Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. Θέρμης

29 Ιανουαρίου 2008

Αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε και να υποδείξουμε μερικά πράγματα, διότι η κατάσταση είναι και απαράδεκτη και τραγική. Εμείς ως σπουδαστές στα δημόσια ιεκ, αφού πληρώνουμε και βιώνουμε μια κατάσταση απαράδεκτη μέσα στα ιεκ όπως :1.Ακαταλληλες αίθουσες, βρωμιά, κρύο, σπασμένα παράθυρα , στα εργαστήρια πανάρχαιοι υπολογιστές, λογισμικό από κόπιες, προγράμματα πάλι κόπιες ακατάλληλες και παράνομες, πλήρης ανεπάρκεια σε υπολογιστές(τέσσερα άτομα ένα υπολογιστή και αυτός ανοίγει όποτε θέλει)

 2.Ακαταλληλοι εκπαιδευτές, (καμία αξιοκρατία σε εκπαιδευτές) παρατρεχάμενοι και κομματικά στελέχη, με πλήρη ανεπάρκεια γνώσεων, έρχονται βάζουν υπογραφές και φεύγουν με πλήρη κάλυψη.

 3.Περιβαλον μέσα στην αίθουσα, καφές με τσιγάρο, μόνο ΜΑΘΗΜΑ δεν γίνετε μέσα στην αίθουσα

4.Τα μαθήματα διδασκαλίας σε Νέες Τεχνολογίες είναι από της ιδρύσεως των ιεκ το έτος 1994. Οι διευθυντές και σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται διοικητικοί είναι όλοι κομματικά στελέχη και άσχετοι ΜΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, και επικίνδυνοι για την εκπαίδευση.

Θέλουμε τα εξής πολύ απλά και αποδοτικά Νέα εργαστήρια, Εκπαιδευτές που κατέχουν τις Νέες Τεχνολογίες, και οι εκάστοτε διευθυντές να έχουν και ικανότητες και επιστημονική κατάρτιση. Στο διαδυκτιο υπάρχουν οι εξής διευθύνσεις που ασχολούνται εκτενέστερα με το θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης. 

 Ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα περίφημα Κ.Ε.Κ στα Κ.Ε.Ε του ΙΔΕΚΕ στο ΕΚΕΠΙΣ, και όπου υπάρχουν Κοινοτικά Κονδύλια που αντί να παράγουν εκπαιδευτικό έργο, στην ουσία με τα κοινοτικά κονδύλια. όλες οι διοικήσεις των δημόσιων ΙΕΚ και ΟΕΕΚ, οι ιδιοκτήτες των Κ.Ε.Κ, οι διοικήσεις του ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας, και όπου αλλού υπάρχει ζεστό κοινοτικό χρήμα που δεν ελέγχεται από καμία υπηρεσία αξιόπιστη και αποτελεσματική, ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

 Παραδείγματα το Δημόσιο ΙΕΚ Τριανδρίας εργαστήρια Υ/Η ακατάλληλα , το ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2 στην Μακρυγιάννη ακατάλληλα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Η/Υ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΚ Θα ζητήσουμε πίσω τα χρήματα μας εάν δεν γίνουν εργαστήρια με καινούργιους Υπολογιστές , με γνήσιο λογισμικό, με Ικανούς Εκπαιδευτές.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ 10-12-2007 Ι.Ε.Κ. ΘΕΡΜΗΣ

Διεύθυνση: Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο Θέρμης, Γοργοποτάμου Τ.Κ.: 570 01 Δήμος: Θέρμη

Τηλ.: 2310-461601 Email: grammateia@iek-therm.thess.sch.gr

Website: http://iek-therm.thess.sch.gr

.