Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε εχθρούς του Ερντογάν στην Αθήνα της κουρδικής αριστερίστικης οργάνωσης DHKP-C.

19 Μαρτίου 2020

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση με στόχο δίκτυο που βρίσκεαι στο στόχαστρο της τουρκικής MIT πραγματοποίησε η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (νυν ΔΑΕΒ) σε Σεπόλια και Εξάρχεια, ανακοινώνοντας ότι έχει κατάσχει βαρύ εξοπλισμό, ενώ ανακάλυψε ακόμα και τούνελ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οδός Αυλώνος στα Σεπόλια είναι αποκλεισμένη, ενώ η Αστυνομία πραγματοποίησε 26 προσαγωγές. Στα Εξάρχεια η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην οδό Τζαβέλλα 3.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά δίκτυο διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται τελικά να συνδέεται με οργανώσεις ακροαριστεράς στην Τουρκία, ενώ η αρχική πληροφορία μιλούσε για Κούρδους. Όπως όλα δείχνον πρόκειται για έναν ακόμη πυρήνα της κουρδικής αριστερίστικης οργάνωσης DHKP-C.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, και ο χρονισμός της “πληροφορίας” και της επιχείρησης, καθώς ακολουθεί την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει τα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Υπό το χρονικό πρίσμα, βέβαια και αυτή η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί αναπόφευκτες επαγωγές, καθώς ακολουθεί την τηλεδιάσκεψη για το προσφυγικό και την Ιντλίμπ με την Άγκελα Μέρκελ, τον Εμάνουελ Μακρόν και τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, στο προσφυγικό, στη ζώνη ασφαλείας στην Ιντλίμπ και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένεται να παράξουν νέα στοιχεία που θα συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των εξελίξεων.crisismonitor

ξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα η αντιτρομοκρατική είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη επιχείρηση στην ίδια περιοχή, λίγο πριν την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια.

Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών.

Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.
Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Σεπόλια. Η οδός Αυλώνος είναι αποκλεισμένη, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 26 προσαγωγές.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κτήριο που ερευνάται βρίσκεται στον αριθμό 7 της εν λόγω οδού και από αυτό προσήχθησαν 9 άτομα, ενώ 17 ακόμα προσήχθησαν από άλλα σημεία.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά δίκτυο διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις Κούρδων.

.