Μήνυση κατά της Coca Cola υπέβαλαν Ρώσοι χριστιανοί ορθόδοξοι

21 Δεκεμβρίου 2007

Οι ενάγοντες πιστεύουν πως η καμπάνια προσβάλλει τα σύμβολα της πίστης. Εισαγγελείς της Ρωσίας μελετούν μήνυση που κατηγορεί την Coca Cola ότι μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας προσβάλλει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Τη μήνυση υπέβαλαν πριν από λίγες ημέρες 440 κάτοικοι της ρωσικής πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, επειδή οι διαφημιστές χρησιμοποίησαν εικόνες ορθόδοξων εκκλησιών και σταυρών, παρουσιάζοντας τα σύμβολα ακόμη και ανάποδα.

 Η C. Cola από την πλευρά της απαντά ότι όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για προωθήσουν τη ρωσική κουλτούρα. Η αγωγή υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου και οι εισαγγελείς τώρα εξετάζουν εάν υπάρχει νομική βάση για να προχωρήσει η υπόθεση.

 Οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί υποστηρίζουν ότι οι διαφημίσεις αυτές προσβάλλουν τα πιστεύω τους. «Η C… Cola χρησιμοποιεί όλα αυτά τα ορθόδοξα σύμβολα με βλάσφημο τρόπο τοποθετώντας εικόνες ναών μέσα σε μπουκάλια C.Cola…. Κάποιες εικόνες, λένε οι ενάγοντες, είναι επίτηδες τοποθετημένες ανάποδα, ακόμη και εικόνες σταυρών.

πηγή; Newsroom ΔΟΛ

.