Μία (1) + Πέντε (5) ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ξεκίνησαν τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ (Παγκόσμιο) κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ…

5 Φεβρουαρίου 2020

Μία (1) + Πέντε (5) ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ξεκίνησαν τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΕΜΟ (Παγκόσμιο) κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ…

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Οφείλω να ομολογήσω ότι το τηλεφώνημα που δέχτηκα (20 Νοεμβρίου 2019) από την κ. ΙΟΥΛΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με ξάφνιασε· «Κύριε Δόξα παρακολουθώ τον (δικό σας) Πόλεμο κατά του Καρκίνου και με χαρά σας προτείνω να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για το «ΘΕΡΙΟ». Συναντηθήκαμε στο Κέντρο της Αθήνας (ΝΕΟΝ – ΒΕΝΕΤΗΣ) και ομολογώ ότι η συνάντηση / επικοινωνία ήταν ένα «ξάφνιασμα», για την Τρυφερότητα, την Έμπνευση, τον Ψυχικό δυναμισμό και την Πίστη της ότι το «ΘΕΡΙΟ» δεν είναι ή δεν πρέπει να παραμένει στο ΜΥΑΛΟ και στην ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΝΙΚΗΤΟ.

Είχε «χάσει» (μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη) την αγαπημένη Γιαγιά της και με τον έντονο πόνο στα ευαίσθητα μύχια της Ψυχής της είπε δυνατά στον εαυτό της: Οφείλω στην ιερή μνήμη Της να πολεμήσω τον ΚΑΡΚΙΝΟ με όλες μου τις Δυνάμεις. Να πολεμήσω με όλη μου την θέληση το ΚΑΚΟ γιατί οι Συνάνθρωποι Μας υποφέρουν, πονάνε και «εξολοθρεύονται» (στην Παγκόσμια Κοινωνία) από τον ΚΑΡΚΙΝΟ.

Η κ. ΙΟΥΛΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με ξάφνιασε και με εντυπωσίασε. Όμως ήταν ένα απρόσμενο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ σε μια περίοδο της ζωής μου που πίστευα ότι τα ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τρέχουν αδιάφορα, φοβισμένα και με την ιδεολογία του ΠΑΡΤΑΚΙΑ (Ας είμαι εγώ καλά και χέστηκα για τους κοντινούς ή μακρυνούς…).

Από καιρό πίστευα ότι ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ στην Ελλάδα (και Παγκόσμια) αυξάνεται (κάθε χρόνο) με ρυθμούς αριθμητικά μεγάλους και δυστυχώς ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (έμμεσα ή άμεσα). Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ είναι ΕΚΕΙ. Με την σημαντική επισήμανση ότι είκοσι (20) άτομα (συγγενείς και φίλοι) πονάνε και υποφέρουν για Το (Τη) θύμα του «ΘΕΡΙΟΥ». Προσωπικά εκτιμώ κάθε Δράση σε Ανθρωπιστικό ή Επιστημονικό Πεδίο για προσφορά της στον (στην) Συνάνθρωπο, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΔΡΑΣΕΩΝ για να «μεταφερθεί» και εμπεδωθεί σε κάθε (Γυναίκα / Άντρα) ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑ το Μήνυμα: ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Ε, ΚΑΙ…

Σ’ αυτό το πλαίσιο «κινήθηκε» η επικοινωνία (σε συναντήσεις μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο) με την κ. ΙΟΥΛΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και αποφάσισα να είμαι κοντά της και να στηρίζω το ξεκίνημα και την πορεία αυτού του Ανθρωπιστικού Έργου, που στην ουσία – κατά την γνώμη μου – είναι ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ που πρέπει να πετύχει γιατί μέρα με την μέρα ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ (είτε μας εξοργίζει ως απειλή, είτε είναι – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – Προσωπικό ή Κοινωνικό Ταμπού) – γίνεται ο χειρότερος ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Πριν λίγες μέρες η κ. ΙΟΥΛΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (μετά από πολλές συναντήσεις / συνεντεύξεις) κατέληξε σε μια Πενταμελή Ομάδα Ικανών / δυναμικών και κοινωνικά ευαίσθητων Ελληνίδων για «να χτίσουν» την ιδεολογική και εμπράγματη βάση αυτού του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, με στόχο μιας πολύμορφης ΔΡΑΣΗΣ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Παγκόσμια Κοινωνία.

Αυτές οι Πέντε (5) Ελληνίδες εργάζονται από τον φετεινό Ιανουάριο με Επαγγελματική ικανότητα και Εθελοντική έμπνευση για να «γεννήσουν» τον νέο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Είναι άξιες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ με Πανεπιστημιακές Σπουδές, με Επαγγελματική Εμπειρία (Ιατρός – Ογκόλογος, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Επιχειρήσεων, Εκπαιδευτικός κ.λπ.). Ανεξάρτητα από το γνωστικό αντικείμενο πιστεύοντας ότι ΑΞΙΖΕΙ (και ΠΡΕΠΕΙ) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ του ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τον συντονισμό της κ. ΙΟΥΛΙΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ξεκίνησαν…

Πιστεύω ότι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ θα ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ και είμαι βέβαιος ότι κάθε ΔΡΑΣΗ που στοχεύει στην Τραυματισμένη Ψυχή των ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ είναι ό,τι καλύτερο οφείλουμε ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ολοκληρώνω: Ανοιχτή πρόσκληση Καρδιάς προς ΟΛΟΥΣ – ΟΛΕΣ να υποστηριχθεί (με κάθε τρόπο) το ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΙΑ (1) + ΠΕΝΤΕ (5) ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ!…

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

Η Κοινωνία του Ενός

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2020

Στουρνάρη 49Α

Τηλ.: 6975 064016 – 210 6452182

Fax: 210 7775339 

.