Εμείς απευθύνουμε έκκληση τόσο στο διοικητή του Αγίου Όρους Αθ. Μαρτίνο, όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποτρέψουν επικείμενη αστυνομική επιχείρηση στη Μονή Εσφιγμένου!

1 Ιουλίου 2020

Γέροντα Μεθόδιο Μονή Εσφιγμένου μίλησε στο Νίκο Βάνη σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην ψηφιακή μπάντα του Elliniko Fenomeno.

Μέχρι τώρα έχουμε ησυχία στο μοναστήρι,όμως έχουν ερθη 2 ομάδες ΟΠΚΕ άλλα μας ενημέρωσαν ότι ήρθαν για άλλο γεγονός Εύχομαι Ας τους φωτίσει η Παναγία να μην κάνουν τέτοιο λάθος!
Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δικηγόρος της Μονής Εσφιγμένου δήλωσε στο Νίκο Βάνη δικαστικές υποθέσεις βρίσκονται στην δικαιοσύνη, και δεν μπορεί η αστυνομία να αποφασίζει μαζί και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποφασίζουν επικείμενη αστυνομική επιχείρηση στη Μονή Εσφιγμένου!


Εμείς παρακολουθούμε τήν εξέλιξη και θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τις νόμιμες ενέργειες δήλωσε στο Νίκο Βάνη Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλτάκος

 

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Δραματική έκκληση των Μοναχών

– Αρνούνται την έξοδο και απειλούν ότι θα ανατινάξουν το Μοναστήρι!

Κλιμακώνεται η ένταση με την αστυνομία στην Μονή Εσφιγμένου και ελπίζουμε να μη δούμε εικόνες ντροπής στο Περιβόλι της Παναγίας, με Έλληνες μοναχούς να σέρνονται σαν… εγκληματίες, ενώ ο Τούρκος καραδοκεί να εισβάλει στην πατρίδα μας!

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη μονή Εσφιγμένου με σκοπό να βγάλουν έξω τους μοναχούς. Οι μοναχοί με την σειρά τους αρνούμενοι να παραδώσουν την μονή, απειλούν ότι θα ανατινάξουν το μοναστήρι! Την ίδια στιγμή οι μοναχοί απευθύνουν έκκληση στους «ορθόδοξους πατριώτες που βρίσκονται ειδικά στην βόρεια Ελλάδα όπως συσπειρωθούν και αντιδράσουν ενάντια στον διωγμό των μοναχών».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν σε μήνυμά τους στο διαδίκτυο: «Αυτήν την στιγμή στην Μονή Χιλανδαρίου έχουν καταφθάσει 2 ομάδες ΟΠΚΕ και μέχρι το βράδυ αναμένονται άλλοι 80 για να εισβάλουν στην Ι. Μονή Εσφιγμένου. Καλούνται όσοι ορθόδοξοι πατριώτες που βρίσκονται ειδικά στην βόρεια Ελλάδα όπως συσπειρωθούν και αντιδράσουν ενάντια στον διωγμό των μοναχών».

Εμείς απευθύνουμε έκκληση τόσο στο διοικητή του Αγίου Όρους Αθ. Μαρτίνο, όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποτρέψουν επικείμενη αστυνομική επιχείρηση στη Μονή Εσφιγμένου! Ας τους φωτίσει η Παναγία να μην κάνουν τέτοιο λάθος

https://www.elora.gr/portal/arxeio/5780-entasi-kai-astynomia-sti-moni-esfigmenou

Για όλους για όλα μίλησε στο Νίκο Βάνη ο Γέροντας Μεθόδιος σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην ψηφιακή μπάντα του Elliniko Fenomeno

.