ο ΝΔ πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε από την κομματική ομάδα τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελος Αντωνάρος, στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή.

12 Φεβρουαρίου 2018

Επιχειρώντας να υπονομεύσουν τις αναμενόμενες εμπλοκές των πρώην Υπουργών στο σκάνδαλο Novartis και να δώσουν τέλος στα σκηνικά για την απομάκρυνση του Ανδόνη Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία του κόμματος, ο ΝΔ πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε από την κομματική ομάδα τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελος Αντωνάρος, στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή.

Όπως σχολιάζουν πολιτικούς αναλυτές, αρχικά το Σκοπιανό και τώρα ακόμα περισσότερο η υπόθεση Novartis δημιουργούν εξαιρετικά έντονο κλίμα στο ΝΔ, προκαλώντας πολύπλευρες αντιπαραθέσεις και φέρνοντας την ηγετική ομάδα σε αντιπαράθεση με στελέχη του «καραμανλικού” μπλοκ.

Παράλληλα βρίσκεται στην εξέλιξη η κομματική αντιπαράθεση και το πολιτικό «θερμομέτρο” ανεβαίνει «, ενώ την Δευτέρα αναμένεται πρόταση για σύσταση της διερευνητικής επιθεώρησης.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Κώστα   Καραμανλή είχε διατυπώσει αιχμές κατά του Αδωνή Γεωργιάδη στις δηλώσεις του την Παρασκευή, λέγοντας ότι αν κάποιος πολιτικός θέλει να γίνει τσίρκολο, μπορεί να το κάνει, αλλά δεν πρέπει να εκθέτει το κόμμα.Έμμεσα πλην σαφώς ζητήθηκε από τον Κ.Μητσοτάκη να απομακρύνει από την αντιπροεδρία του κόμματος.

Σημερα ο κ. Ο Αντόναρος «ξανάχτυπησε” με ανάρτηση στο προσωπικό προφίλ στο Facebook, στο οποίο φαίνεται ότι «υπερέβη τις καμπύλες», προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ηγεσίας.

«Όπως έδειξε αρχικά η Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποιο στελέχη του κόμματος, κατά την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορίες, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας », έκαναν λόγο, λίγο νωρίτερα, πηγές στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι γράγραψε ο Ευάγγελος Αντωνάρος:

«Ο αδελφός από την τάξη των μουσαφίρων προερχόμενος (για λίγο περισσότερο διάστημα) από τον αντιπρόεδρο αποδεικνύει με την συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύει να ενταχθεί στο χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς οργάνωσης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τους κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτεροι από το μπόι τους …

Εδώ όλοι κρίνονται. Η ημέρα της κρίσης προσεγγίζει ειδικά όταν η συμπεριφορά τους «μετράει» την έκβαση μιας μεγάλης παράστασης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που γνωρίζει ότι ενημερώνει πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Ο Αλλόστε είναι αντιπρόεδρος, ο Κώστας Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός ».

Κλιμάκιο ελεγκτών της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησε το πρωι έφοδο στο σπίτι στενής συνεργάτιδας του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Διενεργήθηκε έρευνα και οι αστυνομικοί αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών, λάπτοπ και φακέλους με έγγραφα.

Η έφοδος έγινε με εισαγγελική εντολή και εντάσσεται στις έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο Novaris και τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Εκ μέρους του πρώην υπουργού που φέρεται ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής  κάποια αντίδραση. Ασφαλώς όμως δεν πρόκειται να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός.

.