”Ξεπούλημα” εκκλησιαστικής περιουσίας στο Σικάγο Ο (νέος) μητροπολίτης Ναθαναήλ το χρήμα από τις πωλήσεις φαίνεται ότι προορίζεται γιά το οικουμ. Πατριαρχείο, ενώ, γι’ αυτούς, ο μητροπολίτης, θεωρείται ”φερέφωνο” του Βαρθολομαίου, ”σε διατεταγμένη αποστολή ξεπουλήματος περιουσίας της Μητρόπολης”

7 Μαΐου 2019

Ο (νέος) μητροπολίτης Ναθαναήλ (κατά κόσμον Ναθαναήλ Συμεωνίδης με καταγωγή Θεσσαλονίκη, ενθρονίστηκε πριν έναν χρόνο, 24 Μαρτίου 2018) αποφάσισε να πωλήσει το κτίριο όπου στεγάζεται η Μητρόπολη, έναντι 4 εκατ. δολαρίων και τις κατασκηνώσεις στην διπλανή Πολιτεία Γουϊνσκόνσιν, έναντι 9 εκατ. δολ. H Μητρόπολη Σικάγου ιδρύθηκε τον χρόνο 1923. To κτίριό της, ήταν και κατοικία του μητροπολίτη. Ο νέος μητροπολίτης, έκρινε ότι πρέπει να μένει σε διαμέρισμα της επιλογής του.

‘Ηδη, ως έδρα της μητρόπολης, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται ενοικιαζόμενος χώρος, εκτός πόλης, στην περιοχή Elk Grove Village, Illinois 60007. H Mητρόπολη Σικάγου, με τις εισφορές Ομογενών, είχε αγοράσει το κτίριο πριν περίπου 50 χρόνια στο κάτω Σικάγο. Ομογενείς έκαναν μεγάλες οικονομικές προσφορές και γιά την αγορά του μεγάλου οικόπεδου (138 εκτάρια) σε ειδυλιακή δασική έκταση, μία ωρα βόρεια του Σικάγου, στην περιοχή Kansaville, στην γειτονική Πολιτεία Γουϊνσκόνσιν, που ονομάζεται St. Iakovos Retreat Center. (Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.gosirc.org/)

Σύμφωνα με 6 Ομογενείς, γνώστες πραγμάτων στο Σικάγο, το χρήμα από τις πωλήσεις φαίνεται ότι προορίζεται γιά το οικουμ. Πατριαρχείο, ενώ, γι’ αυτούς, ο μητροπολίτης, θεωρείται ”φερέφωνο” του Βαρθολομαίου, ”σε διατεταγμένη αποστολή ξεπουλήματος περιουσίας της Μητρόπολης”.

Η είδηση της αυθαίρετης πώλησης εκκλησιαστικής περιουσίας της μεγάλης Μητρόπολης (καλύπτει 6 Πολιτείες-States), που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από χορηγίες Ομογενών, έχει προκαλέσει ανησυχία στον Ελληνισμό, ειδικά στην Πολιτεία Ιλλινόϊς, ενώ τα σχόλια γιά τον Ναθαναήλ είναι απαξιωτικά. Δημόσια και ανοιχτά Ομογενείς τον κατηγορούν γιά ”ανθελληνικές πράξες”.

Ο μητροπολίτης Ναθαναήλ, οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις και να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα: Πότε και ποιά Κληρικολαϊκή Συνέλευση (το ανώτατο όργανο της Μητρόπολης) αποφάσισε και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει σε πώληση περιουσίας της Μητρόπολης, που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από εισφορές-χορηγίες Ομογενών.

Από ότι γνωρίζουμε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης, η Κληρικολαϊκή θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου αυτού του χρόνου 2019, στην Μιννεσότα.

Σημ.: Το ”Κ” ζήτησε με email στην Μητρόπολη (2 Μαίου ’19), να ενημερωθεί γραπτά, πότε και ποιά Κληρικολαϊκή εξουσιοδότησε τον μητροπολίτη να προχωρήσει σε πώληση περιουσίας της Μητρόπολης.

Γ. Λυκ. -kalami.us

Και φυσικά όλα τα δολάρια καταλήγουν στον Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίο και στο  τούρκικο κράτος 

.