Ο οικουμ. Πατριάρχης, με τις λάθος διχαστικές πολιτικές του, είναι ο κύριος υπεύθυνος γιά τα »χάλια» και την διάλυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (ΗΠΑ)

11 Ιανουαρίου 2018

Η Ομογένεια δεν ανέχεται άλλο να εξαπατείται και να χρησιμοποιείται από το φιλοχρήματο οικουμ. Πατριαρχείο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε βάναυσα οικονομικά και δεν σεβάστηκε τον Ελληνισμό Αμερικής, τα τελευταία 20 χρόνια.
– Η Ομογένεια έπρεπε ήδη να είχε αποβάλει (να είχε »διώξει με τις κλωτσιές») τον διαπλεκόμενο »εισ-πράκτορα» του Βαρθολομαίου και δημιουργό »κρίσεων», π. Αλεξ. Καρλούτσο, που »ανεβοκατεβάζει αρχιεπισκόπους», με τις »ευλογίες» του οικουμ. Πατριάρχη.
– Η μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία) ΔΕΝ έχει σε εκτίμηση τον οικουμ. Πατριάρχη, επειδή κατάλαβε τα »πονηρά παιχνίδια» του και την άγρια οικονομική εκμετάλλευση της Ομογένειας. Η

Ομογένεια πιστεύει ότι ο οικουμ. Πατριάρχης, είναι »διεφθαρμένος» και »διάλυσε τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ και την Εκκλησία του, γιά όφελος της Τουρκίας».
– Η Αρχιεπισκοπή και ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, οφείλουν να ενημερώσουν την Ομογένεια γιά τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, σε λεπτομέρειες. Και ειδικά πόσα χρήματα δόθηκαν άμεσα και έμμεσα στο οικουμ. Πατριαρχείο τα τελευταία 20 χρόνια, γιά να γνωρίζουμε αν η διαρροή χρημάτων προς το οικουμ. Πατριαρχείο οδήγησε στο μεγάλο οικονομικό έλλειμμα (12 εκατομ. δολ.) της Αρχιεπισκοπής.
– Ομογενείς, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, αν η Αρχιεπισκοπή δεν δώσει πειστικές απαντήσεις-εξηγήσεις, με βασικό ερώτημα πόσα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων (ελληνικής ή μη καταγωγής) δόθηκαν άμεσα ή έμμεσα στο Φανάρι όλα αυτά τα χρόνια και αν η »ροή» αυτή επηρέασε τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και την οδήγησε στην -άτυπη- χρεοκοπία (σ.σ.: Η Αρχιεπισκοπή είναι μη κερδοσκοπική ΕΤΑΙΡΙΑ με 501(c)3 στις ΗΠΑ -με αριθμό IRS (EIN) 13-1632516 και είναι υποχρεωμένη να δίνει λεπτομερή οικονομικό απολογισμό).
(Σημ.: Μεγάλα ποσά διοχετεύονται στο Πατριαρχείο και από το »τάγμα των αρχόντων» του στις ΗΠΑ, που πληρώνουν 100.000 δολ. γιά το »λιλί»)
– Γιατί να δίνει η Ομογένεια ΗΠΑ συνέχεια και ανεξέλεγκτα χρήματα στην Αρχιεπισκοπή; ‘Ιδρυμα της Αρχιεπισκοπής, με την ονομασία »ηγεσία των 100» έχει στο ταμείο του 92 εκατομ. δολάρια. Από τον χρόνο 1984 που συστάθηκε (επί μακαριστού Ιάκωβου) έχει μαζέψει πάνω από 200 εκατομ. δολ. Διαθέτει -μέσον όρο- κάθε χρόνο 1.5 εκατομ. δολάρια γιά »φιλανθρωπίες» και »προγράμματα». Πολλά εκατομμύρια »έφυγαν» προς εξωχώριους (έξω από ΗΠΑ) προορισμούς. Ας δώσει 10-12 εκατομ. να »ισολογιστεί» το έλλειμμα.
– »Αρχιεπισκοπή Αμερικής» (ΗΠΑ), ενιαία, ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχουν μητροπόλεις (από 2002), που λογοδοτούν απευθείας στο Φανάρι, μετά την πολυδιάσπαση (τέλη δεκαετίας ’90) από τον Βαρθολομαίο, της τότε ισχυρής »Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής». Ο αρχιεπίσκοπος, είναι ουσιαστικά Νέας Υόρκης και περιχώρων και όχι »Αμερικής» (ΗΠΑ). Ο »μικρο-μέτριος» Δημήτριος, δεν έπρεπε να είχε γίνει αρχιεπίσκοπος (1999) ή να είχε »φύγει» πριν μιά δεκαετία. Κατά συνέπεια, »αφεντικό» της Αρχιεπισκοπής είναι ο Βαρθολομαίος, που διοικεί με τον κάθε διαπλεκόμενο π. Καρλούτσο και φέρει την ευθύνη γιά τα σημερινά χάλια.
– Με »νέο» αρχιεπίσκοπο (»αδελφή» ή μη) απόλυτα ελεγχόμενον από το Φανάρι (»όλα γιά το χρήμα»), δηλ. σε ρόλο »γλάστρας», ΔΕΝ λύνονται τα προβλήματα. Αντίθετα, οδηγούν αργά ή γρήγορα, σε ανεξάρτητη-αυτοκέφαλη Εκκλησία στις ΗΠΑ.
– Επιβεβλημένη και η αντικατάσταση σχεδόν όλων των φιλοχρήματων, διαπλεκόμενων-διεφθαρμένων μητροπολιτών στις ΗΠΑ.
– Η Ομογένεια ΗΠΑ έπαθε και έμαθε. Το…»ποίμνιο» ξύπνησε. Δεν τρώει άλλο το…»κουτόχορτο», που σερβίρουν τα άγρια φιλοχρήματα αρπακτικά της Εκκλησίας (παπαδο-μητροπολίτες κλπ) που αντί γιά υπηρέτες της, κατάντησαν έμποροι, γιά τα δικά τους συμφέροντα, οικονομικά και μη.
– Ο Ελληνισμός Αμερικής (ΗΠΑ) δεν είμαστε »ραγιάδες» γιά να μας χρησιμοποιεί, ανάλογα με τα »γούστα» του, ο κάθε Πατριάρχης, που νομίζει, ότι από την Κων/πολη, μπορεί να μας »ληστεύει» και να μας »κατευθύνει», ανάλογα με τα συμφέροντά του και με την ανοχή-σύμπραξη της κάθε θλιβερής κυβέρνησης των Αθηνών. kalami

.