Πράσινη ανάπτυξη -Πράσινοι ήλιοι- και πράσινα άλογα

19 Οκτωβρίου 2009

green-global.jpgΜετά τον Μάη του 68’, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δημιουργήθηκαν κάποια μικρά και αυτόνομα οικολογικά κινήματα, από πολίτες που έβλεπαν την καταστροφή των οικοσυστημάτων. Κάποια στιγμή αυτά τα κινήματα ξεκίνησαν, ειδικά στη Γερμανία και τη Γαλλία, να αποκτούν χιλιάδες οπαδούς.

Τότε οι αρχηγοί της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», βλέποντας την δυναμική και το μέλλον αυτών των κινημάτων, θεώρησαν αναγκαίο να τα ποδηγετήσουν και να τα ελέγξουν. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για το θέμα τις δεκαετίες του 80 και 90’(στην «Le Monde» κτλ).

 Όλα τα νεοταξικά «tank thinks» της Ευρώπης και της Αμερικής πρότειναν έλεγχο του οικολογικού κινήματος. 

Να θυμήσουμε την ρήση του Λένιν “The best way to control the opposition is to lead it.”

– Lenin Μτφ:«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις την αντιπολίτευση είναι να την οδηγείς»

Αυτό πρότειναν λοιπόν στους ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης.

 Ετσι βλέπουμε τα γνωστά ιδρύματα Ροκφέλερ και Σόρος να προσεγγίζουν τα οικολογικά κινήματα και να τους προτείνουν χρηματοδότηση χωρίς κανένα αντάλλαγμα και περιορισμό. Αυτό κράτησε περίπου μια δεκαετία. Δημιουργήθηκαν καινούργιες οικολογικές οργανώσεις όπως η «Grennpeace», με μη εκλεγόμενο συμβούλιο – αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Οι πρώτοι Οικολόγοι καθαροί ιδεαλιστές, δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την χρηματοδότηση τους απο κεντρικούς τραπεζίτες. Οι περισσότεροι αποσύρθηκαν διαμαρτυρόμενοι.

Στη θέση τους μπήκαν πράκτορες – γιάπης, στελέχη πολυεθνικών με γνώσεις στο μάνατζμεντ και με προφίλ φανατικού οικολόγου, για να μην μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Γόνοι της μεγάλης τραπεζικής οικογένειας των Ροκφέλερ έγιναν διοικητικά στελέχη οικολογικών οργανώσεων. Δείτε την περίπτωση του Κον Μπεντίτ, βασικό στέλεχος του Μάη του 68, εβραϊκής καταγωγής και με διασυνδέσεις με τους τραπεζίτες. Ηταν πάντα βασικό στέλεχος των Πρασίνων της Γερμανίας και σήμερα είναι ο ηγέτης των «Πρασίνων» της Γαλλίας.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται πάνω από 500 οι νεοταξικές οργανώσεις – «tank think» που έχουν σχέση με τα Κλάμπ των Τραπεζιτών, χρηματοδοτούν τα «Πράσινα» κινήματα, χρηματοδοτούν συνέδρια, βιβλία, ιστοσελίδες και ότι άλλο φανταστείτε. Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι εμφανίζεται σαν παγκόσμιος ηγέτης όλων των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων ο γόνος της γνωστής εβραϊκής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ Ροκφέλερ(οργάνωσε και το τεράστιο φεστιβάλ «Live Earth» για την υπερθερμανση του πλανήτη και έχει γράψει και το ομότιτλο βιβλίο).

 Ακολούθησε ο Αλ Γκόρ, ο Φίσερ(που τάχθηκε ανοικτά υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ) και εκατοντάδες άλλοι Υπουργοί και Πρωθυπουργοί σε όλη τη Γή.

Το επόμενο βήμα αυτής της καπήλευσης ήταν το πώς θα εκμεταλλευτούν εμπορικά τις ιδέες των οικολόγων. Τους πρότειναν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των ανεμογεννητριών και διάφορων άλλων εφευρέσεων. Επειδή είχαν τις προσβάσεις φρόντισαν να επιδοτηθούν από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλ. Και θα πείτε κακό ήταν αυτό;

Αν δεν γνωρίζεις το πράγμα σε βάθος θα απαντήσεις ότι ήταν καλό. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο τις ιδέες των οικολόγων που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο. Παράδειγμα: κατασκευάζουν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα, είναι πανάκριβες και για αυτό τις κατασκευάζουν μόνο πολυεθνικές. Όταν κάποιος εφευρέτης – οικολόγος, φτιάξει μια τέτοια γεννήτρια με απλά μέσα, τότε αυτή δεν χρηματοδοτείται. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς τους εφευρέτες έχασαν την ζωή τους όπως ο Stefan Nystrom (http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_923.html

Μας επιτρέπουν λοιπόν να διαλέξουμε «Mercedes», «Peugot» ή «Fiat» δεν μας επιτρέπουν όμως αυτοκίνητο που να καίει νερό. Σου επιτρέπουν να καίει πετρέλαιο ή υδρογόνο ή υγραέριο ή με μπαταρία. Είναι δεκάδες οι εφευρέτες που έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί γνωστοποίησαν στα ΜΜΕ ότι το αυτοκίνητό τους κινείται με σκέτο νερό(γνωρίζουμε τις αντιρρήσεις κάποιων φυσικών ότι η καύση του νερού αντίκειται στους φυσικούς νόμους.

