«Ελεγχόμενη στάθμευση – Ένα σύστημα που δοκιμάζει τις αντοχές της πόλης

15 Μαΐου 2018

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

«Ελεγχόμενη στάθμευση – Ένα σύστημα που δοκιμάζει τις αντοχές της πόλης και εξαντλεί τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα των δημοτικών αστυνομικών.”
Εξηγούμαι από την αρχή: Στην πόλη πρέπει να επικρατήσει ένα πλαίσιο κανόνων για τη λειτουργία της. Αυτό αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση μου. Το πλαίσιο αυτό πρέπει να είναι αποδεκτό από τους πολίτες και εφαρμόσιμο από όλους –ακόμη και αν υπάρχουν οι συνήθεις εξαιρέσεις του κανόνα, καθώς πάντα θα υφίστανται παρανομούντες και τιμωρούμενοι.
Το πλαίσιο κανόνων στο οποίο αναφέρομαι περιλαμβάνει, προφανώς, και τη λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Δυστυχώς, οι δυσοίωνες προβλέψεις που είχαμε διατυπώσει σχετικά με την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος που επέλεξε η διοίκηση επιβεβαιώνονται καθημερινά.
Η διοίκηση επέλεξε να συνεταιριστεί με ιδιωτική εταιρεία, αφού επί έξι σχεδόν χρόνια η πόλη είχε αφεθεί στην απόλυτη αταξία με μηδενικά έσοδα για το δήμο, δεδομένου ότι δεν εισέπραττε τέλη μια και το μέχρι τότε ισχύον σύστημα στάθμευσης είχε ατύπως καταργηθεί.

ΠΟΥ βρισκόμαστε σήμερα;
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μοιράζεται με τον ανάδοχο (την εταιρεία, δηλαδή, η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου αυτού) το 50% των εσόδων.
Κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα… Είναι απλό, ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ!
Η σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου ορίζει ρητά ως απαιτούμενο αριθμό στελεχών για τον έλεγχο των προγραμματισμένων θέσεων στάθμευσης τα εκατόν τριάντα (130) άτομα και στις δύο βάρδιες. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν υφίσταται σύστημα.
Αυτήν τη στιγμή στο Δήμο Θεσσαλονίκης υπηρετούν 64 δημοτικοί αστυνομικοί.
Στη βάρδια, δηλαδή στην εξυπηρέτηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας σε όλη την πόλη, διατίθενται 51 άτομα.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι, στα καθήκοντά τους εμπίπτουν οι έλεγχοι για τον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο, οι παράνομες καταλήψεις δημόσιου χώρου, τα τραπεζοκαθίσματα, η παράνομη ή διπλο/τριπλοστάθμευση, η κατάληψη λεωφορειολωρίδων, οι φορτοεκφορτώσεις, οι καταγγελίες πολιτών, η εκδίκαση ενστάσεων, η τακτοποίηση διοικητικών θεμάτων, η αλληλογραφία κ.ά. Ας σημειωθεί ότι, η βεβαίωση για παράνομη στάθμευση γίνεται μόνο από το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας.
Επομένως, για να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης απαιτείται δύναμη τουλάχιστον 300 δημοτικών αστυνομικών, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να ελέγχεται η πόλη και στα υπόλοιπα θέματά της. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό να συμβεί στο εγγύς μέλλον.
Πώς προχώρησε, λοιπόν, η διοίκηση, παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις μας, στην υλοποίηση ενός τέτοιου έργου; Στη βάση μιας μελέτης εφαρμογής του συστήματος που εκπόνησε κάποιο τεχνικό γραφείο και η οποία δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν της τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές της;
Η ΕΝΤΟΛΗ της διοίκησης του Δήμου προς τους δημοτικούς αστυνομικούς φαίνεται να είναι ξεκάθαρη: «ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ/ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ», δηλαδή την εταιρεία στην οποία έχει εκχωρηθεί η εφαρμογή του συστήματος και η οποία εισπράττει το 50% των εσόδων από τα τέλη στάθμευσης.
Όταν όμως όλη σχεδόν η δύναμη διατίθεται στην παρακολούθηση της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε περιοχές του κέντρου, ώστε να κόβονται κλήσεις στους παρανομούντες για να …πιάνονται οι στόχοι, τότε η λειτουργίες σε όλη την υπόλοιπη πόλη ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ.
Η δημοτική αστυνομία είναι βέβαια υποχρεωμένη να κάνει τη δουλειά της.
Από τη μία μεριά να υπακούει στις εντολές και στις προτεραιότητες που θέτει η διοίκηση και από την άλλη να πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες οι οποίοι προσφεύγουν στις υπηρεσίες της σε όλη την πόλη. Και, βεβαίως, οφείλει να επιβάλλει το νόμο και τους κανόνες που προβλέπονται για μια σειρά θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και ενδεικτικά ανέφερα παραπάνω.
Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, από τα στοιχεία αλλά και από την εικόνα της πόλης και τα προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ότι η κατάσταση δεν είναι απλώς οριακή! Η πόλη παρουσιάζει χαοτική εικόνα, οι λειτουργίες της καταρρέουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί εξαντλούν τα σωματικά και τα ψυχικά τους αποθέματα.
Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο …κάνει και αυτή τη δουλειά της. Οι όροι της σύμβασης πρέπει να εκτελεστούν και να απολαύσει τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από αυτήν. ΟΜΩΣ ούτε αυτό, από ό,τι φαίνεται μπορεί να υλοποιηθεί –όσες κλήσεις και αν κοπούν για παράνομη στάθμευση στο κέντρο, όσο και αν εξοβελίζονται μακριά από την εστία τους οι μόνιμοι κάτοικοι.
Απεύχομαι τυχόν δικαστικές εμπλοκές του δήμου με την εταιρεία στην περίπτωση κατά την οποία καταδειχθεί ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η σύμβαση η οποία προβλέπει είσπραξη 22 εκ. ευρώ στην πενταετία από τα τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης.
Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί όταν επεκταθεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες.
Ποιος θα αναλάβει τότε την υποστήριξη της σύμβασης;
Ποιος θα αστυνομεύει τους χώρους που έχουν προσδιοριστεί για τη στάθμευση των μονίμων κατοίκων στην Ε’ δημοτική κοινότητα, για παράδειγμα;
Φοβάμαι ότι θα επέλθει πραγματικό μπλακ-άουτ και …απειλή συρράξεων.
Τέλος, να επισημάνω πως, από ό,τι μαθαίνω, τα μισά μηχανοκίνητα οχήματα της δημοτικής αστυνομίας είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών!
Αυτά προς το παρόν.

