Μην »βαράτε» τον πρέσβη Λαλάκο… Πράξτε: Καταγγελία στο State Department

8 Μαρτίου 2018

Ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ καταγγέλλεται γιά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ομογενειακών Οργανώσεων, με αφορμή το συλλαλητήριο γιά όνομα »Μακεδονία» στην Νέα Υόρκη, 18 Μαρτίου ’18. Δηλαδή, παρέμβαση στα εσωτερικά εταιριών μη κερδοσκοπικών, που λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ, με στόχο να αλλάξει αποφάσεις τους γιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ο πρέσβης και οι πρόξενοι, »εντολές ανωτέρων» εκτελούν. Τα ίδια κάνουν και οι γραφικοί που υποδύονται την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας. Μπορεί, στα »μνημονιακά χρόνια», το υπουργείο Εξωτερικών να έχει »ξεχαρβαλωθεί» και η μεγάλη πλειοψηφία των διπλωματών του, ειδικά στις ΗΠΑ, να »διαπρέπουν» ως τουρίστες, αλλά αυτό δεν αφορά άμεσα τον απόδημο Ελληνισμό.
Τονίζουμε ότι, παραμονές συλλαλητήριου στην θεσσαλονίκη, ένας υπουργός (όχι Υπ.Εξ.) και ένας αξιωματούχος του Υπ.Εξ., έδωσαν έτοιμο κείμενο σε ομογενειακή Οργάνωση (το »Κ» έχει αντίγραφο), ως »καταδικαστικό του συλλαλητήριου», ψήφισμα. Ευτυχώς, δεν υιοθετήθηκε.

Διαμαρτυρίες στα ελληνικά ΜΜΕ, στην σκόρπια κυβέρνηση, στα υπουργεία Ελλάδας, δεν έχουν αξία. Ούτε τις λαμβάνουν υπόψην. Οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί αγύρτες (όλων των κομμάτων και κυβερνήσεων, χωρίς εξαίρεση) στο σάπιο κράτος της Αθήνας, τους απόδημους ‘Ελληνες, διαχρονικά, »μας έχουν γραμμένους». Η ανάμιξή τους στα της Ομογένειας, μόνο ζημιά προξένησε τις τελευταίες δεκαετίες. Μας θέλουν γιά τουρίστες, γιά οικονομική εκμετάλλευση. Γνωστή η τακτική τους.
‘Εχετε πρόβλημα οι ομογενειακές Οργανώσεις με όλους αυτούς που πιστεύουν ότι είναι »αρχή και εξουσία» του διεφθαρμένου σάπιου κράτους των Αθηνών και νομίζουν, οι διαπλεκόμενοι κομπλεξικοί που κατάστρεψαν την πατρίδα, ότι θα…»κατευθύνουν»(!!!) την Ομογένεια;;;
Μας υποτιμά απαξιωτικά ο κάθε εγωμανής Κοτζιάς ή ο κάθε »τουρίστας» Κουίκ ή ο κάθε πρέσβης ή ο κάθε πρόξενος και νομίζουν, οι άσχετοι με Ομογένεια, ότι θα μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε στις εταιρίες-Οργανώσεις μας, επεμβαίνοντας στα εσωτερικά μας; Μία η λύση, η αποτελεσματική: Καταγγελία γραπτή στο State Department, γιά παρέμβασή τους στα εσωτερικά αμερικάνικων εταιριών, δηλ. ομογενειακών Οργανώσεων. Και το State Department μετά, ξέρει τι θα κάνει και θα το κάνει.
Μόνο καταγγελία εκεί που πρέπει, θα πονέσει τους κρατικοδίαιτους φευγάτους του σάπιου κράτους της Αθήνας. Μόνο έτσι θα μαζευτούν. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν αδέσποτοι. Και αν δεν βάλουν μυαλό; Καταγγελία και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ και ας έρθουν εδώ, μετά, να πουν σε ομοσπονδιακό δικαστή, ότι έχουν…»ασυλία».

.