 Όποιος έχει αντίρρηση δεν έχει παρα να απευθυνθεί στους μηχανικούς της «Mercedes» που εξέτασαν το αυτοκίνητο – νερού – που προαναφέραμε. Και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα απαντήσουμε με άλλο άρθρο). Βλέπετε λοιπόν ότι μας επιτρέπουν την «Πράσινη Ανάπτυξη» αρκεί να αγοράζουμε τα καύσιμα και τα οχήματα από «Αυτούς».

Κάθε χρόνο γίνονται σε διάφορα μέρη της Γης παγκόσμια συνέδρια-εκθέσεις εκδοτών, όπως αυτή της Φρανκφούρτης. Σε μια από αυτές τις εκθέσεις εμφανίσθηκε το βιβλίο του κ. Ρίφκιν – μεγαλοστέλεχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων με διασυνδέσεις με το τραπεζικό κατεστημένο και εβραϊκής καταγωγής. Υπέγραψε κυριολεκτικά εκατοντάδες συμβόλαια για μεταφράσεις του βιβλίου του σχεδόν σε όλες τις χώρες της Γης.

Τι έλεγε το βιβλίο του; Να προωθήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο την «Πράσινη Ανάπτυξη». Μιλάει για «οικονομία του Υδρογόνου», δηλαδή τα αυτοκίνητά μας να τροφοδοτούνται από πρατήρια που θα πουλάνε αντι για πετρέλαιο υδρογόνο. Δεν λέει λέξη για τα αυτοκίνητα νερού. Αυτό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας σύμφωνα με τον κ. Ρίφκιν. Ακόμη 50 χρόνια εξαρτημένοι από τις ίδιες πολυεθνικές(που δεν είναι πολυεθνικές και το ξέρετε πια).

Αρκετά χρόνια σχεδόν πριν αυτή η λέξη ακουστεί από το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, του Αλ Γκόρ, του Ομπάμα. Έδωσε εκατοντάδες συνεντεύξεις, εκατοντάδες βιβλιοκριτικές γράφτηκαν για τα βιβλία του κ. Ρίφκιν. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με ωραίες λέξεις, επίθετα, με σεβασμό στο περιβάλλον, ανθρωποκεντρισμοί και όλες αυτές τις μπαρούφες. Την σύνδεση δηλαδή οικολογικού κινήματος με την πολιτική και την οικονομία.

 Μετά από αυτή την τεράστια προβολή, οι αστοιχείωτοι των κομμάτων, που δεν διέθεσαν στη ζωή τους ούτε μια ώρα για να διαβάσουν μια διατριβή για την Οικολογία, άρχισαν σαν τα «βατράχια μετά τη βροχή» να κρωάζουν όλοι μαζί «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Για όσους ασχολούμαστε με την οικολογία, μας έκανε κατάπληξη το πώς αυτός ο όρος ακούγεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Γής. Όπως βλέπετε λοιπόν η ιδέα δεν ήταν του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι αυτοί οι Νεοταξικοί που προωθούν την Πράσινη Ανάπτυξη έχουν οργανώσει δεκάδες συνέδρια στη χώρα μας, στα οποία παρευρίσκονται τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, όπως και παράγοντες των Υπουργείων και τους δίνεται συστηματική καθοδήγηση.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους «παλαίμαχους» της οικολογίας, οι οποίοι βλέπουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα καπηλευτήκαν την οικολογία και φυσικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Για αυτό και βλέπετε σε όλες τις χώρες της Γης το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης να επικρατεί, είτε οι χώρες είναι Σοσιαλιστικές ή Κομμουνιστικές είτε όχι.

 Άλλωστε όλα τα κόμματα από την αριστερά μέχρι τη δεξιά πρακτικά συμβιβάζονται και εφαρμόζουν πολιτικές της ελεύθερης οικονομίας. Ακόμη και οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ έχουν την μορφή καπιταλιστικής επιχείρησης και μάλιστα χωρίς δικαίωμα απεργίας. Η αρχική ιδέα των οικολόγων ήταν επιχειρήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη.

