Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει από σήμερα το θέμα της πλήρους ασυλίας των τραπεζικών στελεχών δεδομένου ότι τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

31 Οκτωβρίου 2020


Ο Άρειος Πάγος και το κύρος της δικαιοσύνης! Ασκήθηκε αναίρεση στην παύση δίωξης τραπεζικών στελεχών που έδωσαν δάνεια σε επιχειρηματίες… χωρίς επιστροφή! Σε αναμένα κάρβουνα ο εφοπλιστής Βενιάμης!

Του Άρη Σπίνυο Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει από σήμερα το θέμα της πλήρους ασυλίας των τραπεζικών στελεχών δεδομένου ότι τελικά ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο αντιεισαγγελέας μετά και την έκδοση των τριών βουλευμάτων που έκριναν το Νόμο αμνηστίας όλων των ποινικών υποθέσεων και των διώξεων που είχαν ασκηθεί για το αδίκημα της απιστίας και όχι μόνο έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας της νομοθετικής διάταξης. Η ενέργειά του αυτή βασιζεται στην παραβίαση της ισότητας (αρ. 4 Συντάγματος) που επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση των προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Αφορμή για την αναίρεση του κ. Παπαγεωργίου ήταν ένα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, και τα κατηγορούμενα για απιστία στελέχη της Μαρφίν του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά την αναίρεση του βουλεύματος και κατά συνέπεια την αλλαγή της διάταξης, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση παρέχοντας ειδικά στους τραπεζίτες πλήρη ασυλία και κατάργηση του αυτεπάγγελτου της δίωξης.

Η συνέχεια αναμένεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι τα ποσά των επισφαλών θαλασσοδανείων, που δόθηκαν αέρα και φορτώθηκαν στις πλάτες των πολιτών ξεπερνούν τα δεκάδες δισ. ευρω.edolio5

.