Διώξτε τον Γερμανικό Λύκο από την “Ευρώπη-Τσίρκο”,γιατί δαγκώνει τον κόσμο όλο!

23 Απριλίου 2020

Του Νίκου Νικολόπουλου*

Ο ελεύθερος δυτικός κόσμος, ποτέ δεν αντιμετώπισε με καραμπίνα τη Γερμανία.

Οι νικήτριες δυνάμεις του ελεύθερου κόσμου μετά τη λήξη και των δύο παγκοσμίων πολέμων ,κατά τους οποίους η Γερμανία σήκωσε απρόκλητα,απάνθρωπα την καραμπίνα ,ακόμα και μετά την κατάρρευση του τείχους του αίσχους-που επέφερε την ενοποίηση των δύο Γερμανιών – πρόσφεραν γη και ύδωρ προκειμένου να ανορθωθεί και να καταστεί μια μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη με βαριά βιομηχανία και ισχυρή οικονομία.

Τις έδωσαν απλόχερα δανεικά κι αγύριστα και όχι με μνημόνια που η ίδια αξίωσε απο τις χώρες της ευρωπαΐκής ένωσης που δάνεισε με τοκογλυφικούς όρους.
Δυστυχώς όμως με τη Γερμανία ισχύει το γνωστό «εξις δευτέρα φύσις»…

Ποτέ δεν εγκατέλειψε τα ιμπεριαλιστικά της σχέδια και το δόγμα της ” Η Γερμανία πάνω από όλους”και για τούτο ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε ως μια σύμμαχος χώρα.Ακόμα και όταν συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή της η ευρωπαΐκή οικονομική κοινότητα η λεγόμενη ΕΟΚ, η μετέπειτα ονομασθείσα

Ευρωπαΐκή Ενωση, πάντα πίστευε ότι η ΕΥΡΩΠΗ της ανήκει
και για τούτο πάλευε συστηματικά να την μετατρέψει σε Γερμανική.