 Λειτούργησαν τέτοιες επιχειρήσεις σε Ευρώπη και Αμερική και κάποιες ακόμη επιβιώνουν με πολύ θετικά αποτελέσματα. Είναι καιρός τα Σοσιαλιστικά και Κομμουνιστικά κόμματα να τους μιμηθούν. Δείτε στο διαδίκτυο και τον κ. Ομπάμα να μιλάει για «Πράσινη Ανάπτυξη». Μας έπιασαν για μια ακόμη φορά κορόϊδα. Ποιοι τους βοήθησαν όμως;

 Δυστυχώς αυτοί που τους βοήθησαν δεν θα παραδεχθούν την άγνοιά τους, ούτε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι έντιμο αυτό; Εμείς οι νέοι είμαστε κυριολεκτικά εξοργισμένοι με όλους αυτούς τους κυρίους που με ελαφρά την καρδία γίνονται φερέφωνα κομμάτων και αφανών κέντρων, οι οποίοι έχουν περιορισμένες γνώσεις και δεν δέχονται να μελετήσουν παρα μόνο ότι τους προωθεί το κόμμα και δεν αναλαμβάνουν ποτε την ευθύνη των επιλογών τους.

Είναι η ώρα κύριοι να στρώσετε κάτω τον κώλο σας κύριοι να μελετήσετε. Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα. Γνωρίζουμε ότι με τα άρθρα αυτά σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση. Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε. Δεν δεχόμαστε όμως να μας υποδουλώσετε στα κόμματά σας. Τα κόμματά σας κυβέρνησαν για 30 χρόνια και κατέστρεψαν την οικονομία, την παιδεία και όλες τις υποδομές αυτής της χώρας. Υπονομεύουν και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Και σε τοπικό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αφήστε την «ξύλινη» γλώσσα και φροντίστε να σέβεστε την Δημοκρατία και κάθε άνθρωπο που διαφωνεί μαζί σας. Διότι τα κόμματά σας είναι υπεύθυνα για την στοχοποίηση ανθρώπων του χωριού, που διαφωνούν μαζί σας.

Εμείς οι νέοι βλέπουμε ένα πράγμα: ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και λογοδοτεί, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί και οι τοπικοί παράγοντες των κομμάτων που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, δεν λογοδοτεί κανένας τους για τις επιλογές τους. Ποιος φέρει ευθύνη που προωθήθηκε στο Δήμος μας δήμαρχος, ο οποίος πλούτισε μέσα σε δυο τετραετίες;

 Ποιος φέρει ευθύνη στο ότι ο επόμενος Δήμαρχος που θα αποκάλυπτε τα σκάνδαλα, συνεργάζεται με τον προηγούμενο; Διερωτιόμαστε, αν σας έλεγε ο αρχηγός σας για «Κίτρινη Ανάπτυξη», εσείς θα βγαίνατε έξω και θα φωνάζατε «Κίτρινη Ανάπτυξη». Αν φώναζε «Μπλέ Ανάπτυξη», Μπλέ θα φωνάζατε.

 Αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος ηγέτης της «Πράσινης Ανάπτυξης» είναι ο γόνος της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ Ρόθτσιλντ, Εβραίος. Σας έκαναν οπαδούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων εν αγνοία σας, μεταλλάσουν το κίνημά σας εν αγνοία σας, σας αποκρύπτουν όλες αυτές τις πληροφορίες εν αγνοία σας και αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ένα σωρό δικαιολογίες για να σας καθησυχάσουν.

Και βέβαια θα πουν τη καθιερωμένη πλέον ρήση «όσοι τα λένε αυτά είναι ακροδεξιοί, ρατσιστές, ξενόφοβοι κ.τ.λ». Να σας ενημερώσουμε επιπλέον κ. Φατήρα ότι η ΤΕΔΚ σε πανελλαδικό επίπεδο διοργανώνει σεμινάρια γυναικών και διοικητικών υπαλλήλων της χώρας, με θέμα την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

 Όπως βλέπετε οι «Νεοταξικοί» έχουν διεισδύσει στην κρατική μηχανή, δεν περιμένουν το ΠΑΣΟΚ. Τώρα έχουμε ΝΔ. Και όλα αυτά τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται από την τσέπη του Ελληνα-Ευρωπαίου φορολογούμενου, για να προωθήσουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών….Πολύ λυπηρή κατάσταση…. Ευχόμαστε οι νέοι να «ξυπνήσουν» και να γκρεμίσουν όλα αυτά τα κατεστημένα κόμματα

Υ.Γ: ελπίζουμε τώρα να καταλάβατε ότι η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά είναι σε πλήρη σύμπνοια με τα πολυεθνικά μονοπώλια. /πηγή:skandala kommaton ,thermopila

.