Η πατέντα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας , αυτός ο εξασθενημένος κοροναϊός που περιλαμβάνει ένα παραλλαγμένο γονίδιο ρεπλικάσης που κωδικοποιεί πολυπρωτεΐνες που περιλαμβάνει μία μετάλλαξη σε μία ή περισσότερες μη δομικής πρωτεΐνης (nsp) -10, nsp-14, nsp-15 ή nsp-16.

28 Φεβρουαρίου 2020

Γράφει ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης.

Νέα Υόρκη, Ενημερώθηκε 17 Οκτωβρίου 2019 – Το Κέντρο Johns Hopkins για την Υγειονομική Ασφάλεια, με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, θα φιλοξενήσει την εκδήλωση 201 , μια παγκόσμια πανδημική άσκηση πολυμέσων την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

Επομένως, μόλις λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που χορηγήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με μια περίληψη αυτού του διπλώματος ευρεσιτεχνίας , αυτός ο εξασθενημένος κοροναϊός “μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εμβόλιο για τη θεραπεία και / ή πρόληψη μιας νόσου” …

Η παρούσα εφεύρεση παρέχει έναν ζωντανό, εξασθενημένο κοροναϊό που περιλαμβάνει ένα παραλλαγμένο γονίδιο ρεπλικάσης που κωδικοποιεί πολυπρωτεΐνες που περιλαμβάνει μία μετάλλαξη σε μία ή περισσότερες μη δομικής πρωτεΐνης (nsp) -10, nsp-14, nsp-15 ή nsp-16. Ο κορωναϊός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εμβόλιο για τη θεραπεία και / ή την πρόληψη μιας νόσου, όπως μολυσματικής βρογχίτιδας, σε ένα υποκείμενο.
Πολύ ενδιαφέρον.

Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε από το Ινστιτούτο Pilbright και όπως τόνισε ο Stefan Stanford , μερικοί από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Ινστιτούτου Pilbright περιλαμβάνουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates .

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών εκδηλώσεων, περίπου 200 ετησίως, που περιορίζουν τους περιορισμένους πόρους. Μια μεγάλη παγκόσμια πανδημία θα διαταράξει την υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία.

Οι οικονομικές μελέτες δείχνουν ότι οι πανδημίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια μέση ετήσια οικονομική απώλεια 0,7% του παγκόσμιου ΑΕΠ – ή 570 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Στην παρουσία της πατέντα ο εξασθενημένος κοροναϊός παρευρέθηκαν πάνω από 15 ηγέτες επιχειρήσεων, κυβέρνησης και δημόσιας υγείας,

 

Latoya Abbott, Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων & Παγκόσμια Ανώτερος Διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας Εργασίας, Marriott International

Σοφία Μπόργκς, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Ίδρυμα των Η.Ε.

Brad Connett, Πρόεδρος, Αμερικανική Ιατρική Ομάδα, Henry Schein, Inc.

Christopher Elias, Πρόεδρος, Τμήμα Παγκόσμιας Ανάπτυξης, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

Tim Evans, πρώην Ανώτερος Διευθυντής Υγείας, Ομάδα Παγκόσμιας Τράπεζας

George Gao, Γενικός Διευθυντής, Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Avril Haines, πρώην αναπληρωτής διευθυντής, κεντρική υπηρεσία πληροφοριών · Πρώην Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Jane Halton, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ANZ Bank; Πρώην Υπουργός Οικονομικών & πρώην Υπουργός Υγείας, Αυστραλία

Μάθιου Χαρίνγκτον, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων, Edelman

Martin Knuchel, Επικεφαλής Κρίσης, Διαχείριση Επείγουσας Ανάγκης και Επιχειρηματικής Συνέχειας, Lufthansa Group Airlines

Eduardo Martinez, Πρόεδρος, Ίδρυμα UPS

Stephen Redd, Αναπληρωτής Διευθυντής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας και Εφαρμογής Επιστήμης, ΗΠΑ CDC

Hasti Taghi, Αντιπρόεδρος & Εκτελεστικός Σύμβουλος, NBCUniversal Media

Adrian Thomas, Αντιπρόεδρος, Παγκόσμια Δημόσια Υγεία, Johnson & Johnson

Lavan Thiru, Επικεφαλής Εκπρόσωπος, Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης

Ο Chris Elias,και ο ελληνικής καταγωγής

Ο Chris Elias, πρόεδρος της παγκόσμιας ανάπτυξης στο Gates Foundation , σημείωσε ότι “το Event 201 και οι προγενέστερες προσομοιώσεις του όπως το Clade X είναι κρίσιμα εργαλεία για να καταλάβουμε όχι μόνο τι χρειάζεται για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις παγκόσμιες κρίσεις δημόσιας υγείας αλλά και τις συνέπειες του τι συμβαίνει όταν δεν είμαστε προετοιμασμένοι. “

Ο Chris Elias,και ο ελληνικής καταγωγής 

Ο Δρ Chris Elias είναι Πρόεδρος του Παγκόσμιου Προγράμματος Ανάπτυξης, Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Οδηγεί τις προσπάθειες του ιδρύματος να επιταχύνει την παράδοση αποδεδειγμένων προϊόντων και λύσεων υγειονομικής περίθαλψης σε όσους τις χρειάζονται περισσότερο – ειδικά γυναίκες και παιδιά. Με επίκεντρο τις κατάλληλες και βιώσιμες στρατηγικές με τη δυνατότητα βελτίωσης της υγείας εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε υποβαθμισμένες κοινότητες, το πρόγραμμα παγκόσμιας ανάπτυξης επικεντρώνεται σε 5 τομείς προγραμμάτων: τον οικογενειακό προγραμματισμό, τη μητέρα, το νεογέννητο και την υγεία των παιδιών · θρέψη; πολιομυελίτις; και την παράδοση εμβολίων.

Ο Δρ. Ηλίας πρόσφατα υπηρέτησε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του PATH, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών υγείας, της ενίσχυσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της ενθάρρυνσης υγιεινών συμπεριφορών.

Εργάζεται σε διάφορα συμβουλευτικά συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του Board of Trustees του Πανεπιστημίου Creigton. τη συμβουλευτική επιτροπή του διευθυντή, του CDC · και το εξωτερικό συμβουλευτικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον για την παγκόσμια υγεία Εκπροσωπεί επίσης το Ίδρυμα Gates ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Παρακολούθησης Πολιομυελίτιδας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, του Προέδρου της Ομάδας Επενδυτών της Παγκόσμιας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και συμπροέδρου της Ομάδας Αναφοράς του FP2020.

Ο Δρ. Ηλίας κατέχει MD από το Πανεπιστήμιο Creighton, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην εσωτερική ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σαν Φρανσίσκο και ένα MPH από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Ήταν συνεργάτης στο Πρόγραμμα Κλινικών Ερευνητών Robert Wood Johnson και απονεμήθηκε επίτιμος ιατρός από το Πανεπιστήμιο Creighton.

Η άσκηση υποστηρίζεται από τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Open Philanthropy.

 

Έτοιμο το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από τον Bill Gates explains how vaccines work

.