Οι πρώτες αγωγές για τα νέα μέτρα λιτότητας

5 Μαρτίου 2010

hammer5.gifΥπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να καταθέσουν ομαδικές αγωγές, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει των εξαγγελιών της κυβέρνηση, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζει να ψηφίσει, για το ψαλίδισμα του 13ου και 14ου μισθού γεγονός που τους θίγε ιάμεσα.

Οι υπάλληλοι όπως τόνισαν στον Δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, ότι τα κεκτημένα τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα, και δεν μπορεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός, να τα ψαλιδίζει. Είναι τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τα οποία εδώ και πολλά χρόνια έχουν χύσει πολύ αίμα, για να τα κατοχυρώσουν.

Το ψαλίδισμα των μισθών τους είναι αντισυνταγματικό, και είναι βέβαιο  ότι καταρριφθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Την ίδια κίνηση ετοιμάζονται, να κάνουν και οι ανώτεροι δικαστές (Πρωτοδίκες, Εφέτες, και ούτω καθ΄ εξής).

Όπως μου εξήγησε ανώτερος δικαστικός λειτουργός,”.. θα ζητήσουμε από το ειδικό γραφείο του Δικαστικού Μεγάρου βεβαίωση η οποία θα βεβαιώνει το χρονικό διάστημα που εργάζομαστε. Μ΄ αυτήν την βεβαίωση θα καταθέσουμε την αγωγή..

..Τέτοιες αγωγές είχαν κατατεθεί και στο παρελθόν, που ακόμα εκκρεμούν, καθώς δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της εκδίκασης.Το βέβαιο είναι ότι θα μας βρουν απέναντι τους με τις ομαδικές αγωγές….”

 Μετά από το μέγεθος της δυσαρέσκειας που συνάντησα στο Δικαστικό Μέγαρο, προβλέπω τσουνάμι αγωγών απ΄ όλον τον δημόσιο τομέα.

Και τα όργανα μόλις άρχισαν να παίζουν.

.