Νίκος Νικολόπουλος: «Ήττα για την Ελλάδα και ψυχρολουσία για τους βαστάζους του Μητσοτάκη, η επίσκεψη στις ΗΠΑ»

11 Ιανουαρίου 2020

Νίκος Νικολόπουλος: «Ήττα για την Ελλάδα και ψυχρολουσία για τους βαστάζους του Μητσοτάκη, η επίσκεψη στις ΗΠΑ»

«Δεν πρέπει να εμπλακούμε χωρίς κανένα κέρδος σε μία αντιπαράθεση των ΗΠΑ με το Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ως κάκιστη τη δημόσια αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την στάση των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως την ίδια ώρα, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν πάρει αποστάσεις από την απόφαση Τραμπ για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού για τη φιλία του με τον Ερντογάν!

«Ούτε καν… ο ΣΚΑΪ δεν τόλμησε να μιλήσει για διπλωματική νίκη Μητσοτάκη παρότι την προεξοφλούσε, ενώ και ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει ότι η Ελλάδα υπέστη ήττα» τόνισε χαρακτηριστικά, προχθέτοντας: «Επί μέρες μας ‪έκαναν πλύση εγκεφάλου όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ότι δήθεν ο Τραμπ δεν ήθελε να δώσουν συνέντευξη ‪προκειμένου να αποφύγει ακριβώς αυτό που έγινε… Τελικά και τα ΜΜΕ υπέστησαν μεγάλη ήττα, όπως και όλοι οι βαστάζοι του Μητσοτάκη υπέστησαν ψυχρολουσία»

Δεν είναι «ατύχημα» λοιπον ότι δεν έχουμε πολιτικη ηγεσία αντάξια των περιστάσεων.
Είναι το μοιραίο αλλά φυσιολογικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα εξελίξεων και διεργασιών που συντελούνται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Εξελίξεων και διεργασιών στις οποίες η βιομηχανία του θεάματος και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. –κυρίως η τηλεόραση- δρουν καταλυτικά…

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Δυστυχώς, η γύμνια αποκαλύφθηκε. Εμείς τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει. Αλλά το Μαξίμου… δεν ακούει!
Ακόμα και όταν το αποτέλεσμα φάνηκε με την, καταιγίδα που ενέσκηψε την επόμενη μέρα και που σαρωσε το ελληνικό χρηματιστήριο και που συνακόλουθα είδαμε όλους τους δείκτες να κινούνται πτωτικά, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες, ενώ ταυτόχρονα οι μεταβιβάσεις τεράστιων πακέτων μετοχών Εθνικής και Eurobank με σημαντικό discount προκαλεσαν ποικίλα σχόλια και ερωτηματικά για τις προθέσεις των διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και funds που κινούνται στην ελληνική αγορά.

Έτσι δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, αμφισβητούν έμπρακτα και ολοκληρωτικά το μοντέλο της συναινετικής μας υπαγωγής στο νέο-οθωμανικό σχέδιο, πράγμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και οδηγεί σε περιπέτειες τη χώρα,αφου τα μηνύματα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ δεν προμηνύουν τίποτα καλό όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής.

Μετά την συνάντηση Μητσοτακη Τραμπ και σε κόντρα της κυβερνητικής προπαγάνδας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Τουρκία τις προκλήσεις για την ΑΟΖ και τον πάγιο παραλογισμό της ότι το Καστελόριζο και τα αλλα μικρά νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα…

Τελος ο Χριστιανοδημοκρατης Προεδρος Νικος Νικολοπουλος αναφερομενος στα οικονομικά είπε :Ακομα και οσοι ήθελαν να πιστέψουν ότι το νέο «καθεστώς ανάπτυξης» που επιβάλλεται στην μνημονιακή Ελλάδα,θα φέρει γλυκους καρπούς για τους πολλούς,
διαπιστώνουν μερα τη μέρα ότι στήνεται ενα καθεστώς «συσσώρευσης του εθνικού πλούτου σε μια χούφτα ολιγαρχών και μάλιστα διά της εθνικής καταστροφής»
και ότι οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους-πολιτικοί μιντιαρχες, τραπεζιτες κλπ μανατζαραιοι τεχνοκράτες-
λειτουργούν ως «αποικιοκράτες στην ίδια τους την χώρα», με τα συμφέροντά τους να ταυτίζονται πλήρως και απολύτως με εκείνα των ξένων κρατών και πολυεθνικών που αξιώνουν τον άμεσο έλεγχο της πατρίδας μας.

Η δυσχερής οικονομική θέση των περισσότερων νοικοκυριών, που δεν συμβαδίζει με το διαμορφωμένο επικοινωνιακό τοπίο, αποτυπώνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας Δεκεμβρίου 2019 του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σε αυτή το 60% των νοικοκυριών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» παρά το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται μετά την κυβερνητική αλλαγή από τα περισσότερα media σχετικά με την πορεία της οικονομίας, η πραγματικότητα για την μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι παρά μα παρά πολύ δύσκολη…

.