Προς εκποίηση οδεύουν για μία ακόμη φορά ακίνητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας,

16 Οκτωβρίου 2020

Προς εκποίηση οδεύουν για μία ακόμη φορά ακίνητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μέσα από την διαδικασία που έχει εκκινήσει η Εθνική Τράπεζα.

Τα ακίνητα, με βασικότερο περιουσιακό στοιχείο το πρώην μηχανογραφικό κέντρο της εταιρείας στο Ελληνικό, εκποιούνται σε τρείς ομάδες, με το διαγωνισμό να έχει δρομολογηθεί για τις αρχές Νοεμβρίου.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για την …13η επαναληπτική διαδικασία από μέρους του Τομέα Ειδικών Εκκαθαρίσεων της Εθνικής Τράπεζας, που έχει το ρόλο της ειδικής εκκαθαρίστριας της «Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε.» υπό εκκαθάριση. Στις προηγούμενες προσπάθειες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, τα συγκεκριμένα ακίνητα είχαν ξαναβγεί προς πώληση με ποσά εγγύησης κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που βγαίνουν τώρα.

Ως προς τα ακίνητα, στην πρώτη και σημαντικότερη ομάδα με ποσό εγγύησης από πλευράς των ενδιαφερομένων επενδυτών στο 1 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται, όπως προαναφέρθηκε, το πρώην μηχανογραφικό κέντρο στο δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης (τετραώροφο κτίριο επιφάνειας 6.066,28 τ.μ. με βοηθητικό κτίριο 58,50 τ.μ., φυλάκιο 12 τ.μ. και με δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 4.173,25 τ.μ. επί δύο άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων επιφάνειας 2.695 τ.μ. το καθένα, στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης) μαζί με γωνιακό οικόπεδο 1.278 τ.μ. στον ίδιο δήμο. Στη δεύτερη ομάδα, με ποσό εγγύησης στα 650 χιλ. ευρώ, είναι ένα τριώροφο κτίριο επιφάνειας 1.408 τ.μ. στην ίδια περιοχή, ενώ στην τρίτη ομάδα με ποσό εγγύησης στις 25 χιλ. ευρώ, είναι ένα κατάστημα 164 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη.

.