Αρκετές ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες

3 Αυγούστου 2018

ΠΑΕ αποκτούν το δικαίωμα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και ρύθμισης των οφειλών τους, όπως προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Αρκετές ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες και έχουν μεγάλο… εύρος οφειλών, έχουν πλέον τη δυνατότητα προσφυγής προς τον εξωδικαστικό μηχανισμό, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους, προς εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.  Οι ΠΑΕ, ωστόσο, δεν θα μπορούν να εντάξουν στη ρύθμιση τους

ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, οι οποίοι προσκρούουν στους κανονισμούς της UEFA. Οι διεθνείς συνομοσπονδίες απαγορεύουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις και οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες που συμπεριλαμβάνουν σε αυτές τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, δεν αδειοδοτούνται.

Η σχετική βουλευτική τροπολογία, που παρέχει σημαντικές διευκρινήσεις σε ζητήματα του εξωδικαστικού μηχανισμού, κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.Σύμφωνα με την τροπολογία, ξεκαθαρίζεται ότι όπως ορίζει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας οι εργαζόμενοι προηγούνται των τραπεζών στη σειρά εξόφλησης.

Αφού καταβληθούν τα ελάχιστα ποσά, που προβλέπει ο Κώδικας για κάθε πιστωτή, το υπόλοιπο κατανέμεται αναλογικά στους πιστωτές.

.