Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μετά την απόκτηση των τίτλων των εφημερίδων του Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία») – κι ενώ κατέχει ήδη στρατηγικό πακέτο μετοχών του Mega Channel (19,6%) – φέρεται να αποκτά τον έλεγχο του καναλιού Epsilon TV.

8 Αυγούστου 2017

Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μετά την απόκτηση των τίτλων των εφημερίδων του Μπόμπολα («Εθνος», «Ημερησία») – κι ενώ κατέχει ήδη στρατηγικό πακέτο μετοχών του Mega Channel (19,6%) – φέρεται να αποκτά τον έλεγχο του καναλιού Epsilon TV.

Από το πρωί υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, που επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο στα media, κατέληξε ήδη σε συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Epsilon TV. Όπως αναφέρεται από έγκυρες πηγές, η συμφωνία προβλέπει ότι ο νυν ιδιοκτήτης του καναλιούΦίλιππος Βρυώνης θα παραμείνει ως μειοψηφών μέτοχος, συνεργαζόμενος με τον νέο μεγαλομέτοχο για την εξασφάιση τηλεοπτικής άδειας.

Κατά πληροφορίες,  η συμφωνία τελεί υπό αίρεση και θα υλοποιηθεί πλήρως εάν η εταιρεία του Epsilon  εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στον νέο διαγωνισμό.

Τίποτε πάντως  δεν  έχει επιβεβαιωθεί επίσημα  – και δεν μπορεί βέβαια να διασταυρωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν πολλές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το deal  αυτό – αν ολοκληρωθεί τελικά – θα

επηρεάσει πιθανότητα και τις εξελίξεις στο Mega, όπου  ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται ως «ανεπιθύμητος εταίρος» του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Εν πάση περιπτώσει, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας  είναι αποφασισμένος να  συνεχίσει την προσπάθεια για τη συγκρότηση ισχυρού μιντιακού ομίλου, που θα περιλαμβάνει εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Θα είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης, εν μέσω σφοδρών επιχειρηματικών συγκρούσεων και παρασκηνιακών

ζυµώσεις να προχωρήσει επιχειρηµατία Φίλιππο Βρυώνη τηλεοπτικού σταθµού «Ε»

23 Ιουλίου 2017

Ανεξάρτητα από τις ζυµώσεις που λαµβάνουν χώρα µε φόντο τη νέα διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες (άλλωστε, κανείς δεν µπορεί να γνωρίζει πότε θα µπει στην τελική ευθεία η σχετική διαδικασία), πληροφορίες θέλουν το Μέγαρο Μαξίµου να προτρέπει τον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει (άµεσα) στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθµού «Ε» από τον επιχειρηµατία Φίλιππο Βρυώνη.

Το γεγονός ότι διαθέτει αρκετές ώρες ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραµµα και ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων που µπορεί να µην έχει την τηλεθέαση των υπόλοιπων καναλιών εθνικής εµβέλειας, αλλά έχει αξιοπρεπές κοινό, φαίνεται πως δελεάζει το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνδυασµό µε τις εκποµπές του και τα Σαββατοκύριακα, ελπίζουν ότι, αν καταφέρουν να έχουν θετική αντιµετώπιση από το συγκεκριµένο κανάλι, θα έχουν αρκετά περισσότερα σε επίπεδο επικοινωνίας από όσα µε την ΕΡΤ.
Εξάλλου, όπως είχαν αποκαλύψει και στο παρελθόν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί παλαιότερα στο «Μακεδονία Παλλάς», ιδιοκτησίας του µεγαλοµετόχου του ΠΑΟΚ, προκειµένου να ιχνηλατηθεί το τοπίο για την πιθανή είσοδο του τελευταίου στο κανάλι του Βρυώνη. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που δείχνει η κυβέρνηση, ρόλο στις παρασκηνιακές επαφές φαίνεται να έχει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαµπουράρης, ο οποίος θα επιθυµούσε την είσοδο και του επιχειρηµατία ∆ηµήτρη Μελισσανίδη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σηµειωθεί η πληροφορία που θέλει τον Φίλιππο Βρυώνη να έχει αποφασίσει την οριστική αποχώρησή του από τα τηλεοπτικά επιχειρηµατικά δρώµενα. Αυτό σηµαίνει ότι διευκολύνονται οι παρασκηνιακές επαφές για την πώληση του «Ε».

.