Συνεχίζεται η δική του πρώην Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου

23 Ιανουαρίου 2014

diki upexeresi dimo ThessalonikiΣτο Εφετείου Κακουργημάτων ,σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου,  πρώην Δημάρχου  Θεσσαλονίκης , του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, και του ταμεία  Παναγιώτη Σαξώνη που κατηγορούνται για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου.

Η υπεράσπιση του κυρίου Λεμούσια, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι καλλιτέχνες, Άννα Βίσση, Σάκης Ρουβάς, Δέσποινα Βανδή, Βασίλης Καρράς, Σταμάτης Γονίδης, Έλλη Κοκκίνου που είχαν απασχοληθεί  στο νυχτερινό κέντρο  του Π. Σαξώνη και  διεμήνυσε προς την οικονομική επιθεωρήτρια  του υπουργείου οικονομικών Αναστ. Τσεμπερά , ότι θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της για παράβαση καθήκοντος, διότι στην προανάκριση δεν κάλεσε τους άνωθεν καλλιτέχνες όπως όφειλε.

Σύμφωνα με την προανάκριση η κυρία Τσεμπερά ισχυρίζεται, ότι ο κύριος Σαξώνης λέει πως υπεξαίρεσε συνολικά 51.000.000 Ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Ενώ ο Π .Σαξώνης στις καταθέσεις του έλεγε πως υπεξαιρέθηκαν 42.000.000 Ευρώ και άλλοτε 30.000.000 Ευρώ. Το πρώτο δικαστήριο έκρινε ότι υπεξαιρεθήκαν από τα ταμεία του Δήμου 17.000.000 Ευρώ, εκ των οποίων το 1.700.000 Ευρώ καταχράστηκε ο Π.Σαξώνης.

Το θέμα των καλλιτεχνών έκανε στο δικαστήριο μεγάλη εντύπωση.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο η υπεράσπιση του Π. Σαξώνη παρουσίασε την συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος στην ραδιοφωνική εκπομπή “Ελληνικό Φαινόμενο” και στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη, στην οποία ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι τα χρήματα καταχράστηκε ο Π. Σαξώνης.  Δημοσιεύματα της ραδιοφωνικής εκπομπής “Ελληνικό Φαινόμενο” υπάρχουν κατατεθειμένα  και στην δικογραφία.

Άγνωστο  είναι εάν  όντως ο κ. Κούγιας  θα καταθέσει πραγματικά μήνυση στην  οικονομική επιθεωρήτρια  του υπουργείου κ.Τσεμπερά, ή, εάν το ανέφερε ως νομικό τερτίπι.

Γεγονός πάντως είναι, ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων άρχισαν να διαχωρίζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ο δε  πρόεδρος του δικαστηρίου συγκαταλέγεται ανάμεσα σε έναν εκ των άξιων δικαστών, ο οποίος υπηρετεί πιστά την προάσπιση της δικαιοσύνης και το σύνταγμα.

Οι αστέρες δικηγόροι των Αθηνών ήλθαν στην Θεσσαλονίκη με την νομική τους φαρέτρα, συνοδευόμενοι από τους βοηθούς τους.

Η πολύκροτη  δίκη, με τους τρεις  κατηγορουμένους ,  σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές θα διαρκέσει τουλάχιστον  έως και το Μάϊο 2014.

Να σημειωθεί πώς πρωτοδίκως και οι τρείς κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε Ισόβια κάθειρξη.
Ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση.
ο Μιχάλη Λεμούσιας , πρώην γενικός γραμματέας ισόβια και 18 μήνες φυλάκιση για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απλή συνέργεια σε πλαστογραφία
Και ο πρώην ταμίας Παναγιώτη Σαξώνη, ισόβια καιεννέα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση,πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση και ξέπλυμα χρήματος..

.