Η εμμονή του Ιβαν Σαββίδη να απαλλαγεί από όλα τα ΜΜΕ

15 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που συζητάει με τον Σαββίδη την αγορά του OPEN με εντολή του πρωθυπουργικού ανιψιού

Του Άρη Σπίνου

Η εμμονή του Ιβαν Σαββίδη να απαλλαγεί από όλα τα ΜΜΕ που έχει και να κρατήσει μόνο 2 ιστοσελίδες είναι δεδομένη.Σήμερα το edolio5 αποκαλύπτει ποιος επιχειρηματίας με εντολή του μαξίμου βρίσκετε σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του για την αγορά του καναλιού.

Πρόκειται για το επιχειρηματία Μιχαλόπουλο που δραστηριοποιείτε ξενοδοχειακά στο νησί της Ιου.
Μέχρι στιγμής ο Μιχαλόπουλος έχει κατασκευάσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με το όνομα «Agalia Luxury Suites» κοντά στην παραλία Τζαμαρία, που αποτελείται από 14 σουίτες, από τις οποίες οι τρεις διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Υπάρχει επίσης ήδη ένα beach bar με την ονομασία «Pathos» στην παραλία Κουμπάρα, ενώ σε άλλο μέρος της ίδιας τοποθεσίας έχει κατασκευαστεί άλλο ένα beach bar με πισίνα 200 τ.μ. και εστιατόριο. Ο κ. Μιχαλόπουλος διαθέτει έκταση με 30 king size ξαπλώστρες στην παραλία Μυλοπότας, ενώ έχει στην ιδιοκτησία του και ένα μπαρ στη Χώρα της Ιου.

Ηδη έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός πεντάστερου τουριστικού συγκροτήματος 249 κλινών, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυτελές κέντρο αναζωογόνησης (spa), καθώς και διάφορα υποστηρικτικά έργα, όπως μονάδα αφαλάτωσης, δημιουργία μαρίνας, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, έργα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), πάρκινγκ, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Η συγκεκριμένη επένδυση, αν και είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί πλήρως έως το τέλος του 2017, καθυστέρησε. Αιτία οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη ματαίωσή της, με πρωτοβουλία περιβαλλοντικών οργανώσεων και ατόμων που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή. Τελικά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις εν λόγω προσφυγές, ανάβοντας το πράσινο φως για την επένδυση των σχεδόν 25 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή του Μιχαλόπουλου έγινε με την έγκριση του μεγάρου μαξίμου και φυσικά του Γρηγόρη Δημητρίαδη. Οι συζητήσεις με τον Σαββίδη είναι σε προχωρημένο επίπεδο και το τίμημα υπολογίζετε για την αγορά του OPEN περίπου 12 εκ. ευρώ.edolio5.

.