Νίκη του κινήματος: Ανεστάλησαν πέντε πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

13 Μαΐου 2018

Νίκη της ΛΑ.Ε. και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Ανεστάλησαν οι πέντε πλειστηριασμοί πρώτη κατοικίας  στα συμβολαιογραφεία που πραγματοποίησαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑ.Ε, σήμερα, Τετάρτη, 09/05/2018, διοργάνωσαναγωνιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατ’ αρχή στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής,  δίπλα στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και Νήσων και εν συνεχεία σε δυο συμβολαιογραφικά γραφεία, ένα στην οδό Ακαδημίας 62 και δύο στην οδό Καποδιστρίου 13, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η αστυνομοκρατία ήταν και πάλι έντονη και προκλητική σε όλο το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα μέσα, γύρω και μπροστά από τα δυο συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία με παρουσία πολλών διμοιριών ΜΑΤ, αλλά παρ’ όλα αυτά οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Μάλιστα η αγωνιστική παρέμβαση της ΛΑΕ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών πέτυχε σήμερα σημαντική νίκη, αφού κάτω από την πολιτική και κινηματική πίεση που προκάλεσε οδήγησε στην αναστολή πέντε πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςστα 2 συμβολαιογραφεία επί της οδού Καποδιστρίου 13 και ενός πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Ακαδημίας 62.

Σ’ αυτές τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.ΕΠαναγιώτης Λαφαζάνης, και εκτός από το μπλοκ της ΛΑ.Ε συμμετείχε και η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών”.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εμμένει στην τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με επικοινωνιακά «τρικ» και εφυολογήματα, δήθεν περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 553 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων πολλοί αφορούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Οι «μηχανές» μεταφοράς του πλούτου από τους πολίτες προς τις τράπεζες έχουν μπει σε «φουλ» λειτουργία.

Μεταξύ άλλων ακινήτων που «βγαίνουν στο σφυρί», αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι εξής πλειστηριασμοί κατοικιών:

1) Διαμέρισμα 68 τ.μ. στην Αθήνα για χρέος 100.000 € με τιμή 1ης προσφοράς 85.000€(eurobank)

2) Διαμέρισμα 72 τ.μ. στον Πειραιά για χρέος 100.000 € με τιμή 1ης προσφοράς 39.000€ (Πειραιώς)

3) Διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Κερατσίνι για χρέος 109.000€ με τιμή 1ης προσφοράς 69.000€(Πειραιώς)

4) Διαμέρισμα 92,4 τ.μ. στο Κουκάκι για χρέος 234.000€ με τιμή 1ης προσφοράς 53.000€(Πειραιώς)

5) Διαμέρισμα 95 τ.μ. στα Άνω Λιόσια για χρέος 150.000€ με τιμή 1ης προσφοράς55.000€ και οικόπεδο 218 τμ με 1ης προσφοράς 33.000€ (Αlpha)

6) Διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καλλιθέα για χρέος 94.000€ με τιμή 1ης προσφοράς 54.000€(Πειραιώς)

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση στοχεύει να πάει τους πολίτες σε μια «καθαρή έξοδο» από τα σπίτια τους.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι ούτε ηαστυνομική βία,ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνατους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Επίσης, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Εν συνεχεία οι διαδηλωτές της ΛΑΕ και της  Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη πήγαν με πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους για την δουλειά τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.

.