Η Μενεγάκη έριξε και τον… Dow Jones

8 Φεβρουαρίου 2010

sexi-bikini.gifΕίναι σχεδόν ασύλληπτο. Η Ελλάδα των 10 και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων, ο «φτωχός συγγενής της Ευρώπης», πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Τα κείμενα των δημοσιογράφων και οι αναλύσεις των ειδικών είναι απόλυτα σαφείς: Τα προβλήματα της Ελλάδας αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την αποτελμάτωση της Ευρωζώνης και επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία. Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας μας (€200 δισ.) απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα!

«Ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο πλέον περιζήτητος ηγέτης στο Νταβός» είπε δημοσίως ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς και συμπλήρωσε «ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πάντες ότι υπάρχει πολιτική βούληση και τα προβλήματα θα λυθούν».

 Αν όλα αυτά είναι αλήθεια και η Ελλάδα διαδραματίζει έναν τόσο κεντρικό ρόλο, έστω και αρνητικό, τότε οι προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν είναι απόλυτα επιτυχημένες. Κατάφεραν να αναδείξουν την Ελλάδα σε κεντρικό παίκτη και πρωταγωνιστή της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής σκακιέρας.

 Διεθνείς οίκοι, επενδυτές με τεράστια πορτοφόλια και πολιτικοί απ’ όλη την υφήλιο παρακολουθούν βήμα-βήμα την πορεία της χώρας μας.

Τα Media σε ολόκληρο τον πλανήτη ασχολούνται με την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλάει συχνότερα στο CNN και το BBC από τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Είναι αυτό το σημείο όπου το πρόβλημα της οικονομίας αποτελεί παρανυχίδα για δύναμη τέτοιου βεληνεκούς όπως η Ελλάδα.

 Έχουμε βήμα και λόγο στα διεθνή φόρα και στα Μέσα Ενημέρωσης. Έχουμε άποψη, θέση και πάνω από όλα έχουμε θεατές, αναγνώστες και εν γένει κοινό. Οι περιγραφές των τελευταίων εβδομάδων από δημοσιογράφους και αναλυτές κάνουν την Ελλάδα να φαίνεται ως «διεθνής δημοσιονομικός τρομοκράτης», αντίστοιχος του Μπιν Λάντεν.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το top θέμα της ελληνικής ειδησεογραφίας το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη με τον Γιάννη Λάτσιο αποτελεί θέμα συζήτησης στα χρηματιστηριακά γραφεία της Wall Street και του City.

Η Ελένη όχι μόνο κατάφερε να στρέψει τα φώτα των Ελλήνων ρεπόρτερς και παπαράτσι επάνω της αλλά αυτή τη στιγμή χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και νέες πόρτες ανοίγονται μπροστά της./sofokleousin

.