Με αποχή που άγγιζε το 70%, απάντησε ο Ελληνικός λαός.

15 Νοεμβρίου 2010

Στην αυτοδιοικητική κάλπη, του δεύτερου γύρου, μόνο το 30% ψηφοφόρων από όλη την Ελλάδα πήγε να ψηφίσει.

Ουσιαστικά η μειοψηφία αυτή έβγαλε Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

Στο ΠΑΣΟΚ δικαίως πανηγυρίζουν , αφού μετά από πολλά χρόνια πήραν τον Δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μάλιστα με πολύ ελάχιστα ποσοστά.

Πολλοί διαπίστωσαν πως υπήρξε (και πάλι) αλχημεία στις κάλπες – νοθεία, όπου ψήφισαν οι (πλέον νόμιμοι) λαθρομετανάστες, αλλά ακόμα και οι πεθαμένοι. Έτσι λοιπόν στην κατευθυνόμενη εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου 2010, στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, το αποτέλεσμα  ήταν μαγειρεμένο στα μέτρα τους.

Όσον αφορά την ΝΔ που έχασε τους δύο μεγάλους Δήμους οφείλετε στην λάθος στρατηγική της, καθώς πολλοί από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ δεν πήγαν να ψηφίσουν , διότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Νικήτας Κακλαμάνης, και ο Κώστας Γκιουλέκας, δεν συμπερίλαβαν στα ψηφοδέλτια τους παλιούς και πετυχημένους πρώην δημοτικούς συμβούλους , που συγκέντρωναν πάρα πολλούς σταυρούς.

 Αυτό συνέβη στην Αθήνα με τον κύριο Αμιρά, που διαφώνησε με τον νυν Δήμαρχο, με αποτέλεσμα να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος , πετυχαίνονται ένα καλό αποτέλεσμα σε ποσοστό ψήφο.

Όπως επίσης και στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου κάποιοι παλιοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, που δεν προτιμηθήκαν από τον συνδυασμό του Κ. Γκιουλέκα, δεν κίνησαν τον μηχανισμό τους, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι τους να ψηφίσουν και να βγάλουν με άνεση δήμαρχο τον Κ. Γκιουλέκα.

Ως τελικό αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος της Θεσσαλονίκης να την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, όπου αρχικά θεωρούσαν τον Γ. Μπουτάρη ξένο σώμα , που δεν τους αντιπροσώπευε. Μάλιστα πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος λέγανε πολύ χαρακτηριστικά :

“ τώρα τι θέλει αυτός ο γέρος με το σκουλαρίκι, και βάζει υποψηφιότητα, αφού τα κύτταρα του, δεν έχουν την ίδια αντανάκλαση, μ΄ αυτά ενός νέου…”

Μ΄ αυτό το κριτήριο, αρκετοί ήταν αυτοί από το ΠΑΣΟΚ που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Έτσι λοιπόν  έχουμε και την απάντηση στο ερώτημα: Ποιος θα πάρει αυτήν την πόλη;;, που τέθηκε από το ελληνικό φαινόμενο.

Τελικά οι δύο υποψήφιοι  που κέρδισαν τον Δήμο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας κρίθηκαν σε πολύ λίγους ψήφους. Αυτά μου τόνισαν πολλοί απο τους οποίους ήταν μάλιστα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποτιμήσει το 70% της αποχής, που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε εκλογές στην Ελλάδα, για να περάσει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, που της υπαγορεύει οι αφέντες της Τρόϊκας ( Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Και αυτό γιατί, μπορεί αυτό το 70% του καναπέ, να σηκωθεί απότομα και να τους πάρει με τις πέτρες.

Ο χρόνος θα δείξει τι μέλει γενέσθαι, με τα έργα τους οι νέοκλεχθησαντες άρχοντες της Ελληνικής επικράτειας. 

.