεγάλη του φωνή, αλλά και για τον Μ. Τόκα τον μουσικοσυνθέτη που τον θεωρεί μεγάλο δημιουργό.

Ακόμα μίλησε για τον δάσκαλο του τον κύριο Ταλιαδούρο, καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής με τον οποίον έψαλαν μαζί στην Παναγία των Παρισίων, όπου οι καθολικοί ιερείς έμειναν κατάπληκτοι από τον ήχο και την ερμηνεία.

Ο Γιώργος Φανάρας που τίμησε την εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” μίλησε για πάρα πολλά γεγονότα, όπως για τα μουσικά όργανα που κατέχουν οι Τούρκοι μουσικοί, και είναι όλα από το Βυζάντιο. Τα υπόλοιπα σύντομα θα τα διαβάζετε από την τηλεφημερίδα.

.