Πιστοποίησε το χαμηλό του επίπεδο και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, συμπράτοντας σε ”εκβιαστικές απειλές”

17 Μαρτίου 2020

Aρχιεπισκοπή και Κατσιματίδης, πάλι ”απειλούν” ΜΜΕ

Επίσημα πλέον και τυπικά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με τα λεγόμενα δημόσια του αντιπρόεδρου αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου Γιάννη Κατσιματίδη, αλλά και με την προσωπική συμμετοχή του αρχιεπ. Ελπιδοφόρου, απειλεί-εκβιάζει ΜΜΕ που κάνουν κριτική και έρευνα γιά το σκάνδαλο με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, στο Μανχάτταν. Οι νέες εκβιαστικές απειλές, έγιναν σε λογαριασμό Αρχιεπισκοπής στο ”soundcloud.com”, 26 Φεβ. ’20.

Ομογενείς, μην ρωτάτε πως ”εξαφανίστηκαν” χρήματα, μην ρωτάτε πως 19 εκατ. πετάχτηκαν. ‘Οτι πουν Κατσιματίδης, Ελπιδοφόρος, Ψαρός, Καρλούτσος να πιστεύετε. ‘Οτι ”κουτόχορτο” και ψευτιά να πιστεύετε έστω και αν διοχετεύεται από εξαγοραμένα ΜΜΕ, δηλ. ”αρχιεπισκοπικά παραμάγαζα”, όπως o ”Εθνικός Κήρυξ”, Αστόριας.

”ΕΑΝ είναι fake news αυτά που δημοσιεύουν, θα πληρώσουν (δικαστικά)”, δήλωσε -πάλι- ο αντιπρόεδρος του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου Γιάννης Κατσιματίδης. ”Εάν”, ναι να πληρώσουμε Mr. Cats. Αλλά δεν μας λέγει αυτός τι θα κάνει και τι θα πληρώσει, ΕΑΝ είναι αλήθειες. Και γιατί εάν είναι ”fake news” ασχολούνται ακόμα ο ομοσπονδιακές αρχές με την υπόθεση; Γιατί 1+1 αξιωματούχοι της Αρχιεπισκοπής καταδικάστηκαν γιά ”απάτες”; Αν πήρε ή όχι 3+ εκατ. δολ. η Αρχιεπικσκοπή από το ταμείο γιά άγιο Νικόλαο. Αν χρήματα από το ταμείο δόθηκαν στον πατριάρχη. Αν ο ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσος) πήρε ”μίζα” από την συλλογή χρημάτων γιά άγιο Νικόλαο. Aν χρησιμοποίησαν εκβιαστικά και βρώμικα την υπόθεση αγ. Νικολάου γιά να φύγει ο Δημήτριος και να ‘ρθει στην θέση του ο διαπλεκόμενος Ελπιοφόρος (φορτώνοντας στον Δημήτριο όλα τα αίσχη, αντί στους εαυτούς τους) κ.ά.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο βασικός πρωταγωνιστής του σκάνδαλου, ο ”φάδερ ‘Αλεξ” Καρλούτσος, δεν κάνει δηλώσεις γιά το θέμα αγίου Νικολάου, προτιμώντας να βάζει μπροστά τους κουμπάρους του, Κατσιματίδη και Ψαρό, να λένε ασυναρτησίες, παραπληροφορώντας. Παραμένει όμως, αν και δημιουργός σκανδάλων, σε όλα τα ”πατριαρχικά ιδρύματα” της Αρχιεπισκοπής, αλλά και στην υπόθεση αγίου Νικολάου. Μάλιστα… Ο άνθρωπος που είναι η αιτία του σκάνδαλου ”χρήματα γιά άγιο Νικόλαο” παραμένει ακόμα στα ”πράγματα” γιά άγιο Νικόλαο!!! Αυτό λέγεται…” ηθική, διαφάνεια και εντιμότητα”, στην λογική του κάθε Ελπιδοφόρου και του κάθε -απειλούντα- Κατσιματίδη…

To θλιβερό είναι ότι στις ”απειλές” γιά ”εκφοβισμό”-εκβιασμό μη ”ημέτερων”-εξαγορασμένων ΜΜΕ, συμμετέχει τυπικά και επίσημα ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, με την συμμετοχή του στην ίδια ηχητική προπαγάνδα Αρχιεπισκοπής, πιστοποιώντας έτσι το χαμηλό του επίπεδο. Ο αρχιεπίσκοπος, που έχει και την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ελλάδας.

Τους λέμε: ”Στο σπίτι σας, των κρεμασμένων, δεν μιλάνε γιά σχοινί”.

Η απάντηση του ΚΑΛΑΜΙ, στις νέες (επαναλαμβανόμενες) ”εκβιαστικές απειλές” παραμένει η ίδια: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Εσείς, μαζί και ο Αντ. Διαματάρης (που σας χρησιμοποιεί, επειδή ακόμα ”βράζει” εξαιτίας του ΚΑΛΑΜΙ), πάρτε φόρα…

Σημ. 1: Η έρευνα -ομοσπονδιακών αρχών με την σύμπραξη ΜΜΕ- θα φτάσει μέχρι το τέλος, γιά να ξεβρωμίσουν η Ομογένεια και η Εκκλησία.

Σημ. 2: Σε επίσημη ανακοίνωση (δελτίο τύπου) Αρχιεπισκοπής -28 Φεβ. ’20-, αναφέρεται:
FRIENDS OF SAINT NICHOLAS NATIONAL SHRINE TO COMPLETE SAINT NICHOLAS NATIONAL SHRINE AT GROUND ZERO NEW YORK
His Eminence Archbishop Elpidophoros of America, together with leading Trustees of the “Friends of Saint Nicholas,” held an informational national call-in on the project and the restart of construction at Ground Zero on Wednesday, February 26. Joining the Archbishop were Dennis Mehiel, Chairman of the “Friends,” Michael Psaros, Vice-Chairman of the “Friends,” John Catsimatidis, Trustee of the “Friends” and Vice Chairman of the Archdiocesan Council, and Richard Browne COO of Construction for the Saint Nicholas National Shrine. The entirety of the conversation is available at: http://j.mp/stnicholas-call

(Και γιά την περίπτωση που ”κατεβάσουν’το ηχητικό, μπορείτε να το ακούσετε εδώ σε mp3)

kalami.us – 28 Φεβ. ’20

Μας λένε «ε και τι έγινε;;; Απάτες, μίζες, αρπαχτές, ψεύτικοι οικονομικοί απολογισμοί, υπερκοστολογήσεις κλπ κλπ με χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν. Ο λογαριασμός έφτασε στα 85 εκατ. δολ. από τα 20-25 εκατ.. Ξεχάστε τα όλα, σαν να μην έγινε τίποτα, βρήκαμε και τα υπόλοιπα χρήματα να ολοκληρωθεί το ”προσκύνημα”, που θα είναι πατριαρχικό μαγαζί… Και πάμε γιά άλλα. Ξεχάστε τις βρωμιές-ατιμίες. Το ”ποίμνιο” οφείλει να πιστεύει, να πληρώνει και να μην ζητά εξηγήσεις. Να τρώει αδιαμαρτύρητα το κουτόχορτο που του δίνουμε εμείς, μέσω εξαγορασμένων ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης. Και όσοι μας κάνουν κριτική και ζητούν εξηγήσεις και απολογισμούς, είναι ”υβριστές”, είναι ”αλήτες”, είναι ”εχθροί της Εκκλησίας” κλπ».

.