«Η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την ανεργία»

6 Σεπτεμβρίου 2020

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε τον αριθμό των μαθητών, ανά τάξη, εν μέσω πανδημίας» επισήμανε μιλώντας σήμερα στο «Mega», ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Πρέπει να αυξηθούν οι σχολικές αίθουσες, ο αριθμός των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού και συνολικά οι πόροι για την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας» πρόσθεσε, επικρίνοντας και ως εκπαιδευτικός, την μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε γονείς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία, τα επαγγελματικά Λύκεια και τα ΑΕΙ.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την οικονομία, υπενθύμισε το πρόγραμμα που κατέθεσε εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων, ώστε να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιδότηση της ανεργίας ενώ υπήρχαν οι πόροι και τα μέσα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας-χάρη στο “μαξιλάρι” των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο…κοινωνικός χειμώνας που προέβλεψε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει επειδή για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αόρατη μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων και επαγγελματιών» είπε, χαρακτηριστικά «καθώς η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία»

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι τα αντίμετρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είχαν συζητηθεί στην ΕΕ για να προχωρήσει η επιβολή κυρώσεων από τον Ιούνιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει για την πολιτική κατευνασμού από το φθινόπωρο του 2019 και μετά τις συναντήσεις Μητσοτάκη- Ερντογάν και Μητσοτάκη Τραμπ.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση άργησε πολύ να αντιδράσει. Το μεγαλύτερο λάθος της ήταν η μεγάλη καθυστέρηση και δεύτερο η πολιτική κατευνασμού» τόνισε.

.