»Παίζει με την φωτιά» το »Φανάρι» στο εκκλησιαστικό ζήτημα Αμερικής

9 Ιουνίου 2018

Συνηθισμένος να συνδιαλέγεται με υποτακτικούς-δουλοπρεπείς και εκβιαζόμενους »ιεράρχες», ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ζήτησε (30 Μαίου ’18), στην διευρυμένη Σύνοδο, την παραίτηση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής.
Προς τιμήν του, ο Δημήτριος είπε ΟΧΙ.
Η απαίτηση της Ομογένειας τώρα, είναι η απομάκρυνση του »άτυπου έγγαμου αρχιεπίσκοπου», του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου »φάδερ ‘Αλεξ» (Καρλούτσου), που λειτουργεί, ανεξέλεγκτα, ως »εισπράκτορας» του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και »ανεβοκατεβάζει» αρχιεπισκόπους. Aφού πρώτα λογοδοτήσει γιά σκάνδαλα και ενημερώσει την Ομογένεια, ΠΟΣΑ εκατομ. δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, διοχετεύτηκαν -με ενέργειές του- σε τραπεζικούς λογαριασμούς -ειδικά εκτός Τουρκίας- του οικουμ. Πατριάρχη και λοιπών »συνοδικών».
‘Οπως είναι γνωστό, επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το »Φανάρι» ως »οικουμενικό Πατριαρχείο», οι »λογίες-χαράτσια» από Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, κατατίθενται στον προσωπικό λογαριασμό του, »Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης», στην Κων/πολη και, κατά προτίμηση, σε τράπεζα ευρωπαϊκής πόλης. Οι μεγάλες δωρεές Ομογενών σε χρήμα, κατατίθενται μόνο σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης (6 εκατομ. ευρό τον χρόνο, από υπουργείο Εξωτερικών), κατέληγαν στο άγρια φιλοχρήματο οικουμ. Πατριαρχείο, σε ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ, μέσω του γεν. Προξενείου της Ελλάδας, στην Κων/πολη.
Το οικουμ. Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης, ουδέποτε δίνουν οικονομικό απολογισμό. Και παραμένει άγνωστο, ΠΟΥ καταλήγουν τα χρήματα.
Σε ότι αφορά την Αμερική, αυτή την φορά, ο εκβιασμός Βαρθολομαίου δεν θα περάσει. Αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από το »τουρκικό ‘Ιδρυμα» στην Κων/πολη, που λειτουργεί ως ασύδοτος »πράκτορας της Τουρκίας» και νομίζει ότι είναι »αφεντικό της Ομογένειας».
Μην ξεχνάμε ότι οι Ομογενείς στην Αμερική έχτισαν εκκλησίες, σχολεία, κοινοτικά Κέντρα, Ιδρύματα και συντηρούν το Πατριαρχείο.
Η επιτακτική ανάγκη γιά αυτοκέφαλη Εκκλησία στις ΗΠΑ έχει ωριμάσει και είναι αποδεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών, που έχουν αηδιάσει με τις »δεσποτικές» πράξεις του Βαρθολομαίου και τις ανεξέλεγκτες »αλητείες» του »φάδερ ‘Αλεξ».kalami.us

.