Μόνος του έριξε τον Σταυρό ο Δεσπότης, μόνος του τον “έπιασε”

18 Φεβρουαρίου 2020


Επίσκοπος μπήκε στην θάλασσα τα Θεοφάνεια  με άπασαν την αρχιερατική στολή και ευλόγησε τα ύδατα.

του Θωμά Αναστασιάδη

Πρόκειται για τον Αρχιεπίσκοπο Βερδιανσκικής & Παραθαλασσίας  { Бердянская   і  Приморський епархия } κ.Εφραίμ. ο οποίος είναι ο τρίτος ποιμενάρχης της νεοσύστατης, από το 2006, ομώνυμης Ουκρανικής Επισκοπής,  στην Αζοφική θάλασσα.

Με λιτανευτική πομπή την ημέρα των Θεοφανείων 19-1-20 (με το παλαιό εορτολόγιο 6-1-20), από το ναό των τοπικών Νέων Μαρτύρων και Ομολογητών,          ο κ.Εφραίμ συνοδευόμενος από κληρικούς και ενορίτες, έφθασε στην παραλία, κοντά στο λιμάνι, όπου τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων.    Παρ΄ ότι υπήρχε, από καθήκον,  στην παραλία ασθενοφόρο με διασώστες για  τους δύτες, {όπως γράφει τι site της Επισκοπής}, κανένας δεν μπήκε στα παγωμένα νερά της Αζοφικής  για να “πιάσει” τον τίμιο Σταυρό,  παρά μόνος του ο   Δεσπότης μπήκε στην θάλασσα με άπασαν την Αρχιερατική στολή του,  βύθισε τρεις φορές τον ιερό Σταυρό στο νερό και εξήλθε.
Στη συνέχεια ράντισε με αγίασμα όλους τους παρευρισκόμενους, ευχόμενος:  <<Χρόνια Πολλά. Το αγίασμα που ραντιστήκαμε να μας εμπλουτίσει πνευματικά. Εύχομαι η αγάπη να βασιλεύει μεταξύ μας επειδή ο Θεός είναι αγάπη.

Ο Κύριος να ευλογεί όλους με ειρήνη και υγεία>> .
Ο 42 ετών σήμερα κ.Εφραίμ  χειροτονήθηκε Επίσκοπος  το 2012, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο, {προκάτοχος του κ.Ονουφρίου}, και 9 ακόμη Αρχιερείς.  Στις 17 Αυγούστου 2018 προήχθη σε Αρχιεπίσκοπο.  Η Εκκλησιαστική επαρχία του έχει πάνω από 140 ενορίες, 4 μοναστήρια και εκατοντάδες εκκλησίες.

.