Ανεπανάληπτε Τέρενς Κουίκ, μην υποχωρείς, γράψε ιστορία Τον »κήρυξαν» ανεπιθύμητο στην Αυστραλία, γιά να εμποδίσουν το ραντεβού του με την…ιστορία

8 Φεβρουαρίου 2019

Οι Ελληνο-Αυστραλοί βάλθηκαν να εμποδίσουν την πορεία του ανεπανάληπτου υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, γιά το αντάμωμά του με την ιστορία. Βγήκε η εκεί ΠανΜακεδονική και τον κήρυξε ανεπιθύμητο, εξαιτίας της »κωλοτούμπας» του στο »Μακεδονικό», γιά μιά καρέκλα. (H ANAΚΟΙΝΩΣΗ)

Ποιόν; Τον Τέρενς! Και τι έκανε ο Τέρενς; Το αυτονόητο γιά ‘Ελληνα πολιτικό: Από δεξιός-εθνικιστής, μετατράπηκε σε »αριστερο-γυρολόγο», με την ισόβια »ρετσινιά» (από Καμμένο) του »εξαγορασμένου-αποστάτη», γιά μιά (υφ)υπουργική καρέκλα, οικονομικά οφέλη και υπερβολικά πολλά προκλητικά τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, υποτίθεται σε καιρούς οικονομικής στενότητας στην Ελλάδα.

Δηλαδή, τι διαφορετικό έκανε ο Τέρενς, από αυτό που κάνουν ένα σωρό ‘Ελληνες πολιτικοί του σωρού; Και δεν σκέφτηκαν στην Αυστραλία, πόσο φτωχή θα ήταν η πολιτική στην Ελλάδα χωρίς τον Τέρενς. Ο Τέρενς είναι ο αντιπροσωπευτικός τύπος ‘Ελληνα πολιτικού, η »εικόνα» της κυβέρνησης στο εξωτερικό, εφαρμόζοντας το δόγμα »να πάει να πνιγεί ο λαός, να πνιγεί και το ανύπαρκτο πολιτικό ήθος. Εγώ να καλοπερνάω με κρατικό χρήμα και ας προκαλώ με τις πράξεις μου».

Μπορεί επί Τέρενς ως »υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου γιά Απόδημους» να μην υπάρχει πολιτική γιά Απόδημους και να τους εξαπατά με κούφιες »εξαγγελίες» και χαζοδηλώσεις, αλλά ας το δούμε και θετικά. Η πολιτική αυτή εκφράζεται έμμεσα με τα πολλαπλά τουριστικά ταξίδια του υφυπουργού στο εξωτερικό (73 ίσαμε 2 Φεβρουαρίου 2019) και με τις επαφές του με »ψώνια-σούργελα», του επιπέδου του, των ομογενειακών διαλυμένων Οργανώσεων, ειδικά στις ΗΠΑ.

Οι Ελληνο-Αυστραλοί δεν σκέφτηκαν το αυτονόητο: Ο Τέρενς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία. Στόχος του, το 100ο ταξίδι στο εξωτερικό, τέλη Σεπτέμβρη. Αλλά το 100ο να σημαδευτεί με το αντάμωμα του Τέρενς με την ιστορία. Να κάνει δηλ. το 100ο ταξίδι στον διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με ένα από τα διαστημόπλοια που ετοιμάζει ο υπουργός Διαστήματος Νίκος »μίζας» Παππάς, γνωστός επίσης και ως »μαδούρο» και »μανώλο», αφού η παραπαίουσα-τρεκλίζουσα Τσιπροκώσταινα κατάκτησε και το… διάστημα.

Ο Τέρενς ξέρει τι κάνει. Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο »πέρα βρέχει» ασοβάρευτος πρωθυπουργός δεν ασχολείται, ανεχόμενος να τον εξευτελίζει στο εξωτερικό, ο υφυπουργός του, που προκαλεί με τα πολλαπλά τουριστικά ταξίδια, τα οποία πληρώνει ο άγρια φορολογούμενος λαός. Που προκαλεί και με τις χαζο-δηλώσεις και κούφιες εξαγγελίες του, υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας. Και η Ομογένεια, καθολικά, δεν βρίζει μόνο τον Τέρενς. Βρίζει περισσότερο τον ευθυνόφοβο-ασοβάρευτο πρωθυπουργό.

