Παναγιώτης Αβραμόπουλος Ανενόχλητη διέλευση – Άνθρωποι και αυτοκίνητα στη νέα παραλία. Στις 7 Ιουνίου έστελαν επιστολή στον Δήμαρχο η «ΕΝΩΣΗ για τα δικαιώματα των ΠΕΖΩΝ»

13 Ιουνίου 2018

Ανενόχλητη διέλευση – Άνθρωποι και αυτοκίνητα στη νέα παραλία.
Στις 7 Ιουνίου έστελαν επιστολή στον Δήμαρχο η ΕΝΩΣΗ για τα δικαιώματα των ΠΕΖΩΝ και Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας αναφερόμενοι στο απαράδεκτο φαινόμενο της επικίνδυνης αυθαιρεσίας της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην περιοχή των Ομίλων στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,» έγραψαν,
«Καθημερινά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα γινόμαστε μάρτυρες κυκλοφοριακής συμφόρησης Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων πάνω στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Ναυτικών Ομίλων.

Ιδιωτικά αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα από την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τους αυθαίρετους χώρους στάθμευσης που έχουν δημιουργήσει ο Ιστιοπλοικός Όμιλος και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Αυτό γίνεται διασχίζοντας τον πεζόδρομο του πλακόστρωτου, αφού οι βυθιζόμενες μπάρες που θα έπρεπε να ανοίγουν, μόνο για τα ελάχιστα οχήματα που έχουν σχέση με τις αθλητικές δραστηριότητες, είναι συνεχώς ανοιχτές.
Η πυκνότητα των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είναι εξοργιστική για τους περιπατητές και χρήστες της Παραλίας καθώς περνούν ανάμεσά τους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, συνεχώς εκατοντάδες αυτοκίνητα για να παρκάρουν, τα περισσότερα δεν βρίσκουν χώρο και επιστρέφουν πάλι από τον πεζόδρομο. Και όλο αυτό με τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ατύχημα, δεδομένης της ευρύτατης παρουσίας περιπατητών στην Παραλία.
Επιπλέον, ο πεζόδρομος απέναντι από τους Ομίλους, μπροστά στην λίμνη του Κήπου των Γλυπτών, έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης δικύκλων ώστε να μένει περισσότερος χώρος για τα ΙΧ στους Ομίλους. Επίσης, τώρα τελευταία ενοικιάζονται και μηχανοκίνητα παιδικά αυτοκινητάκια μπροστά στους Ομίλους.
Η τριτοκοσμική αυτή εικόνα καταστρατηγεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας του μεγαλύτερου και ομορφότερου δημόσιου χώρου της πόλης μας.
Γνωρίζουμε ότι η απόφαση διέλευσης αφορά μόνο αυτοκίνητα που μεταφέρουν σκάφη. Γιατί έχει επεκταθεί το δικαίωμα στους εκατοντάδες θαμώνες των δήθεν εντευκτηρίων, στην πραγματικότητα καφετεριών και κέντρων διασκέδασης;
Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο της επικίνδυνης αυτής αυθαιρεσίας που καταστρατηγεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και να ενημερωθούμε σχετικώς.»

.