Μύθος είναι ο μισθός των 700 Ευρώ

23 Σεπτεμβρίου 2008

ganti.gifσυν τα σχετικά (υγεία – σύνταξη – δικαιώματα). Ναι, είναι γεγονός και μάλιστα στο χώρο των Μ.Μ.Ε, όπου παρατηρείται το Ελληνικό Φαινόμενο, πάρα πολύ παραδοσιακοί παραγωγοί Ραδιοφώνου με άριστη γνώση της λειτουργίας του Ραδιοφώνου να φεύγει ένας – ένας αγανακτισμένος. Καθώς είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, άλλοι γιατί έχουν να δουν αύξηση στον πενιχρό μισθό τους από τον καιρό του Νώε,

και κάποιοι άλλοι γιατί στο μισθό που στην καλύτερη περίπτωση είνα 500 Ευρώ (χωρίς ιατρική περίθαλψη) βλέπουν να ψαλιδίζεται και να φτάνει τα 300 Ευρώ, εν έτει 2008 παρακαλώ !!!! Όπως έγινε με το ΕΚΑΣ (200 Ευρώ) που μέσα στο καλοκαίρι κόπηκε από χιλιάδες συνταξιούχους, επιστρέφοντας και πάλι στο επίπεδο ζητιανιάς, και όμως κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή για το γεγονός αυτό.   ΕΛΕΟΣ.

Το θέμα δε, αρχίζει να παίρνει διαστάσεις, θα έλεγα πως τείνει να γίνει μόδα, από ανεύθυνους και αδιάφορους εργοδότες.

Για ποια γενιά των 700 Ευρώ μιλάμε;; Όταν στην πραγματικότητα ούτε το πλαφόν επιβίωσης δεν αποδίδεται παρά τις υπογραφές και τις συμφωνίες για νέες συμβάσεις εργασίας, οι οποίες μόνο στα χαρτιά ισχύουν.

Μια ασυδοσία άνευ προηγουμένου στα χρόνικα των Μ.Μ.Ε τα οποία εντέλει κανείς αρμόδιος φορέας δεν τα ελέγχει. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στους Ζουλού της Αφρικής, παρά μόνο στην χώρα μας, και είναι ντροπή.

Ενώ την ίδια ώρα στελέχοι των κρατικών Μ.Μ.Ε αμοίβονται με μισθούς πρωθυπουργών, καθαρά και στην τσέπη.

Οι παραγωγοί όπως και ορισμένοι δημοσιογράφοι σε Αθήνα και Θεσ/νίκη δυστυχώς δεν είδαν ποτέ μισθό 700 Ευρώ, παρά μόνο στα όνειρα τους, επιπλέον πολλοί απ΄αυτούς είναι οικογενειάρχες, και όμως οικονομική ενίσχυση για τα παιδιά τους δεν είδαν ούτε σεντσ, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι Λαθρομετανάστες στην χώρα μας έχουν βασιλική περιποίηση από τους Έλληνες φορολογούμενους, κοντά σ΄ αυτά που περνά ο Έλληνας ” σκλάβος ” εργαζόμενος.

Όμως και οι προπολεμικές μισθοδοσίες των 300 Ευρώ καταβάλονται όχι στο ακέραιο, ούτε κατά την ημερομηνία πληρωμής, αλλά όποτε γουστάρει το αφεντικό και πάντα έναντι.

Η δε επαρχία βρίσκεται ακόμα σε χειρότερη κατάσταση, όπου εκεί η μάνα χάνει το παιδί, και το παιδί της μάνα. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Οι ενώσεις των δημοσιογράφων θα πρέπει να επέμβουν άμεσα και να τους ελέγξουν όλους.

Όσο για την κυβέρνηση και κάθε πολιτικό κόμμα που ονειρούονται την εξουσία να πάψουν να μιλούν για βασικούς μισθούς  700 Ευρώ, συν…συν, καθώς δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε παρά μόνο μια φορά και έναν καιρό ο μισθός των 500 Ευρώ, πάντα χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο οποίος στην πορεία ψαλιδίζεται στα 300 Ευρώ (πάντα άνευ περίθαλψης), και άμα γουστάρουν , έτσι είναι ο νόμος της αγοράς στην πραγματικότητα.

Μ΄ αυτά προσπαθεί να επιβιώσει η νέα γενιά μας και εμείς τους καμαρώνουμε.

Να μας ζήσουν, ή να τους ζήσουμε;; Ντροπή !!!!!!!!

.