Ο Γ. Μπουτάρης χέρι χέρι με Σωκράτη Κόκκαλη και Intrakat

Πληροφορίες του elliniko fenomeno .gr fenomeno newsμε αναφέρουν  συνάντηση πριβέ Γιάννης Μπουτάρη  και  τον Σωκράτη Κόκκαλη Στη βίλα του επιχειρηματία  στην Αθήνα και. Όπου ο Γιάννης Μπουτάρης, απουσίαζε  από  την  μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας,του  Άγιου Δημήτριου και  Μεγάλη εορτή 28 Οκτωβρίου. η  συνάντηση είχε να κάνει με  μπίζνες τον Σωκράτη Κόκκαλη και  τον Γιάννης Μπουτάρη για την αστυνόμευση της πόλης  Θεσσαλονίκης όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. ο δήμος  θα εισπράττει 4.000 000 ευρώ απο κλίσης  των αυτοκινήτον σήμερα Ο δήμος εισπράττει 300 000  ευρώ  όμως υπάρχει και  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Σιφώνια  αλλά  Siemens  Σωκράτη Κόκκαλι και  Γιάννης Μπουτάρη.το Δημοτικό Συμβούλιο έχει  γνώση για την Σιφώνια!!!!!!!!!!!βλέπω να έρχεται  Εισαγγελέα..απόσπασμα από τη ΔΙΚΗ Siemens Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” Ελεύθερη Ώρα Πού είναι ο Κόκκαλης βρε παιδιά

 

Στη δίκη της Siemens που διεξάγεται στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την πολύωρη κατάθεση (τριών συνεδριάσεων), το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, επανειλημμένως αναφέρθηκε στην απουσία από τα έδρανα των κατηγορουμένων, της Intracom και του Σωκράτη Κόκκαλη, αφού όλα τα έργα που έπαιρνε η Siemens από τον ΟΤΕ, τα ίδια και μεγαλύτερο μερίδιο λάμβανε η Intracom!

