Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως η τροπολογία για την παραχώρηση στον ΠΑΟΚ της έκτασης που ανήκει στο ΥΕΘΑ

14 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, βρέθηκε στην Τούμπα και συναντήθηκε με τον πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση.

Μετά τη συνάντηση ο Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως η τροπολογία για την παραχώρηση στον ΠΑΟΚ της έκτασης που ανήκει στο ΥΕΘΑ θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσουμε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης. Όπως και άλλες ΠΑΕ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το δικό της στολίδι.

Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, έναν χώρο περί 21 στρέμματα να βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και μικρές περιοχές γύρω από το γήπεδο για τις οποίες είχαμε ξεκινήσει ένα διάλογο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση τους.

Είναι επάνω οι νομικοί μας και οι νομικοί σύμβουλοι και σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για την στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του Υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Υπουργός που συνοδευόταν από την Υφυπουργό  Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ μίλησε ο Μάκης Γκαγκάτσης, που έθεσε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την ανακατασκευή της Τούμπας, υποστηρίζοντας ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να γκρεμιστεί για να χτιστεί από την αρχή:

«Στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσει το γκρέμισμα αυτού του γηπέδου, για να ξεκινήσει μετά η ανέγερση του νέου. Όλα είναι υπό συζήτηση, αλλά το πιο πιθανόν είναι να γκρεμιστεί το γήπεδο και να φτιαχτεί από την αρχή το καινούριο», είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

.