θα περάσουν περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας τα τηλέφωνα και τα ταμπλέτ τους από ότι, θα παρακολουθήσουν τηλεόραση.

7 Νοεμβρίου 2019

Τζον Καπλάνι  ουάσιγκτον  usa

Γιατί πιστεύεις ότι πιστεύεις; Μερικοί άνθρωποι έχουν μια πραγματικά σταθερή απάντηση στο ερώτημα αυτό, αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ποτέ δεν σκέφτεται πολύ για βαθύτερα ζητήματα όπως αυτό.

Στην πραγματικότητα, για τους περισσότερους Αμερικανούς, είναι απλώς ευκολότερο να αφήνουν τους άλλους να σκέφτονται γι ‘αυτούς.

Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς περνούν πολλές ώρες καθημερινά απορροφώντας πληροφορίες μέσω μιας οθόνης και το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που μας τροφοδοτείται μέσω των τηλεοράσεων, των τηλεφώνων, των tablet και των υπολογιστών ελέγχεται από την ελίτ.

Και αν επιτρέπετε σε οποιονδήποτε να τροφοδοτεί πληροφορίες στο μυαλό σας για αρκετές ώρες κάθε μέρα, θα έχει δραματική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο.

Όταν ήμουν νεαρότερος, μια από τις αγαπημένες μου ταινίες ήταν “The Matrix” και νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή μεταφορά για ό, τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία μας.

Στην ταινία, σχεδόν ολόκληρος ο ανθρώπινος πληθυσμός συνδέθηκε με ένα σύστημα το οποίο τροφοδοτούσε συνεχώς μια πραγματικότητα που είχε δημιουργηθεί από τον υπολογιστή στο μυαλό τους, που δεν ήταν καθόλου πραγματική.

Αργότερα, καταλήξαμε τελικά να συνειδητοποιήσουμε ότι κάνουμε το ίδιο πράγμα με τον εαυτό μας. Οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μας μεταξύ τους είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά εμείς προθυμούμε να “συνδέσουμε” με τον τεράστιο πίνακα ειδήσεων, πληροφοριών και ψυχαγωγίας που η ελίτ έχει κατασκευάσει για πολλές ώρες κάθε μέρα.

Όταν έχετε ένα σχεδόν μονοπώλιο στις ειδήσεις, τις πληροφορίες και την ψυχαγωγία, δεν είναι πολύ δύσκολο να χειριστείτε μια κοινωνία.

Σε αυτό το σημείο, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από εξαιρετικά ευέλικτα “NPCs” που είναι περισσότερο από ευτυχείς να προχωρήσουν μαζί με όποια “κοινωνικά πρότυπα” καθορίζονται από την ελίτ.

Ο όρος “sheeple” έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει εκείνους που επιτρέπουν στην ελίτ να κάνει τη σκέψη τους γι ‘αυτούς και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα να ξυπνήσουν και να τα αναγκάσουν να αρχίσουν να σκέφτονται για τον εαυτό τους.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν το ίδιο σύνολο οικονομικών γεγονότων, από τη χαμηλή ανεργία μέχρι τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο, αλλά ο δείκτης συνολικού αισθήματος της έρευνας – σε 108 ακριβώς πάνω από τη γραμμή 100 που διαχωρίζει τις θετικές από τις αρνητικές εντυπώσεις της οικονομικής προοπτικής – διαχωρίστε μεταξύ εκείνων που εγκρίνουν το Τράμπ, οι απόψεις του οποίου μετρήθηκαν πολύ πιο ροζ 136, και εκείνοι που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο, με ανάγνωση 88.

Τα αποτελέσματα, σταθμισμένα από παράγοντες όπως η ηλικία, η φυλή και το φύλο, ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά σε εθνικό επίπεδο, ήταν εξίσου ελλιπείς με βάση την κατανάλωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι θεατές της συντηρητικής Fox News κατέγραψαν 139 για το σημερινό συναίσθημα για την οικονομία. οι τηλεθεατές του MSNBC, ένα κατάστημα που συχνά επικρίνει το Trump, κατέγραψε 89.

Οι αναγνώστες των περιοδικών New York Times κάθισαν στη μέση στις 107, κοντά σε όσους έλαβαν τα νέα τους από το Facebook (110) και το Twitter (112).

.