Συνέβη και αυτό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης

27 Ιανουαρίου 2011

ellas.jpgΕπιχειρηματίας που είχε κατάστημα φωτιστικών στο κέντρο της πόλης , πήγε στην αρμόδια εφορία όπου ανήκει, στο τμήμα διακοπών, για να κάνει οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης του, έχοντας μαζί του όλα τα δικαιολογητικά.

Η ουρά που συνάντησε από τον κόσμο ήταν ατέλειωτη. Το τελευταίο μήνα απ΄ ότι πληροφορήθηκε  περιμένωντας στην ουρά ,πάνω από 3.500, επιχειρήσεις, εταιρείες, πέστε το όπως θέλετε, έκαναν διακοπή λειτουργίας, και μόνο 800 έκαναν έναρξη εργασίας.

Μόλις το άκουσε αυτό ο εν λόγω επιχειρηματίας έμεινε εμβρόντητος.

Μετά από πολλές ώρες αναμονής, είδε στο πόστο του τμήματος διακοπών μια όμορφη ξανθιά υπάλληλο, να του λέει¨:

 “έλα εδώ πουλάκι μου, που χρόνια έχω να σε δω… Είδες, δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα πέσεις στα πόδια μου. Θυμάσαι  όταν χωρίσαμε, τότε που δεν έκανε κούκο το αηδόνη σου;;

Για φέρε μου τώρα να δω τα χαρτιά σου;; Α, εδώ λείπουν πολλά δικαιολογητικά. Θα πρέπει να μου φέρεις το τάδε, και το τάδε χαρτί. Μάζεψε τα όλα αυτά και μετά να έλθεις ξανά”.

 Τότε ο ενδιαφερόμενος της απάντησε απορημένος,: “μα ο νόμος και η εγκύκλιος δεν τα αναφέρουν αυτά που μου ζητάτε;;”.

Αφού είδε ότι δεν γινόταν η δουλειά του, ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στον έφορο, οποίος  ελέγχοντας τα χαρτιά του, επεσήμανε :

“βάσει αυτών που έχεις, μπορείς να κλείσεις την επιχείρηση”.

Ο Έφορος και επιχειρηματίας λοιπόν κατευθύνθηκαν προς την ξανθιά υπάλληλο, η οποία μόλις είδε μπροστά της τον έφορα, κατηγορηματική  του είπε: 

“κοιτάξτε, εγώ δεν υπογράφω για την διακοπή της επιχείρησης . Εσύ κύριε έφορα, υπέγραψε και πάρε την ευθύνη ο ίδιος…»

 Ο έφορας αμέσως τις απάντησε:

 “ Ο νόμος αναφέρει αυτά τα δικαιολογητικά και τίποτα παραπάνω” 

 Η δε ξανθιά (και έξυπνη) απάντησε τα εξής :

 “εγώ ερμηνεύω τις διατάξεις του νόμου, όπως τις καταλαβαίνω, ας μου στείλει το Υπουργείο έγγραφο με ειδική παράγραφο, και εγώ θα κλείσω την επιχείρηση”.

Έφορας και επιχειρηματίας έφυγαν από το πόστο απογοητευμένοι, ο δε έφορος δήλωσε στον επιχειρηματία :“τι να σου κάνω, έπεσες σε περίπτωση”.

Μ΄ όλα αυτά καταλαβαίνετε το τι συμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες !!! Κατά τα άλλα η γραφειοκρατία έχει καταργηθεί.

Ερωτώ λοιπόν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ποιοί επιχειρηματίες θα έλθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδας;;;

Συνιστώ εσάς τους άνδρες να προσέχετε ποιες γκόμενες έχετε !!!!!!!

.