Στο “Ποσειδώνιο”

6 Αυγούστου 2008

Kourkoulisνυχτερινό κέντρο των Αθηνών θα ξεκινήσει ο Νίκος Κουρκούλης, και να δούμε πως θα δέσει το γλυκό, μια και το εργασιακό περιβάλλον του είναι γνώριμο, αφού είχε δουλέψει εκεί παλαιότερα με 20 εμφανίσεις περίπου, απ΄ ότι θυμάμαι καλά. Στο μεταξύ ο Ν. Κουρκούλης ετοιμάζει νέα δισκογραφία απο τα οποία  πολλά κομμάτια είναι κομμένα και ραμμένα πάνω του, εδώ και πολλά χρόνια από την συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο, και στιχουργό τον Ηλία Φιλίππου, από τον καιρό ακόμα που συνεργαζόταν ο καλλιτέχνης με τους παραπάνω δημιουργούς.

Φαίνεται πως ο “άσωτος υιός” γύρισε ξανά σ΄ αυτόν που τον έφτιαξε, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (βλέπει π.χ σουξέ “Παίζεις με την φλόγα”, “Τα παιδιά των Φαναριών”, και πολλά άλλα. Το τονίζω, γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ν. Κουρκούλης δεν είχε κάνει τα ανάλογα σουξέ, όπως τα συγκεκριμένα κομμάτια που τάραξαν την δισκογραφία, και χάρη σ΄ αυτά τα καταπληκτικά κομμάτια ο καλλιτέχνης έγινε πανελλαδικά γνωστός (φίρμα),ακόμα δε χάρη στα  κομμάτια αυτά σήμερα βγάζει το μεροκάματο του.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προ ημερών 2 εμφανίσεις του στην ομογένεια της Αυστραλίας, όπου με τα κομμάτια αυτά  ξεσήκωσε, τους ομογενείς τους ανέβασε στα ύψη, αλλά αυτός ως αντάλλαγμα τους εξηγήθηκε σκάρτα,αφού μετά τις συναυλίες έφυγε από την πίσω πόρτα (κόβεται το χούι;;)Αρκεί να μην δώσει αυτόγραφα και βγει φωτογραφίες με το κοινό. Βέβαια ως δικαιολογία δόθηκε στον κόσμο που περίμενε σειρά έξω από το καμαρίνι, ότι ήταν “αδιάθετος ο καλλιτέχνης”. Όμως για το έξτρα της Αυστραλίας πήρε ένα μεγάλο ποσό αυτός και ο ατζέντης του, όπως έμαθα, αλλά για αυτόγραφα την ίδια ώρα δήλωνε ασθένεια.

Αυτά που έκανε στην Αθήνα και την Αυστραλία να τα ξεχάσει και να συμμορφωθεί, γιατί όταν έρχεται στην Θεσ/νίκη αν θέλει ο κόσμος να τον ακολουθεί, όπως τον παλιό καλό καιρό, π.χ όταν έδινε αυτόγραφα χαμογελαστός στο νυχτερινό κέντρο “Άστρα”, πριν ακόμα κατεβεί στην Αθήνα στο νυχτερινό κέντρο “Lido”. Στο κάτω – κάτω αυτό είναι μέρος της δουλειάς του.

Θα έχει ενδιαφέρον πως θα πάει η νέα συνεργασία των τριών “Κ” (Κοντόπουλου – Κουρκούλη – Κυριάκου)

Θα το δούμε στην πορεία, εδώ θα είμαστε για να το σχολιάσουμε.

.