Η Εθελοντική Οργάνωση Αλιάκμων Greece κάνει σοβαρό έργο

29 Νοεμβρίου 2013

Η εθελοντική οργάνωση aliakmon greece , έχει ξεκινήσει να πραγματοποιηθεί δειγματολογικούς ελέγχους στα νερά του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας Αλιάκμονα και τα στέλνει σε ιδιωτικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί στο κατά πόσον είναι μολυσμένα από βαριά μέταλλα, όπως ψευδάργυρος, χρώμιο, χαλκός.

Τα μέταλλα αυτά  μολύνουν τα ψάρια και τα υδρόβια πτηνά του ποταμού.

Μετά από εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη ενοχλήθηκαν οι αρχές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, καθώς και ο Υφυπουργός ο οποίος επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο.

Οι 25 εθελοντές που ασχολούνται με την προστασία του Αλιάκμονα  ευχαριστούν τον δημοσιογράφο για την ανάδειξη του θέματος.

Μια άλλη δράση που ετοιμάζουν, είναι να καταγράφουν τις παράνομες αμοληψίες που γίνονται στον ποταμό και να τις καταγγέλλουν, όπως έγινε  και με την κοινότητα της Πλατανιάς στο Νομό Κοζάνης που πραγματοποίησε παράνομες αμοληψίες, χωρίς να ασκηθεί καμιά ποινική δίωξη από την εισαγγελία Κοζάνης.

Για το θέμα αυτό ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κύριο Γιώργο Δακή, ο οποίος  δεν γνώριζε  καν το θέμα.

Οι 25 εθελοντές λοιπόν ερωτούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος πως είναι δυνατόν όταν γίνεται κάποια σοβαρή καταγγελία να μην ενημερώνεται ο Περιφερειάρχης;;

Η Εθελοντική Οργάνωση Αλιάκμων Greece θα συνεχίσει την δράση της για την προστασία του ποταμού και εν γένει του Περιβάλλοντος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Η Εθελοντική Οργάνωση

Αλιάκμων Greece

.