Ο Τζωρτζ Σόρος κάνει κουμάντο στο δήμο Θεσσαλονίκης

1 Ιουνίου 2019

Έρευνα-ρεπορτάζ Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης 

Ο κ. Τζώρτζ Σόρος έχει βρει τον υποψήφιο που θα ήθελε να δει νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αν τον ζυγίζω σωστά, θα προτιμούσε ο συνεχιστής του κ. Μπουτάρη να προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία.

Το 2010 ο Ταχιάος δήλωσε δημοσίως ότι στήριζε τον Γιάννη Μπουτάρη μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει «άνθρωπο» του απερχόμενου δημάρχου καθώς συμφωνεί με τα «κοσμοπολίτικα» ανοίγματά του και την προσπάθεια δημιουργίας μιας «πολυπολιτισμικής» πόλης.

Όπως η προτίμηση του κ. Σόρος στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, έτσι ο ενδεχόμενος εναγκαλισμός της Νέας Δημοκρατίας μαζί του θα αφήσει την χώρα γεωγραφικά μισή και το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή σμπαράλια.

Βλάχικης καταγωγής και οι δύο, με τον Ταχιάο να πιστώνει στον Μπουτάρη το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης στην εξωστρέφεια και ενέργειες όπως η ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και των Εβραίων.

Οι προδιαγραφές του εκλεκτού του κ. Σόρος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

Θα λέει πως εναντιώνεται στην Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση της Μακεδονίας, μέχρι αυτή να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Κατόπιν, θα δηλώνει πως αυτή δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει μια επαναδιαπραγμάτευση. Και πως οι υπογραφές της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα δεσμεύουν την χώρα.

Θα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν τον κ. Μπουτάρη

Ο Ν.Ταχιάος κ. ζέρβα ήταν άνθρωποι του Γιάννη Μπουτάρη και συνεργάτες που γνώριζαν τα σχεδία Τζώρτζ Σόρος στο δήμο Θεσσαλονίκης

Όμως τα τελευταία χρόνια η κριτική του προς τον δήμαρχο ήταν πολύ έντονη. Τόσο για ζητήματα καθημερινότητας σκουπίδια, σύστημα στάθμευσης, παραμέληση δημοσίων χώρων) όσο και για τη συμπεριφορά του δημάρχου. «(…) ο επιθετικός και συγκρουσιακός λόγος του».

Βέβαια αυτά γίνονταν γιατί έρχονταν «η αλλαγή φρουρά». Ο Μπουτάρης δεν θα ξανά ήταν υποψήφιος και ο εκλεκτός της ΝΔ για την δημαρχία Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να έχει διαχωριστεί πλήρως από έναν δήμαρχο ο οποίος χαρακτηρίζονταν ως κεντροαριστερός και «άνθρωπος του Σόρος»

Ο Ν.Ταχιάος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας  και αυτί  ως ακολουθεί των πολιτικών του Τ.Σόρος αφού ασπάζεται τον ρόλο των ΜΚΟ που προώθησε ο Γ.Μπουτάρης για να κάνει την Θεσσαλονίκη «πολυπολιτισμική»

Αυτά οι πατριώτες της Θεσσαλονίκης τα γνωρίζουν και για αυτό όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον δημοσκοπικά, «μαυρίζουν» τον υποψήφιους

.