Πότε δυστυχώς δεν πίστεψε σε μια Ευρώπη που θα ευημερούν οι πολίτες και των μικρών και των μεγάλων χωρών. Σε μια Ευρώπη που η ισοτιμία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη, η πρόοδος, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της νέας μεγάλης δύναμης.
Έκανε και συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να βάλει κάτω από την “ΜΠΟΤΑ» της, τους εταίρους της,αλλά και να μετατρέψει σε εφιάλτη το όνειρο των
ιδρυτών-οραματιστών—δημιουργών της.
Τι κι αν ολόκληρη η οικουμένη δεν έχει ξεχάσει τις φρικαλεότητες που έκαναν τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής η Γερμανία του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και της Ανγκελα Μέρκελ, συνεχίζει να φέρεται μισάνθρωπα και με κτηνώδη σκληρότητα απέναντι στους αδύναμους συνεταίρους,
με τελικό σκοπό να κάνει την ΕΕ Γερμανική επικράτεια .
Ζήσαμε στο πετσί μας εμείς οι έλληνες τα σκληρά γερμανικά μαρτύρια των μνημονίων. Ζήσαμε τον δανειστή δυνάστη μας Γερμανό υπουργό οικονομικών Σόιμπλε να συμπεριφέρεται ως δήμιος απέναντι στον υπερήφανο ελληνικό λαό.
Και τώρα,μετά την ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ του κορονοϊού οι Γερμανοί ξανάρχονται…με την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ.
Και πάλι εμφανίζονται
Μέρκελ και Σόιμπλε εναντίον όλων των χωρών του φτωχού και κατατρεγμένου νότου της ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν ακούνε τις προτάσεις των πρωθυπουργών που ζητούν η Ευρωπαϊκή Ένωση από κοινού να αντιμετωπίσει την οικονομική πανούκλα που καραδοκεί να αντικαταστήσει την θανατηφόρα πανδημία του κορονοϊού.
Οι αλλαζόνες Γερμανοί δεν ακούν ούτε καν την δική τους, γνωστή ομάδα σοφών της Γερμανίας, που τους προτρέπει να εκδώσουν το λεγόμενο «Κορωνομολογο», το οποίο μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές που αιμμοροούν.
Δεν ακούν και δεν κατανοούν ότι ευρωπαΐκή ένωση πρέπει να προστατέψει τα μέλη – κράτη Και τους πολίτες τους προκειμένου να σταθεροποιήσουν και να αναζωογονήσουν την οικονομία και την ίδια τη ζωή τους.
Δεν κατανοούν ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να διαλυθεί «εις τα εξ‘ ων συνετέθη.»
Δεν προβληματίζονται ακόμα και από την εσωκομματική ισχυρή κριτική που ασκούν αρκετοί χριστιανοδημοκράτες Γερμανοί. Η αντίδραση στην τρέλα αυτών που λειτουργούν ως αυστηροί δικαστές και τιποτένιοι τοκογλύφοι και σίγουρα όχι ως πολιτικοί ηγέτες, πήρε διαστάσεις και έγινε μέγα θέμα σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες.
Σπουδαίοι επιστήμονες και πολιτικοι δημοσίευσαν ενυπόγραφα άρθρα στις μεγάλες εφημερίδες της Γερμανίας.
Μόνο νάνοι πολιτικοι, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τώρα πια κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης και ότι απειλείται αυτό το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Μια θετική αντιμετώπιση «της κρίσης κορονοϊού» θα αποτελέσει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόγραμμα στήριξης του κόσμου, αφού θα ξεπεράσει ακόμα και αυτό το πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters
Μια αρνητική όμως στάση θα προκαλέσει νέα ρήγματα και θα διασαλεύσει την ενότητα της που έχει ήδη διαραγεί από τα δυσβάσταχτα μνημόνια, την μεταναστευτική κρίση, το GREXIT και άλλες αθλιότητες.
Η τραγική εικόνα που παρουσιάζει η γερμανική Ευρώπη αποδόθηκε με μια λέξη που εκστόμισε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών κατά το τελευταίο Eurogroup ο
Μπουρνο Λεμέρ: “ΤΣΙΡΚΟ”! .
Ετσι απεκάλεσε τη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωπαϊκής ένωσης! Σε αυτή τη σύνοδο οι Γερμανοί εφάρμοσαν ξανά το αλήστου μνήμης σχέδιο “Γερούν χτύπα τους γερά”,το οποίο όχι μόνο ειχαν αποδεχθεί,αλλά χειροκρότησαν κιόλας Ελληνες πολιτικοί,παρότι το χτύπημα αφορούσε πρωτίστως την Ελλάδα τότε.Πρωταγωνιστής στο προχθεσινό ‘ΤΣΙΡΚΟ” εμφανίστηκε ο συμπατριώτης διάδοχος του Γερούν Ντάϊσενμπλουμ…
Απέναντι στον κορονοϊό εμφανίζονται τόσο μικροί. Μικροί και μικρόνοες…
Και «η μικρή Ελλάς…»
Δυστυχώς δεν πρωταγωνιστεί παρότι έχει κάθε λόγο. Συμφωνεί, αλλά σιωπηρώς και όχι μεγαλοφώνως ,παρότι γνωρίζει ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πως δεν υπάρχει καμιά άλλη σοβαρή, επαρκής και αποτελεσματική πρόταση που μπορεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση που ζούμε και θα ζήσουμε αυτούς τους δύσκολους μήνες.
Είναι το μόνο οικονομικό εργαλείο που μπορεί να κρατήσει όρθιες τις παραγωγικές τάξεις ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας .
Είναι η μόνη θεραπεία για να κρατήσει τις λαϊκές οικογένειες και τη Πατρίδα στο δρόμο της προκοπής και της ευημερίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του ως όπλο,απέναντι στη Γερμανία και τους δορυφόρους της που στυλώνουν τα πόδια, το βέτο που ο Κωνσταντίνος Καραμαλής εξασφάλισε με την είσοδο μας στην ΕΟΚ για τέτοιες μοναδικές εξαιρετικές συνεδριάσεις !!!
Για ιστορικές στιγμές όπως τώρα, που η άρνηση της Γερμανίας των Μέρκελ-Σόιμπλε, δοκιμάζει τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης και που ταυτόχρονα όμως «γραδάρει» και τα αντανακλαστικά των εταίρων στην επικών διαστάσεων οικονομική κρίση που έρχεται!
Η αμοιβαιοποίηση του χρέους είναι προς το συμφέρον όλων.
Μόνον αυτή η πολιτική απόφαση μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ύφεση, με τους τεράστιους όγκους κεφαλαίων που θα φέρει και θα ρίξει στην οικονομία των χωρών του νότου και μάλιστα με χαμηλότατα επιτόκια.
Διαφορετικά…
«Κλαψτα κι’ αστα.»…και «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!»
Γιατι τότε δεν θα υπάρχει Ευρωπαική Ένωση. Θα υπάρχει μία Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Και αν από αυτόν τον «Γ’ παγκόσμιο πόλεμο» βγει κερδισμένη η Γερμανία, τότε… χαλάλι της.
Θα σημαίνει ότι οι λαοί, ιδιαίτερα των χωρών του Νότου, είναι ιδανικοί αυτόχειρες.
Οπότε τι να πας απο κορωνοιό, τι από… εγκεφαλικό το ίδιο θα είναι. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει συμφέρον να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί στην οχύρωση του Κράτους – Έθνους.
Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αν δεν είμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι. Αρκεί όλο το σύστημα κατανοήσει ότι τώρα είναι η ώρα για να αγωνισθούμε για μία νέα Ελλάδα και μία νέα Ευρώπη της κοινωνικής στοργής.
Αυτή τη στάση πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα και στο Γιούρογκρουπ και σε κάθε παρόμοιο στο μέλλον.

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρώην Υφυπουργός
και νυν Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ”

.