Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλόνίκης έχει εγκρίνει και έκδοσή του στη Γαλλία, κατά της οποίας έχει καταθέσει έφεση ο ίδιος ο Αλεξάντερ Βίνικ

5 Νοεμβρίου 2018

Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλόνίκης έχει εγκρίνει και έκδοσή του στη Γαλλία, κατά της οποίας έχει καταθέσει έφεση ο ίδιος ο Αλεξάντερ Βίνικ

καθώς αν ο Άρειος Πάγος έχει ήδη αποφανθεί υπέρ της έκδοσής του στις ΗΠΑ -και σε αυτά τα θέματα ισχύει η απόφαση που εκδόθηκε πρώτη-, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλόνίκης έχει εγκρίνει και έκδοσή του στη Γαλλία,

κατά της οποίας έχει καταθέσει έφεση ο ίδιος, αναπέμποντας το θέμα, πάλι στον Άρειο Πάγο, γεγονός που καθυστερεί οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διεργασίες.

Ο Άρειος Πάγος ανέβαλε τη συζήτηση της έφεσης που έχει άσκησε ο Αλεξάντερ Βίνικ ή αλλιώς «Mr Bitcoin» κατά της απόφασης έκδοσής του στη Γαλλία, για τις 19 Νοεμβρίου.

Επίσης, ακυρώθηκε και η ανάκριση του Αλεξάντρ Βίνικ από Γάλλους ανακριτές, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει παραβίαση των δικαιωμάτων του στην Ελλάδα

Ο Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, ύστερα από διεθνές ένταλμα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για φερόμενο «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Άρειος Πάγος είχε δημοσιεύσει επισήμως την απόφαση για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Ρωσία, νωρίτερα είχε αποφασίσει έκδοσή του στις ΗΠΑ, ενώ θετικά αναμένεται να αποφανθεί και για το αίτημα έκδοσής του στη Γαλλία.

Τελικά, αναμένεται να ισχύσει η απόφαση που εκδόθηκε πρώτη και το ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη, οδηγώντας τον Βίνικ στις ΗΠΑ.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης να ανατρέψει όλες τις αποφάσεις του ΑΠ και να κρατήσει τον Βίνικ εντός Ελλάδος.

.