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να είναι κατηγορούμενη ηSiemens και διευθυντικά της στελέχη (καλώς είναι) όπως και του ΟΤΕ και να μην είναι κατηγορούμενη η Intracom και ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Ποιος θα μπορέσει από το Δικαστικό Σώμα να μας το εξηγήσει αυτό;

Ποιο είναι αυτό το τεράστιο και αόρατο χέρι πού προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη; 

Όταν, ακόμη και ο συνήγορος κ. Γιάννης Ηρειώτης του κατηγορούμενου πρώην Γενικού Διευθυντού Τηλεπικοινωνιών τηςSiemens Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντικατέστησε σε αυτό το Τμήμα τον επίσης κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, είπε: «Η Intracom είχε την μερίδα του λέοντος στις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ», επιβεβαιώνοντας έτσι, τον κ. Σέκερη που στις τρεις Συνεδρίες της κατάθεσής του απέδειξε τον ισχυρισμό του κ. Ηρειώτη!

Δεν υπάρχει κανείς να τολμήσει;

Έχουμε άλλη μια δίκη για τα μάτια του κόσμου;

Ποιος θα απαντήσει;                            Βάστα Ελλάδα, βάστα Ορθοδοξία

την εποχή της απόλυτης κοινωνικής σήψης, υπάρχουν ακόμη ιερωμένοι οι οποίοι τιμούν τα ράσα τους και δεν μασάνε τα λόγια τους, μπροστά στην πάσης φύσεως λογοκρισία του Καθεστώτος που μας κυβερνά, αλλά και της άφωνης Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας!    

Μας ενημέρωσαν λοιπόν πως, ο πατήρ Νεκτάριος αρχιμανδρίτης της πανάρχαιας Παναγιάς των Χαλκέων (πάνω από 1000 χρόνια), εξαπέλυσε ένα μεστό και πύρινο λόγο με επιχειρηματολογία για να στηλιτεύσει την ομοφυλοφιλία, και την ανυπαρξία του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και για να εξάρει το Έπος του ΄40!

Ανέφερε δυο παραδείγματα:

Για ένα νέο, ο οποίος μετά από 30 χρόνια ήλθε και τον βρήκε για να του πει το εξής φοβερό! “Πάτερ, άκουσα την μητέρα μου να λέει όταν ήμουν νέος, ότι, εάν ο γιος μου γίνει ομοφυλόφιλος καλύτερα να πεθάνω για να μη ζήσω να το δω αυτό! Αυτές οι κουβέντες της, με συγκλόνισαν τόσο και αγωνίστηκα σκληρά για να μην ενδώσω στη ροπή που είχα προς την ομοφυλοφιλία”!

Συνδέοντας τα παραπάνω με τον Γιάννη Μπουτάρη είπε πως, σνόμπαρε τη γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, αφού δεν παρέστη στη δοξολογία, αλλά και την Εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου της εποποιίας του ΟΧΙ, στέλνοντας έναν εκπρόσωπό του, όμως, στις “παρελάσεις” των ομοφυλόφιλων στη Θεσσαλονίκη, ήταν μπροστάρης αυτός και τα άλλα ανθρωποειδή των Αθηνών!   

Στο δεύτερο παράδειγμα έκανε αναφορά στο Έπος του ΄40 με το ρηθέν: “Παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε Πατρίδ ‘ , ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών”!

Αυτό πρέπει να πλημμυρίσει και σήμερα τις καρδιές μας, όταν ισοπεδώνεται Ορθοδοξία και Ελλάδα!!  

Ο όμιλος της Ιntracom Holdings επιχειρεί να γυρίσει σελίδα  και επιδιώκει να δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ηINTRAKAT, η κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου, αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες στο αντικείμενό της σε χώρες της Βόρειας Αφρικής αλλά και στο Καμερούν. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για μια εύκολη προσπάθεια, αλλά λόγω της συγκυρίας είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, οι εγγυητικές επιστολές  των ελληνικών τραπεζών δεν γίνονται δεκτές ούτε στην Αφρική.
Η Ιntracom σήμερα δεν θυμίζει σε πολλά την παλιά εταιρεία. Οι οικονομικές δυσχέρειες και η ζημιογόνος πορεία των τελευταίων ετών οδήγησαν σε  κύμα απολύσεων, οδηγώντας σε μια εκ των πραγμάτων αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Στο πνεύμα των σημερινών απαιτήσεων και αναγκών, η εταιρεία στελεχώνεται με νέα γενιά managers -που ηλικιακά είναι πιο κοντά στον Κωνσταντίνο Κόκκαλη-, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα κοντά στην παλιά φρουρά στελεχών που συνεχίζουν με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο της Ιntracom Holdings  κ. Δημήτρη Κλώνη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

.