Ο Soros έχει χρηματοδοτήσει με το Open Society Foundation

1 Ιουλίου 2020

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της MFBL είναι η Alliance for Global Justice (Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη), μια αριστερή οργάνωση που έχει κάνει πολλή δουλειά στη Λατινική Αμερική και έχει υποστηρίξει διάφορα δικτατορικά καθεστώτα εκεί και έχει ισχυριστεί ότι συνδέεται με την Antifa.

Έχουν επίσης υποστηρίξει Ισλαμιστές τρομοκράτες στο παρελθόν στην Αλ Κάιντα και τη Χαμάς, ενώ υποστηρίζουν την Παλαιστίνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, θέλοντας να αφαιρεθεί το συνοριακό τείχος του Ισραήλ με τη Γάζα.

Η συγκεκριμένη Συμμαχία (AFGJ) λαμβάνει επίσης χρήματα από διάφορους εταιρικούς δωρητές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας παγωτού Ben & Jerry’s, του Tides Foundation και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων.

Ένας από τους αξιοσημείωτους υποστηρικτές τους είναι το Open Society Foundation, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο “φιλάνθρωπο” George Soros. Ο Soros έχει χρηματοδοτήσει πολλές αριστερές πηγές κατά τη διάρκεια των ετών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των MoveOn.Org και Media Matters.

Τα τελευταία χρόνια, έχει χρηματοδοτήσει το BLM, την εκστρατεία υπέρ της επιλογής στην Ιρλανδία και τις εκστρατείες δημοψηφίσματος υπέρ της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συγχρόνως χρηματοδοτεί έμμεσα το κίνημα Occupy Wall Street.

Άλλοι εταιρικοί δωρητές περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, όπως 10.000 $ από το Bank of America Charitable Foundation, 10.000 $ από το Aetna Foundation, $ 5.000 από το Bank of America Charitable Gift Fund, 119.000 $ από το Fidelity Investments Charitable Gift Fund και 21.100 $ από το Schwab Charitable Fund.

Η προαναφερθείσα εταιρεία στο Delaware που είναι υπεύθυνη για το κύριο κίνημα BLM εξαρτάται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Thousand Currents όσον αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης και πολλά χρήματα προέρχονται επίσης από πωλήσεις εμπορευμάτων, όπως προβάλλεται στο προφίλ τους στο Twitter.

Υπάρχει επίσης ένα υποκατάστημα της Καλιφόρνιας που ονομάζεται Black Lives Matter Foundation, με έδρα το Canyon Creek, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί, με μόνο τη φορολογική απόδειξη του το 2017 που είναι διαθέσιμη.

.