Τα τραπεζώματα-οι παρεούλες και οι συγκεντρώσεις δικαστών και εισαγγελέων σε σπίτια έχουν πάρει φωτιά .Νέοι προϊστάμενοι στο δικαστικό σώμα και εκλογές στην Ε.Δ.κ.Ε

31 Αυγούστου 2020

Που αλληλοσφάζεται!Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Του Άρη Σπίνου

Τα τραπεζώματα και οι καφεσυνάξεις μεταξύ των δικαστικών λειτουργών αυτές τις μέρες δίνουν και παίρνουν.Η ανάδειξη νέων προϊσταμένων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στις 4 μεγάλες εισαγγελίες της χώρας είναι μια από τις αφορμές.

Στην Αθήνα τα πράγματα φαίνονται αρκετά ξεκάθαρα αφού υποψήφια είναι προς το παρόν μόνο η Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου

Ήταν υποψήφια και την προηγούμενη φορά αλλά έχασε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη ο οποίος προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών και αποχωρεί την 1 Οκτωβρίου.Η εισαγγελία αυτή είναι πολύ σημαντική για πολλούς και διαφορετικούς λόγος.

Για την εισαγγελία εφετών Αθήνας καθώς και της Θεσσαλονίκης ακούγονται αρκετά ονόματα αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα.Ζυμώσεις γίνονται και για το ποιοι θα συμμετέχουν ως πρόεδροι και μέλη στις διοικήσεις του πρωτοδικείου Αθήνας και Εφετείου Αθηνών και Πειραιώς.

Αμετακίνητη θα παραμείνει η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Κατερίνα Δημητριάδη και η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Πειραιά αφού εκεί δεν εκλέγονται αλλά διορίζονται βάση επετηρίδας.

Εκλογές στις 6 και 13 Σεπτεμβρίου θα γίνουν για το νέο Δ.Σ. της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων που σήμερα λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση και τα μέλη προς εκλογή αν και βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο δεν λένε ούτε Καλημέρα.

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα ως προς την αντικατάσταση στην εισαγγελία διαφθοράς της Ελένης Τουλουπάκη,λόγο της ποινικής δίωξης που της έχει ασκηθεί.Είναι άγνωστο αν αντικατασταθεί ή αν μείνει.

Ο Κορονωοιός έχει πάει πίσω και την συνεδρίαση από το 11μελες ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Α.Π. που θα αποφασίσει για προαγωγές,μεταθέσεις μετακινήσεις και αργίες δικαστών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τις επόμενες μέρες πρέπει όλη να είναι στην θέση τους. Λήγει και η θητεία της εισαγγελέως των Φυλακών Κορυδαλλού Καλίοπης Νταγιάκα. Κανείς δεν ξέρει αν μείνει ή φύγει.edolio5.

.