Χριστούγεννα παλαιού εορτολογίου στην Μητρόπολη ΓΟΧ Θεσσαλονίκης

9 Ιανουαρίου 2018

 του Θωμά Αναστασιάδη

Σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, σήμερα 7 Ιανουαρίου, οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που ακολουθούν το πάτριο ημερολόγιο, γιoρτάζουν τα Χριστούγεννα.

Έτσι και στην Μητρόπολη ΓΟΧ Θεσσαλονίκης τελέστηκε νωρίς τα χαράματα, αρχιερατική Θ.Λειτουργία στον Καθεδρικό ναό της Αγ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης ΓΟΧ Θεσσαλονίκης κ.Ευθύμιος, συμπαραστατούμενος από τον π.Σταύρο, τον π.Σεραφείμ και τον προ μηνών χειροτονηθέντα, πρώην Διοικητή του μεθοριακού Αστυνομικού Τμήματος Ειδομένης, π.Σάββα.

Αντί κηρύγματος, ο π.Σάββας ανέγνωσε την Χριστουγεννιάτικη ποιμαντορική εγκύκλιο του κ.Ευθυμίου,  όπου ο Παν/τος αναφέρεται στο κοσμοϊστορικό γεγονός της ενανθρωπήσεως  του  Χριστού, για την σωτηρία της ανθρωπότητας.  Μέγα πλήθος πιστών παρέστη στην κατανυκτική λατρεία, το πλείστον των οποίων προσήλθε στην θ.μετάληψη.

Στο τέλος τελέστηκε αρτοκλασία, και στην απόλυση ο Μητροπολίτης μοίρασε στο εκκλησίασμα το αντίδωρο μαζί με εικονίδια της Γεννήσεως. Ακολούθησε  κέρασμα στο παρακείμενο Μητροπολιτικό μέγαρο,  όπου οι ενορίτες ευχήθηκαν  τα δέοντα στον ποιμενάρχη τους και αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές.

.