Ο Άνθρωπος Βασίλης Καρράς που βοηθάει τους αδύναμους συνανθρώπους

16 Ιανουαρίου 2020


Ο Βασίλης Καρράς είναι ένας καλλιτέχνης πολύ ιδιαίτερος, με μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου και με κόσμο που παραληρεί σε κάθε του εμφάνιση.

Ο κόσμος που πηγαίνει τόσα χρόνια στα μαγαζιά του στην Ιερά Οδό! για να τον ακούσει του ζητάει τα αγαπημένα του τραγούδια Ένα από αυτά είναι το «Δημήτρη χάνομαι».είναι αφιερωμένο στον παλιό του φίλο μας βάρδος, Δημήτρης Γεωργόπουλος βοηθώντας συνάμα πολλούς καλλιτέχνες ,σήμερα δε, μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, ακόμα δίδαξε, μπουζούκι σε πολλούς νέους καλλιτέχνες. όπως και τον Νίκο Βέρτη,

Ο Βασίλης Καρράς όμως κάθε φορά έρχεται σε δύσκολη θέση γιατί από τη μια δε θέλει να χαλάσει το χατίρι στον κόσμο και από την άλλη δεν μπορεί να το τραγουδήσει. Ο λόγος; το «Δημήτρη χάνομαι».είναι αφιερωμένο στον παλιό του φίλο μας Δημήτρη Γεωργόπουλο, 

Ο Βασίλης Καρράς το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε για ένα πολύ καλό του φίλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ένιωσε την ανάγκη να του αφιερώσει ένα τραγούδι σε ένα του άλμπουμ.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Καρράς σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη,www elliniko fenomeno com και elliniko fenomeno gr  fenomeno news, το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε για ένα πολύ καλό του φίλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή και ένιωσε την ανάγκη να του αφιερώσει ένα τραγούδι σε ένα του άλμπουμ.

Με αυτό τον τρόπο ένιωθε πως θα τον έχει για πάντα κοντά του, δίπλα του, το Δημητράκη να τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, δεν αντέχει να το τραγουδάει μπροστά σε κοινό γιατί λυγίζει, δακρύζει, δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το χαμό του φίλου του.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη από τους θαυμαστές τους και να εξηγήσει το λόγο που δεν μπορεί να τραγουδήσει το συγκεκριμένο τραγούδι στα νυχτερινά κέντρα όπου τραγουδάει.


Παρουσίασε το βιβλίο του Ο Βασίλης Καρράς Ένα ταξίδι πάνω σε μια μακρά διαδρομή, που αρχίζει «Από την αποθέωση της Ανατολής» και φτάνει «…στο χειροκρότημα της Δύσης», είναι «τα τραγούδια της ψυχής» του

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το δελτίο τύπου για το βιβλίο που σκιαγραφεί τον Βασίλη Καρρά και συνεχίζει:

Είναι 141 τραγούδια γραμμένα «με λόγια καθημερινά», που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του δημοφιλούς καλλιτέχνη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στο βιβλίο γίνεται αναλυτική καταγραφή της σπουδαίας καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι στίχοι όλων των τραγουδιών που έγραψε και ερμήνευσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης και φωτογραφικό άλμπουμ από την 40χρονη πορεία του, στο χώρο της μουσικής.

κατάθεση ψυχής του μεγάλου μας καλλιτέχνη. Ελπίζουμε το αναγνωστικό κοινό να αγκαλιάσει αυτό το βιβλίο, όπως αγκάλιασε την πορεία του Βασίλη Καρρά στο τραγούδι και να αποκτήσει μια ακόμη κατηγορία θαυμαστών, πέρα από το κοινό της δισκογραφίας, αυτή των εραστών της λογοτεχνίας


Στη ζωή υπάρχουν αξίες, που θέλουν πολύ ψάξιμο. Αξίες, που δεν υπακούν σε απλοϊκούς καθημερινούς χαρακτηρισμούς, αλλά αναδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο την σπουδαία κουλτούρα της ζωής και της απτής κοινωνικής πραγματικότητας. Με βάση αυτήν την θεώρηση είπαμε να φωτίσουμε και την άλλη πτυχή της καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά, αυτήν, που κάποιοι θα την αναγνώριζαν πλέον ως ποιοτική και θα απορούσαν που βρίσκει αυτός ο διαχρονικός καλλιτέχνης τόσο δυνατές πηγές έμπνευσης και πως διαρθρώνει σε στίχους τα νοήματα και τα αισθήματα, ώστε να γίνονται τεράστιες επιτυχίες»

Έτσι ιχνηλατήσαμε την καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά, καταγράφοντας σε αυτό το βιβλίο τους στίχους, που έγραψε ο ίδιος και παρουσιάζοντας παράλληλα, καταστάσεις, αισθήματα, απόψεις και θέσεις για το καλλιτεχνικό τοπίο της χώρας μας, αλλά και γενικότερα για τη ζωή, απλά και αληθινά!

Ο Βασίλης Καρράς ακόμα περιμένει από δημάρχους της Θεσσαλονίκης για τον χώρο που αναζητεί, ώστε να δημιουργήσει το «Σπίτι του Καλλιτέχνη», ο Βασίλης Καρράς. Στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής» μίλησε για το όραμά του αλλά και για το παράπονο που έχει από πρόσωπα της αυτοδιοίκησης.

Ο γνωστός τραγουδιστής, έχει ανακοινώσει πως θέλει να δημιουργήσει μια δομή στη Θεσσαλονίκη για όλους τους τραγουδιστές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες Χτυπήσαμε πόρτες προς το Πανόραμα, προς Παύλου Μελά, προς το κέντρο. Έχουν περάσει 3-4 χρόνια και ακόμα περιμένουμε απαντήσεις.

Πολλά παράπονα εκφράζει ο Βασίλης Καρράς για τους συνάδελφου του που δεν αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια για το «Σπίτι του Καλλιτέχνη» όπως λέει η όμως σαν την υγειά δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της τηλεφημερίδας Ελληνικό Φαινόμενο, πληροφορίες που πουθενά αλλού δεν έχουν γραφτεί, είμαστε σε θέση να δώσουμε ρεπορτάζ εκ των έσω,

Η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν τα καλλιτεχνικά ρεπορτάζ, καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης θα σας ενημερώσει γαι τα καλλιτεχνικά δρώμενα από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου elliniko fenomeno.com

.