Οι Ελληνο-Αυστραλοί θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα και να πράξουν το λογικό: Να μην εμποδίσουν το τουριστικό ταξίδι του Τέρενς Κουίκ και να τον υποδεχθούν θερμά με συνθήματα, όπως »Τέρενς προχώρα σε θέλει όλη η χώρα», »Νάτος-νάτος ο πρωθυπουργός», »Τέρενς γερά πάρτους τα βρακιά», »Τέρενς βουλευτής, Καμμένος γονυπετής», »Μαυρογιαλούρε ζεις, εσύ τον οδηγείς», »Ζήτω οι ‘Ελληνες πολιτικοί, η μίζα και η παρακμή» κ.ά. Γιατί να χάσουν μία ανεπανάληπτη κωμική-θεατρική παράσταση, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο; Και δεν χρειάζεται να ξοδευτούν γιά…ζαρζαβατικά.

Και όταν ο Τέρενς, συγκινημένος από την αποθέωση, τους πει και την συνηθισμένη φράση, που τους είπε και πριν κοντά δύο χρόνια, επίσης στην Αυστραλία »μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, θα καταθέσω το νομοσχέδιο γιά επανασύσταση του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)», να τον σηκώσουν στα χέρια, να τον αποθεώσουν, να δει τις σκηνές αποθέωσης ο Καμμένος, γιά να ζητά ηρεμιστικά. Με δεδομένο ότι ο Τέρενς, ως επαγγελματίας ψεύτης, δύο χρόνια »φέρνει σύντομα» το νομοσχέδιο στην Βουλή, αλλά από ότι μάθαμε από το υπουργείο Εξωτερικών-Εξωφρενικών Τουριστών, γνωστό και ως »Δρομοκαίτειο», το έχασε σε κάποιο από τα τουριστικά του ταξίδια, υποθέτουμε στην υποσαχάρια Αφρική.
Σημ.: Το »να τον σηκώσουν στα χέρια», ναι, είναι λίγο υπερβολή, επειδή του Τέρενς, από την δίαιτα και την… τουριστική καλοπέραση την τελευταία διετία, έχει…πολλαπλασιαστεί η στομαχική, κοιλιακή του διάμετρος και πλησιάζει αυτήν του Φίλη.

Οι Ελληνο-Αυστραλοί, δεν ξέρουν τι χάνουν. Ο Τέρενς είναι ολόκληρος θίασος μόνος του. Ιδιαίτερα όταν ομιλεί σε ακροατήριο, παίρνει το σοβαροφανές ύφος του ‘Ελληνα πολιτικού, κάτι μεταξύ Μαυρογιαλούρου και βλαχοδήμαρχου και μιλάει χωρίς να σκέφτεται τι λέγει. Και αν πέσει χειροκρότημα, ε, τότε μιλάμε γιά… αποθέωση, επειδή ξεσαλώνει. Τέτοια απόλαυση έζησαν Ομογενείς, Μάρτιο 2017, στο Μόντρεαλ Καναδά, με τον Τέρενς να μην ξέρει τι λέγει παρουσία του πρωθυπουργού Τριντό, σε δοξολογία γιά την 25η Μαρτίου.

Γιατί οι Ελληνο-Αυστραλοί να στερηθούν ένα μοναδικό θέαμα; Οι πράξεις τους, πιστοποιούν ότι είναι ασοβάρευτοι, αφού ασχολούνται σοβαρά με τον Τέρενς. Δεν διαθέτουν ούτε χιούμορ. Τον (κάθε) Τέρενς μόνο με χιούμορ και »πλάκα» τον αντιμετωπίζεις, ποτέ στα σοβαρά.

Πολιτικοί σαν τον Τέρενς στην Ελλάδα, δεν καταλαβαίνουν τι θα πει στοιχειώδης αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και ήθος… Κατά συνέπεια, δεν μπορείς να τους δεις στα σοβαρά, να τους λάβεις υπόψην στα σοβαρά, αφού είναι ασοβάρευτοι, δηλ. »της πλάκας»..kalami.us

(Υπογραφή: Τερένσιος Μαυρογιαλούρος, 2 Φεβ. ’19)

.