Από ένα κερί ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατέκαψε δύο διαμερίσματα και προκάλεσε φθορές σε αλλά δύο, σε πολυκατοικία της οδού Καλλινίκου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

11 Μαΐου 2019

Από ένα κερί ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατέκαψε δύο διαμερίσματα και προκάλεσε φθορές σε αλλά δύο, σε πολυκατοικία της οδού Καλλινίκου 3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοικος του 4ου ορόφου, ο οποίος είναι μοναχός της Μονής Κουτλουμουσίου, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα του που έπεσε και προκάλεσε φωτιά σε πλαστικό κάλυμμα.

η οποία έκαψε ολοσχερώς το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου σε πολυκατοικία  και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν δύο κτήρια, αλλά και να απεγκλωβιστεί μία οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον όροφο κατοικούσε ένας ηλικιωμένος καλόγερος ο οποίος φύλαγε στον χώρο πολλά θρησκευτικά βιβλία και χάρτινες εικόνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μόλις ο καλόγερος είδε τη φωτιά, την κάλυψε με κουβέρτα και άνοιξε τα παράθυρα με αποτέλεσμα αυτή να φουντώσει.

ην ώρα της φωτιάς βρισκόταν στην πολυκατοικία μία οικογένεια πέντε ατόμων στον έκτο όροφο, μεταξύ των οποίων ένα παιδάκι και δύο ηλικιωμένοι. Όλοι τους απεγκλωβίστηκαν και τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στον δεύτερο όροφο κάηκαν τα κουφώματα και τα στόρια του διαμερισματος στην πολυκατοικία της οδού Καλλινίκου 3 στο βαρδάρη  κέντρο της Θεσσαλονίκης οπως μας δηλωσε στο elliniko fenomeno .gr ο ιδιοκτήτης του διαμερισματος οι ζημιές είναι μεγάλες

Λόγω εγγύτητας, κάηκαν αντικείμενα στα μπαλκόνια της απέναντι πολυκατοικία η οποία επίσης εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος που είχε κλείσει, ωστόσο είναι γεμάτος κομμάτια γυαλί από τα τζάμια που έσπασαν λόγω της φωτιάς αλλά και γεμάτα εικόνες που φέρεται ότι εκτυπώνονταν σε εργαστήριο στον 4ο όροφο.

Γύρω στις 2.30 μας ειδοποίησαν για πυρκαγιά σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου επι της οδού Καλλινίκου 4 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν επτά οχήματα και ένα ειδικό οχημα με 25 αντρες προσωπικό. Όταν φτάσαμε στο σημείο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα στον υπερκείμενο όροφο του καιομένου. Με τη συνδρομή των αντρών της

υπηρεσίας μας απεγκλωβίσαμε τέσσερις ενήλικες και ένα ανήλικο παιδί, όλοι με τις αισθήσεις τους, που μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο», δήλωσε ο Ταξίαρχος Δημήτρης Κοντογιάννης, Διοιηκητης Πυροσβεστικής Νομού Θεσσαλονίκης

ευχαριστώντας παράλληλα το προσωπικό για την αμεσότητα της επέμβασης, την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Ο μοναχός οδηγήθηκε στο ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο διενεργεί και την προανάκριση

.