Έργα αναστύλωσης στο σπίτι – μνημείο του Παύλου Μελά Στον Δήμος Κηφισιάς

7 Μαρτίου 2020

Ικανοποίηση και συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο η έναρξη στις αρχές της εβδομάδας, των εργασιών στερέωσης και αναστύλωσης της ιστορικής οικίας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, που βρίσκεται στην οδό Τατοϊου 50, μετά την απαραίτητη άδεια που εξέδωσε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων Μνημείων στις 12 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 26/2, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εμφανώς ικανοποιημένος, μίλησε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι με χαρά και ενθουσιασμό έμαθε την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνέχεια θύμισε στο Σώμα ότι πριν από περίπου 15 χρόνια είχαν γίνει παρόμοιες εργασίες, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή τη φορά οι εργασίες θα ολοκληρωθούν, ενώ χαρακτήρισε την οικία του Παύλου Μελά ως το μεγαλύτερο σύγχρονο μνημείο της πόλης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι εργασίες θα πρέπει να είναι ουσιαστικές ώστε η οικία του Παύλου Μελά να γίνει επισκέψιμη. Τέλος, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση για τις εργασίες είναι εξασφαλισμένη.

.