Γιά την Ελλάδα ”λόμπι” στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται. Γι’ αυτό δίνει τα χρήματα στον…πατριάρχη Βαρθολομαίο

23 Οκτωβρίου 2020

Εκλογές ΗΠΑ, εθνικά θέματα και η ανύπαρκτη Ομογένεια

Σε άλλες εποχές, π.χ. πριν 2-3 δεκαετίες, παραμονές προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και με την Τουρκία να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες έξω από το Καστελόριζο, η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, θα είχε κινητοποιηθεί. Τώρα, ηρεμία-αφασία. Η εξήγηση της απραξίας, απλή: Δεν υπάρχει οργανωμένη ελληνική Ομογένεια. Οι Οργανώσεις τυπικά υπάρχουν, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Στις ολίγες υπάρχουσες τυπικά, έμειναν οι ανίκανοι, αποτυχημένοι και γραφικοί ισόβιοι προεδροπαράγοντες. Και αυτό πιστοποιείται από τα γεγονότα, από την πραγματικότητα.

Στις πολύ δύσκολες γιά την Ελλάδα σημερινές καταστάσεις, ”εξαφανισμένοι” και οι ”τουρίστες” ‘Ελληνες διπλωμάτες. Η ”γραμμή” από Αθήνα ξεκάθαρη: ”Δεν χρειάζεται κινητοποίηση της Ομογένειας ΗΠΑ, έχουμε συμφωνήσει να τα βρούμε με την Τουρκία, άσχετα τι λέμε δημόσια… Συνεχίστε τον τουρισμό σας”.

Η ημιδιαλυμένη (πρώην ελληνική) Αρχιεπισκοπή, που θέλει να παρουσιάζεται και ως… ”αρχηγός” της Ομογένειας, ασχολείται με τα οικονομικά της, ενώ ο εγωμανής αρχιεπίσκοπος έχει πείσει τους Ομογενείς ότι είναι ”ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ”.

Σε ότι αφορά τους ”λομπίστες” μας, η κατάσταση είναι γιά γέλια. Αν υπάρχει ένα ”λόμπι” στην εποχή των ελληνοτουρκικών εντάσεων που έχει κινητοποιηθεί προεκλογικά στις ΗΠΑ, αυτό είναι το… τουρκοαμερικάνικο. Mεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και από τις Οργανώσεις ”Turkish Heritage Organization”, ”Turkish Cultural Foundation”, ”Turkish Coalition of America” κ.ά. Μάλιστα, ο πρ. ηγέτης της ”Turkish Heritage Organization”, διορίστηκε ως σύμβουλος του… Τζο Μπάϊντεν, γιά ζητήματα σχετικά με ”εθνικές μειονότητες” στις ΗΠΑ.

Εμείς κάνoυμε ”λόμπι” με… ανακοινώσεις στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, γιά αυτοπροβολές. Οι Τουρκοαμερικανοί κάνουν αυτό που πρέπει κι εκεί που πρέπει, ενώ αριθμητικά είναι περίπου το 1/3 των Ελληνοαμερικανών στις ΗΠΑ. Η πάντα προνοητική Τουρκία, με την εθνική εξωτερική πολιτική της, σε αντίθεση με την ”αυτοσχεδιάζουμε” και ”ότι βρέξει κατέβασε” ελληνική, φρόντισε να δαπανά περίπου 5 εκ. δολ. τον χρόνο γιά ”λόμπι” στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, μηδέν. Και γιατί να ξοδευτεί η (κάθε) ελληνική κυβέρνηση γιά την προώθηση των συμφερόντων της στις ΗΠΑ;;; ‘Εχει άλλες προτεραιότητες, τα χρήματα χρειάζονται γιά άλλες ”πονηρές δουλειές” και ”ημέτερους”.

Να ένα παράδειγμα: Το υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας ”φροντίζει” (γιά δεκαετίες), να στέλνει σε μετρητά πάνω από 10 (δέκα) εκ. ευρό τον χρόνο (μέσω ”διπλωματικού σάκου” στο γεν. προξενείο Κων/πολης) στον… πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ η κυβέρνηση άρχισε να στέλνει και 2 εκ. τον χρόνο στην ”φιλελληνική” Θεολογική Σχολή Βοστώνης, που βγάζει ολίγους κληρικούς μη ομιλούντες την ελληνική. Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος, εργάζονται γιά την Τουρκία, αλλά τι σημασία έχει;;;

Και τώρα, που φτάσαμε στα πολύ δύσκολα με την Τουρκία, αποκαλύπτεται και η απαράδεκτη πρακτική των παρανοϊκών κοντόφθαλμων ελληνικών κυβερνήσεων, σε ότι αφορά Ομογένεια και ”λόμπι” στις ΗΠΑ. Και αυτό, επειδή ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, συνεργάστηκαν με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) γιά την διάλυση των οργανωμένης Ομογένειας. Και τα κατάφεραν, προσφέροντας τεράστια υπηρεσία στην… Τουρκία. Δεν συνέφερε πολιτικά τα κυβερνώντα κόμματα να τα ”ακούν άσχημα” (και) από -οργανωμένους- απόδημους ‘Ελληνες.

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ 3 Νοεμβρίου ’20, με πόλωση, ένταση. Με την ελληνική Ομογένεια, απούσα, ακέφαλη, ανήμπορη, διαλυμένη. Με την Τουρκία να κάνει έρευνες 8-9 ν. μ. έξω από το Καστελόριζο εξευτελίζοντας τις υποτιθέμενες ”κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ανοίγει τα Βαρώσια στην Κύπρο κ.ά… Και την ελληνική κυβέρνηση στον ”κόσμο” της, να ασχολείται με το ”βόλεμα ημέτερων” και την εξαπάτηση του λαού σε ότι αφορά τα ζητήματα με Τουρκία.

kalami.us – 20 Οκτ. ’20

Το Οruc Reis, οι ”συμπτώσεις” και ο… Πομπέο

Δύο εβδομάδες ΠΡΙΝ την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, είχε ”αποχωρήσει” το ερευνητικό τουρκικό πλοίο. Ο Πομπέο είπε αυτά που θέλαμε να ακούσουμε, δήλωσε, πήρε αυτά που ήθελε γιά στρατιωτικές διευκολύνσεις κι εμείς ”πανηγυρίζαμε”, αφού ”είμαστε γιά τα πανηγύρια”.

Δύο εβδομάδες ΜΕΤΑ την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα (Σούδα, Θεσσαλονίκη), το Οruc Reis ξαναβγήκε γιά… ”ψάρεμα”, αλλά αυτή την φορά πλησιέστερα σε ελληνικά νησιά.

Λογικό και φυσικό να μην κάνει επίσκεψη στην Ελλάδα, γιά να πάρει, ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, με το Οruc Reis να κάνει έρευνες στην θαλάσσια περιοχή, ανατολικά Κρήτης και νότια Καστελόριζου.

Συμπέρασμα;;; Το παιχνίδι είναι ”στημένο”, ο ”αγώνας προσυμφωνημένος”, όπως γίνεται και με το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. ”Να τα βρείτε”, μας λένε όλοι… Συνομιλίες-παραχωρήσεις. Και ο πρωθυπουργός, ”δουλεύει” τους ‘Ελληνες, με ψευτιές και ανακολουθίες.

Κατά τα υπόλοιπα, θα… ”φροντίσει” στο μέλλον η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, να επιβάλει… ”κυρώσεις” στην Τουρκία. Αφού ”αυτό το γκουβέρνο μιά ζωή θα σέρνεται”.

.